20 Απρ 2024
READING

Η Victoria’s Secret θέλει να αλλάξει και παρουσιάζει τον πρώτο άντρα πρεσβευτή της

3 MIN READ

Η Victoria’s Secret θέλει να αλλάξει και παρουσιάζει τον πρώτο άντρα πρεσβευτή της

Η Victoria’s Secret θέλει να αλλάξει και παρουσιάζει τον πρώτο άντρα πρεσβευτή της

Μια πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 4.000 μαθητές αποκάλυψε ότι το 61% των Gen Z-ers πιστεύει ότι οι μάρκες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποδείξουν ότι “το στυλ δεν πρέπει να έχει φύλο”. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί φοιτητές είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν από μια μάρκα που έχει καλύτερη εκπροσώπηση των φύλων και συμμετοχικότητα στο marketing της.

Διαβάστε επίσης: Η πλειονότητα των καταναλωτών αναζητά την ποικιλομορφία και την ολική ενσωμάτωση στις ψηφιακές διαφημίσεις

Συντονισμένη με τον παλμό της εποχής, μία από τις βασικές αξίες που προωθεί η Victoria’s Secret είναι η συμπερίληψη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο ηθοποιός και παραγωγός Darren Barnet θα είναι ο πρώτος άνδρας διάσημος πρεσβευτής της εταιρείας. Ο Barnet, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix “Never Have I Ever”, θα προωθήσει τη συλλογή Gender Free της Pink, η οποία περιλαμβάνει παστέλ και tie-dye μπλούζες, σορτς, μπλουζάκια, σετ φούτερ και αξεσουάρ. Το brand της Victoria’s Secret, Pink, παρουσίασε για πρώτη φορά σχέδια χωρίς φύλο τον Φεβρουάριο του 2021 και έχει αρχίσει να εισάγει ανδρικές κούκλες σε μερικά καταστήματα. Ο Barnet θα βοηθήσει επίσης στο λανσάρισμα νέων στυλ και θα είναι το πρόσωπο του fleece jacket της μάρκας το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το τέλος στον διαχωρισμό αντρικής και γυναικείας μόδας;

Η Pink απευθύνεται γενικότερα σε νεαρότερες ηλικίες και έχει καταφέρει να αποφύγει την κριτική που έχει δεχτεί στο παρελθόν το ομώνυμο brand της εταιρείας σχετικά με το σεξουαλικοποιημένο marketing. Η εταιρεία εστιάζει στην επέκταση της γκάμας προϊόντων της χωρίς φύλο και συνεχίζει να εξελίσσεται ως μάρκα, ενώ δηλώνει ότι θέλει να διασφαλίσει ότι οι συνεργάτες της όχι μόνο αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία, αλλά και ενσαρκώνουν την ατομικότητα και την αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret επαναπροσδιορίζεται

Ταυτόχρονα, η μητρική εταιρεία, Victoria’s Secret, εστιάζει επίσης σε μια νεότερη αγορά μέσω της επερχόμενης συλλογής Happy Nation. Το Happy Nation είναι ένα ψηφιακό brand που απευθύνεται κατ’αρχάς σε tweens (προέφηβους) και θα περιλαμβάνει εσώρουχα, τα πρώτα σουτιέν, άνετα ρούχα και φροντίδα σώματος. Η Victoria’s Secret έχει απομακρυνθεί από την έντονα σεξουαλικοποιημένη στρατηγική marketing και εμπορίας του παρελθόντος. Πέρυσι, η εταιρεία λιανικής πώλησης εσωρούχων ανακοίνωσε το “VS Collective“, τη σύσταση μιας ομάδα γυναικών με επιρροή που θα βοηθήσει την εταιρεία “να είναι πιο επίκαιρη πολιτισμικά”. Ακόμα, παρουσίασε το έγκυο μοντέλο Grace Elisabeth στην πρώτη της καμπάνια για την Ημέρα της Μητέρας, καθώς και το 52χρονο μοντέλο Helena Christensen με τον 21χρονο γιο της. Παρουσίασε επίσης πέρυσι το πρώτο της σουτιέν για μαστεκτομή.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret προσπαθεί να αποδείξει ότι αλλάζει

Η Victoria’s Secret καθώς και το νέο brand της έχουν αντιληφθεί ότι η Gen Z, η οποία αποτελεί βασική ανερχόμενη καταναλωτική ομάδα, είναι εξαιρετικά ενημερωμένη και ενεργοποιημένη όταν πρόκειται να προσδιορίσει ποιες μάρκες θεωρεί ότι λειτουργούν χωρίς αποκλεισμούς και είναι συμπεριληπτικές. Παρά την ισχυρό ρόλο που παίζει η τιμή στις επιλογές αυτής της δημογραφικής ομάδας, η Gen Z δείχνει ξεκάθαρα τις αξίες της υπέρ του diversity και της συμπερίληψης και δε διστάζει να επιλέξει τις μάρκες στις οποίες θα επενδύσει τα χρήματά της με βάση τις αξίες που υπηρετούν.

Με πληροφορίες από το Retail Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.