25 Απρ 2024
READING

Την εποχή της υβριδικής εργασίας, το Google επενδύει δισεκατομμύρια σε νέα γραφεία

3 MIN READ

Την εποχή της υβριδικής εργασίας, το Google επενδύει δισεκατομμύρια σε νέα γραφεία

Την εποχή της υβριδικής εργασίας, το Google επενδύει δισεκατομμύρια σε νέα γραφεία

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο blog της εταιρείας, το Google σχεδιάζει φέτος να επενδύσει 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα γραφεία και κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, σε μία εποχή όπου ο κλάδος των κέντρων δεδομένων αναπτύσσεται, ενώ οι φυσικοί εργασιακοί χώροι παλεύουν να κερδίσουν ξανά τους υπαλλήλους τους.

Καθώς ο κλάδος των κέντρων δεδομένων ανθίζει προσελκύοντας επενδύσεις, οι φυσικοί χώροι εργασίας από την περίοδο της πανδημίας και μετά δεν έχουν ακόμα υποδεχθεί και πάλι όλους τους υπαλλήλους τους. Κι όμως, το Google σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις του ώστε να δημιουργήσει όχι μόνο νέα κέντρα δεδομένων, αλλά και νέα γραφεία. Συγκεκριμένα η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τους φυσικούς χώρους εργασίας σε περιοχές όπως είναι το Όστιν, το Μπούλντερ, το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, το Πίτσμπουργκ, αλλά και να δημιουργήσει νέα γραφεία στην Ατλάντα. Τα νέα κέντρα δεδομένων θα βρίσκονται στο Τενεσί, στη Βιρτζίνια και στην Οκλαχόμα, καθώς και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Tο νέο Μultisearch του Google επιτρέπει αναζήτηση με συνδυασμό εικόνας και κειμένου

Σε μία εποχή όπου η ευέλικτη εργασία ανθίζει, η εταιρεία φαίνεται ότι κρίνει απαραίτητο να επενδύσει στους χώρους εργασίας. Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, το Google ζήτησε από τους υπαλλήλους του στο Σαν Φρανσίσκο να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς, όπως ανέφερε ο Bloomberg, αρκετοί ήθελαν να μετακομίσουν σε οικονομικότερες περιοχές.

Ωστόσο, ο CEO της μητρικής του Google, της Alphabet, σημειώνει στην ανάρτησή του ότι όσο παράδοξο και αν φαίνεται το γεγονός πως ενισχύουν τις επενδύσεις στα φυσικά γραφεία, ενώ παράλληλα υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να επενδύουν στις εγκαταστάσεις τους.

Ο προσανατολισμός αυτός του Google, πάντως, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι ακόμα και οι τεχνολογικοί κολοσσοί, για τους οποίους η τηλεργασία μοιάζει πιο εύκολη, συνεχίζουν να επιθυμούν την παρουσία των υπαλλήλων τους στο γραφείο, τουλάχιστον σε έναν βαθμό. Ίσως στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ένα πιο δελεαστικό περιβάλλον εργασίας, δίνοντας ένα κίνητρο για τους εργαζομένους να βρίσκονται εκεί συχνότερα.

Από την άλλη πλευρά, ο τομέας των κέντρων δεδομένων διανύει μία περίοδο ανάπτυξης ήδη πριν από την πανδημία. Τα συνεχόμενα lockdowns και η εξ αποστάσεως εργασία επιτάχυναν αρκετά τη συγκεκριμένη τάση. Για παράδειγμα, η Meta ξεκίνησε πρόσφατα τη δημιουργία δύο νέων κέντρων δεδομένων στο Τέξας και το Μιζούρι, ενισχύοντας τη συνολική αξία των επενδύσεων για κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, που αγγίζει πλέον τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: H Meta κόβει τα διάσημα προνόμια των υπαλλήλων της τώρα που επιστρέφουν στο γραφείο

Η επένδυση των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του έτους περίπου 12.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στο Google. Η επένδυση της εταιρείας ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών δαπανών της σε γραφεία και κέντρα δεδομένων, αγγίζοντας τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων.

Mε πληροφορίες από το CIODive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.