26 Απρ 2024
READING

H Procter & Gamble θέλει να παρακινήσει τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές

5 MIN READ

H Procter & Gamble θέλει να παρακινήσει τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές

H Procter & Gamble θέλει να παρακινήσει τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές

Τα brands μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιτύχουν βιωσιμότητα και ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός, λόγω της επιρροής που έχουν. Πολλές φορές, ενώ οι καταναλωτές ενδιαφέρονται πολύ για τη βιωσιμότητα, δε γνωρίζουν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν για να συνδράμουν ουσιαστικά.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ, η οποία συνάδει με έρευνες σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, ενώ το 72% των ανθρώπων θέλει να κάνει περισσότερα για τη βιωσιμότητα στο σπίτι, λιγότεροι από τους μισούς κάνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές για το σπίτι όσο συχνά θέλουν. Και για εκείνους που δεν ενεργούν βιώσιμα, το “δεν ξέρω πώς” είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Το κλείσιμο αυτού του χάσματος μεταξύ πρόθεσης και δράσης και η προώθηση της αλλαγής στο σπίτι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τον πλανήτη. Μεταξύ των 28 τομέων των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), τα νοικοκυριά βρίσκονται στην πρώτη τριάδα, εξίσου μεγάλοι ρυπαντές με τις οδικές μεταφορές. Τα σπίτια πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο κρίσιμη πηγή εκπομπών, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια για οικιακή χρήση, επιταχυνόμενη από την πανδημία του COVID-19, αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2050.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα brands θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα της μάρκας που νοιάζεται

Η Procter & Gamble (P&G) έχει αναλάβει την αποστολή να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι οι μικρές ενέργειες στο σπίτι μπορούν συνολικά να κάνουν μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον. Για να το πετύχει αυτό, δεσμεύεται να καινοτομεί και να βοηθά τους καταναλωτές που εξυπηρετεί να έχουν τα καθημερινά οφέλη που χρειάζονται από τα προϊόντα της, με τη βιωσιμότητα που επιθυμούν.

Τα εμπορικά σήματα της P&G έχουν μεγάλη εμβέλεια και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαδικασία παραγωγής και η διανομή της εταιρείας έχουν σημαντική συμμετοχή στην έκλυση αερίων θερμοκηπίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η P&G δεσμεύτηκε πρόσφατα να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2040, σε όλες τις λειτουργίες και την αλυσίδα εφοδιασμού της μάρκας, από τις πρώτες ύλες έως το κατάστημα πώλησης.

Φυσικά αυτό είναι μόνο μία πλευρά ενός προβλήματος εξαιρετικά πολυπαραγοντικού. Πέρα από τις βιομηχανικές διαδικασίες, όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν προϊόντα στα σπίτια τους, χρησιμοποιείται ενέργεια και νερό και παράγονται απόβλητα, γεγονός που οδηγεί σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Τώρα, οι καταναλωτές θέλουν τα καλύτερα προϊόντα, ενώ παράλληλα έχουν περιβαλλοντική συνείδηση. Η P&G, αξιοποιώντας τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αναπτύσσει λύσεις που προσφέρουν στους καταναλωτές ανώτερες επιδόσεις με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι απαιτείται επίσης επικοινωνία της μάρκας, ώστε να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές στη χρήση των προϊόντων, για να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση, βελτιώνοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα. Με άλλα λόγια, αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει η εταιρεία είναι να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, ενώ παράλληλα επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Η P&G καλεί τους καταναλωτές να «σώσουν τον πλανήτη»

Καινοτομία για βελτιωμένη απόδοση

Η P&G έχει δεσμευτεί να επηρεάσει θετικά τα σπίτια, τις κοινότητες και τον πλανήτη, ειδικά στους τομείς του κλίματος, των δασών, του νερού και της συσκευασίας. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτομιών και προϊόντων, μειώνοντας το αποτύπωμά της και επιδιώκοντας πιο κυκλικές προσεγγίσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Ταυτόχρονα, χτίζει συνεργασίες με εξωτερικούς οργανισμούς για την καταπολέμηση ορισμένων από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζονται στον τομέα της βιωσιμότητας.

Από την καμπάνια #TurntoCold, που θέλει να κάνει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια πλένοντας τα ρούχα τους με κρύο νερό, μέχρι το σπρέι σαπουνιού πιάτων Dawn, που λειτουργεί για να απομακρύνει τη βρωμιά από τα πιάτα με λιγότερο νερό, η P&G καινοτομεί σε βιώσιμα προϊόντα μέσα από όλες τις εμβληματικές μάρκες της.

Η καμπάνια της “Do it Every Night”, ενθαρρύνει τους καταναλωτές να λειτουργούν τα πλυντήρια πιάτων τους κάθε βράδυ. Η εκστρατεία αυτή καταρρίπτει τον μύθο ότι τα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι, θέλοντας να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές να αλλάξουν συνήθειες και να πλένουν τα πιάτα τους πιο βιώσιμα. Αν όλοι στην Αμερική χρησιμοποιούσαν το πλυντήριο πιάτων τους, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν σχεδόν 95 δισεκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως, σημειώνεται.

Επίσης στον τομέα της εξοικονόμησης νερού, η P&G Ξεκίνησε το 2020 μια συνεργασία με το πρόγραμμα Business for Water Stewardship (BWS) του Περιβαλλοντικού Ιδρύματος Bonneville (BEF), μέσω του οποίου χρηματοδοτεί έξι έργα στον ποταμό Σακραμέντο και στον ποταμό Αμέρικαν της Καλιφόρνια, τα οποία στοχεύουν να έχουν μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στα οικοσυστήματα γλυκού νερού και στην παροχή νερού για τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις. Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό, αναμένεται να αποκαταστήσουν περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια λίτρα νερού για τους ανθρώπους και τη φύση. Η εταιρεία έχει επίσης αυξήσει την αποδοτικότητα του νερού στις δραστηριότητές της κατά 25% ανά μονάδα παραγωγής, ενώ χρησιμοποίησε 3,1 δισεκατομμύρια λίτρα νερού από κυκλικές πηγές.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης του νερού

Όπως δηλώνουν από την εταιρεία, η P&G πιστεύει στη δύναμη των μικρών δράσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιεί δράσεις σε όλες τις δραστηριότητές της και την αλυσίδα εφοδιασμού της. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο ενώνει τις δυνάμεις της με άλλους για λύσεις που αφορούν το σύνολο του συστήματος της βιομηχανίας, θέλοντας να αναδείξει τη βιωσιμότητα σε καθοριστικό παράγοντα του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιείται η P&G, από την καινοτομία στα προϊόντα, στη συσκευασία τους και στην επικοινωνία του κοινού με το brand, έως τη διαδρομή των προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

Mε πληροφορίες από το AdWeek

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.