25 Απρ 2024
READING

Μια καμπάνια της Samsung που έχει στόχο τους Gen Z-ers

3 MIN READ

Μια καμπάνια της Samsung που έχει στόχο τους Gen Z-ers

Μια καμπάνια της Samsung που έχει στόχο τους Gen Z-ers

Πέρυσι, η Samsung λάνσαρε μια καμπάνια με τίτλο «Awesome is for everyone», που είχε ως στόχο να προσεγγίσει το δημιουργικό κοινό των εκπροσώπων της Γενιάς Ζ.

Επρόκειτο για μια διεθνή πλατφόρμα, στην οποία συμμετείχαν creatives από όλο τον κόσμο, και η οποία περιλάμβανε περιεχόμενο για να τρέξει η καμπάνια μέσα από διάφορα ψηφιακά κανάλια. Τότε, ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της Samsung έδινε το στίγμα της προσέγγισης του νοτιοκορεάτικου κολοσσού: Στόχος ήταν να απευθυνθούν στην Gen Z, «δυνητικά μία από τις πιο δημιουργικές γενιές στην ιστορία της ανθρωπότητας», όπως σημείωνε με ενθουσιασμό, εξηγώντας ότι η Samsung ήθελε να καλύψει την ανάγκη των Gen Z-ers για ανεξάντλητη δημιουργικότητα, προσφέροντάς τους το ιδανικό εργαλείο για να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και να τις μοιραστούν με τον κόσμο· δηλαδή, ένα κινητό της σειράς Galaxy A της Samsung.

Ένα χρόνο μετά, οι Gen Z-ers παραμένουν το πιο δελεαστικό κοινό για τα brands, που προσπαθούν να τους κερδίσουν εντοπίζοντας και επενδύοντας στις ανάγκες τους, και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους – αν και δεν τα καταφέρνουν πάντα, όπως αποδεικνύει έρευνα που βρήκε ότι η συντριπτική πλειονότητα των νέων καταναλωτών της γενιάς αυτής λέει ότι τα brands δεν την καταλαβαίνουν.

Διαβάστε ακόμα: Ομαδική αγωγή της Samsung για την απόδοση των κινητών της

Πάντως, η Samsung δείχνει να πιστεύει ότι αναγνωρίζει τις ανάγκες του νεανικού κοινού της, που αναζητά να εκφραστεί δημιουργώντας περιεχόμενο για τα social media. Έτσι, συνεχίζει με το επόμενο βήμα της καμπάνιας «Awesome is for everyone», λανσάροντας μια νέα τρίλεπη ταινία, στο επικό, φαντασμαγορικό στυλ που συνηθίζει, για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του smartphone Galaxy A, στη δημουργία βίντεο και φωτογραφιών, και το πόσο πολύ ταιριάζει το συγκεκριμένο κινητό σε αυτήν τη γενιά.

Πρωταγωνιστές στην ταινία, που έχει τίτλο «The Awesome Product Adventure», ένας πατέρας με τον γιο του, που κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι καθισμένοι δίπλα δίπλα στον καναπέ. Ο γιος μιλά για το τι χρειάζεται από το κινητό του, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του Galaxy A, μέσα από τα εφέ μιας υπερφυσικής «οδύσσειας».

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Samsung σχεδιάζει τα προϊόντα της για να κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες της

Η νέα ταινία λανσαρίστηκε τον Μάρτιο στο YouTube και το TikTok και έχει ήδη 4,14 εκατομμύρια προβολές, ενώ τώρα το σύνολο του content, δημιουργημένο ειδικά για όλα τα ψηφιακά κανάλια και για τα social media, λανσάρεται πιο διευρυμένα στις διεθνείς αγορές, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική και Νοτιοδυτική Ασία, και στη Λατινική Αμερική.

Η δημουργική ομάδα που υπογράφει την ταινία και τα εννέα βίντεο για το TikTok εξηγεί την έμπνευση του concept της, που κινείται στο ίδιο πλαίσιο με πέρυσι, δηλαδή φιλοδοξεί να αναδείξει τη χωρίς όρια δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει αυτήν τη νέα γενιά, και το πόσο χρειάζεται το Galaxy A κινητό της Samsung για να καλύψει τις ανάγκες αυτής της δημιουργικότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=eu38DtcUcmo

Με πληροφοριές από το AdWeek
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.