29 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day

1 MIN READ

Campaign of the Day

Campaign of the Day

Σε κάθε newsletter το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Σήμερα παρουσιάζουμε την καμπάνια «Catch Of The Day 2050» («H ψαριά της ημέρας 2050»), της Sea Shepherd Conservation Society, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη διατήρηση των ωκεανών. Στόχος της καμπάνιας, να ευαισθητοποιήσει για τα δεινά της υπεραλίευσης: αν δεν περιοριστεί, σύντομα οι ωκεανοί θα έχουν περισσότερα σκουπίδια παρά ψάρια.

Για να δημιουργήσει ένα ισχυρό εικαστικό, η Ogilvy Social.Lab που ανέλαβε τη δημιουργία της στην Ολλανδία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες από ολλανδικά πανεπιστήμια, στους οποίους ανέθεσε να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας σκουπίδια από τη θάλασσα, ψάρια και θαλασσινά που συνήθως βρίσκουμε στις ψαραγορές, φτιάχνοντας μια γλαφυρή, μεταφορική εικόνα για το μέλλον που μας περιμένει. Μάλιστα, για το λανσάρισμα της καμπάνιας, στήθηκε στο κέντρο του Άμστερνταμ ένα καρότσι με ρέγγες, που όμως ήταν φιτιαγμένες από δίχτυα ψαρέματος. Για τη φωτογράφιση των έργων επισρατεύτηκαν επαγγελματίες φωτογράφοι φαγητού, που τα χειρίστηκαν σαν να ήταν αληθινά θαλασσινά.

Δείτε ακόμα: Μια καμπάνια που αποδεικνύει πόσο σκληρά μπορεί να είναι τα emojis.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.