23 Απρ 2024
READING

To TikTok έχει έσοδα που ξεπερνούν Twitter και Snapchat μαζί

3 MIN READ

To TikTok έχει έσοδα που ξεπερνούν Twitter και Snapchat μαζί

To TikTok έχει έσοδα που ξεπερνούν Twitter και Snapchat μαζί

Το TikTok έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς έχει γίνει σε πολύ σύντομο χρόνο μια σημαντική ψηφιακή πλατφόρμα για τον κόσμο του marketing και μια αγαπημένη εφαρμογή για πολλούς καταναλωτές. Ενώ είχε 508 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Δεκέμβριο του 2019, το TikTok είναι πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το 2021, μάλιστα, εκτόπισε για πρώτη φορά το Google ως την πιο δημοφιλή διεύθυνση ιστού στον κόσμο.

Αυτή η δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών έχει οδηγήσει τις μάρκες να πειραματίζονται όλο και περισσότερο με την εφαρμογή, μεταξύ άλλων με το ηλεκτρονικό εμπόριο, και να ενσωματώνουν περαιτέρω το TikTok στις στρατηγικές marketing τους. Πλέον το TikTok δημιουργεί τάσεις και καλλιεργεί βαθιές συνδέσεις με τους δημιουργούς που κρατούν τους χρήστες δεσμευμένους. Οι διαφημιστές θέλουν να προσεγγίσουν ένα παθιασμένο, αφοσιωμένο κοινό και το TikTok μπορεί να το προσφέρει αυτό.

Διαβάστε επίσης: Το διαφημιστικό κοινό στο TikTok σχεδόν διπλασιάζεται όπως και η εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα

Το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα τόσο μεταξύ των καταναλωτών όσο και των brands αυξάνει τα διαφημιστικά έσοδα του TikTok, που είχαν ήδη αυξηθεί κατά 175% το 2021, φτάνοντας στα 3,88 δισ. δολάρια. Φέτος, σύμφωνα με έκθεση της Insider Intelligence, τα διαφημιστικά έσοδά του αναμένεται να τριπλασιαστούν σε 11,64 δισ., ξεπερνώντας το Twitter και το Snapchat μαζί, που καταγράφουν 5,58 δισ. δολάρια και 4,86 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Περισσότερα από τα μισά διαφημιστικά έσοδα της κοινωνικής εφαρμογής βίντεο φέτος προβλέπεται να προέλθουν από τις ΗΠΑ, αποφέροντας σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά τις ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών. Τα παγκόσμια διαφημιστικά έσοδα του TikTok μπορεί να φτάσουν τα 23,58 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με την έκθεση, φέρνοντας την εφαρμογή κοντά στα 23,65 δισεκατομμύρια δολάρια του YouTube. Αυτό το επίτευγμα θα τοποθετούσε και τις δύο πλατφόρμες βίντεο στο 3% περίπου της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών διαφημίσεων. Ένας παράγοντας που οδηγεί στην αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης για το TikTok είναι η μοναδική προσέγγισή του στο κοινωνικό εμπόριο. Συνδέει τους εμπόρους με τους δημιουργούς και βοηθά το περιεχόμενο να γίνει viral, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια ζήτηση για προϊόντα που οι διαφημιστές θέλουν να προωθήσουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς πρέπει να προσαρμοστούν οι διαφημιστές στις διαφορετικές πλατφόρμες των social media

Το TikTok προσπάθησε να προσεγγίσει τις μάρκες σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εμπόρων και να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς τους. Η εφαρμογή, το 2021, πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις για να ενισχύσει τη θέση της μεταξύ των εμπόρων, διπλασιάζοντας την έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, στις μετρήσεις απόδοσης των διαφημίσεων και στο εμπόριο, προσθέτοντας εργαλεία για τους δημιουγούς και λανσάροντας μια εφαρμογή τηλεόρασης που έχει σχεδιαστεί για να φέρει το app σε μεγαλύτερες οθόνες, σε γυμναστήρια και εστιατόρια, μέσω μιας συνεργασίας με την Atmosphere.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα brands αναζητούν και επενδύουν στα niches κοινά του TikTok

Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή ανάπτυξη του TikTok, εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρό από την άποψη του παγκόσμιου μεριδίου ψηφιακών διαφημίσεων, με το Google να διαθέτει μερίδιο σχεδόν 30% και τη Meta 21%. Φαίνεται να έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, όμως το μέλλον θα δείξει πού μπορεί να φτάσει και τι θέση θα καταφέρει να καταλάβει στην ιεραρχία των social media.

Με πληροφορίες από το Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.