19 Απρ 2024
READING

Η Mattel λανσάρει τα πρώτα της παιχνίδια με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

4 MIN READ

Η Mattel λανσάρει τα πρώτα της παιχνίδια με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Η Mattel λανσάρει τα πρώτα της παιχνίδια με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Η Mattel ανακοίνωσε τη διεύρυνση της γκάμας βιώσιμων ειδών με την κυκλοφορία νέων προϊόντων από τις δημοφιλείς μάρκες MEGA και Matchbox. Η διευρυμένη προσφορά είναι σύμφωνη με τον στόχο της Mattel να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικά πλαστικά υλικά σε όλα τα προϊόντα και τις συσκευασίες της μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Η Mattel υπόσχεται να γίνει καλύτερος πολίτης του πλανήτη

Νέα σειρά MEGA BLOKS Green Town™

Η MEGA, ο παγκόσμιος ηγέτης στα παιχνίδια κατασκευών για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συμβάλλει στη δημιουργία ενός φωτεινού, πιο βιώσιμου μέλλοντος με το MEGA BLOKS Green Town, την πρώτη σειρά παιχνιδιών που διατίθεται στη μαζική λιανική και είναι πιστοποιημένη ως CarbonNeutral από την Natural Capital Partners. Για να φτάσει σε αυτό το καθεστώς, η μάρκα Mega αγόρασε αντισταθμιστικά μέτρα άνθρακα από το έργο Darkwood Forests Conservation στον Καναδά. Το έργο Darkwoods Forest Conservation προστατεύει 156.000 στρέμματα δάσους στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά.

Τα μέτρα αντιστάθμισης άνθρακα επιτρέπουν σε εταιρείες και ιδιώτες να αγοράζουν διαδικασίες μείωσης του άνθρακα, όπως η φύτευση ή η προστασία ενός δάσους, προκειμένου να αντισταθμίσουν την επιβάρυνση από τις δικές τους διαδικασίες που εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα, όπως οι κατασκευές ή τα αεροπορικά ταξίδια. Βέβαια, τα συστήματα αντιστάθμισης έχουν επικριθεί από ειδικούς σε θέματα κλίματος επειδή επιτρέπουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων, παρόλο που οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να μειωθεί, καθώς και επειδή είναι ασαφή ως προς την ποσότητα των εκπομπών που θα αντισταθμίσουν.

Διαβάστε επίσης: Είναι η αγορά αντιστάθμισης άνθρακα φαινόμενο greenwashing;

Εκτός του ότι είναι ουδέτερα ως προς τον άνθρακα, τα παιχνίδια Green Town δημιουργούνται από τουλάχιστον 56% φυτικά υλικά και τουλάχιστον 26% πιστοποιημένα βιο-κυκλικά πλαστικά, αντί για πλαστικό που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Οι συσκευασίες κατασκευάζονται από χαρτί πιστοποιημένο από το Forest Stewardship Council, το οποίο προωθεί την υπεύθυνη διαχείριση των δασών του κόσμου, καθώς και με μελάνια με βάση τη σόγια και βερνίκια με βάση το νερό. Τέλος, κάθε σετ έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στη διδασκαλία πράσινων συμπεριφορών μέσω μοτίβων παιχνιδιού, όπως η διαλογή απορριμμάτων, η χρήση ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς, η προστασία των μελισσών και η επιλογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: H νέα στρατηγική της Mattel πάει πέρα από τα παιχνίδια: ταινίες, τηλεόραση & NFTs

Tesla Roadster της Matchbox

Το 2021, η Matchbox ανακοίνωσε το Driving Toward a Better Future, τον οδικό χάρτη προϊόντων της για την κατασκευή όλων των αυτοκινήτων που δημιουργούνται με χύτευση της Matchbox, των playsets και των συσκευασιών με 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικά πλαστικά υλικά μέχρι το 2030. Αποδεικνύοντας αυτές τις αρχές, η Mattel κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο Matchbox Tesla Roadster, το πρώτο χυτό όχημά της που είναι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένα υλικά και πιστοποιημένο ως CarbonNeutral. Το παιχνίδι Tesla έχει ήδη εξαντληθεί στο διαδίκτυο.

Φέτος, η Matchbox παρουσιάζει περισσότερα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον πραγματικό κόσμο, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει πιο πράσινα πρότυπα παιχνιδιού. Για παράδειγμα, προσφέρει πακέτα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) από μάρκες όπως η BMW, η Nissan, η Honda και άλλες, αλλά και ένα νέο φορτηγό ανακύκλωσης κατασκευασμένο από πιστοποιημένο βιοκυκλικό πλαστικό με πιστοποίηση ISCC. Ακόμα, προσφέρει βίντεο που θα βοηθήσει τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σχετικά με τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Η Mattel δίνει στις Barbies και στα Matchbox ένα “πράσινο” makeover με ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης

Η Mattel δηλώνει ότι επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συσκευασιών που είναι καλύτερα για τον πλανήτη μας, ενσωματώνοντας τη χρηση πιο βιώσιμων υλικών και τις αρχές της διαχείρισης των προϊόντων με βάση τον κυκλικό σχεδιασμό. Η εταιρεία ενσωματώνει πιστοποιημένα ανανεώσιμα πολυμερή από το πρόγραμμα TRUCIRCLE της SABIC σε όλες τις προϊοντικές της προτάσεις, ξεκινώντας με το MEGA Bloks Green Town και επιλεγμένα προϊόντα Matchbox. Η Mattel είναι η πρώτη εταιρεία παιχνιδιών που συνεργάζεται με τη SABIC, έναν παγκόσμιο ηγέτη στη χημική βιομηχανία, σε μια προσέγγιση ισοζυγίου μάζας, σχεδιασμένη να επιστρέφει ανανεώσιμες πρώτες ύλες δεύτερης γενιάς σε νέες πλαστικές εφαρμογές υψηλής ποιότητας.

Η MEGA και η Matchbox συμμετέχουν επίσης στο Mattel PlayBack, ένα πρόγραμμα επιστροφής παιχνιδιών που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 και έχει σχεδιαστεί για την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση πολύτιμων υλικών από παλιά παιχνίδια της Mattel.

Με πληροφορίες από το CNN

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.