27 Απρ 2024
READING

Η Porsche επενδύει σε συνθετικά καύσιμα

3 MIN READ

Η Porsche επενδύει σε συνθετικά καύσιμα

Η Porsche επενδύει σε συνθετικά καύσιμα

Η Porsche ανακοίνωσε πρόσφατα μία επένδυση αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία εναλλακτικών – βιώσιμων καυσίμων με χαμηλά επίπεδα άνθρακα eFuels, ως πρoσθήκη στη στρατηγική της να ηλεκτροδοτήσει το 80% των αυτοκινήτων της έως το 2030.

Η εταιρεία θέλει να πετύχει ουδετερότητα σε εκπομπές άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, η ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να συνεχίσει να παράγει οχήματα, των οποίων η λειτουργικότητα θα συμβαδίζει με τις ανάγκες του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Oι επιστήμονες ζητούν από τους διαφημιστές να σταματήσουν να βοηθούν τις πετρελαϊκές

Για την επένδυσή της η Porsche θα λάβει μερίδιο 12,5% στην HIF Global LLC, που έχει την έδρα της στο Σαντιάγο. Αυτήν τη στιγμή η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την HIF Global και τους συνεργάτες της, μεταξύ των οποίων η Siemens Energy και η ExxonMobil, με σκοπό να ξεκινήσει την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων από υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα, χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια, στο νέο πιλοτικό εργοστάσιο Haru Oni ​​eFuel στην Punta Arenas της Χιλής. Η HIF Global πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ηλεκτρονικών καυσίμων στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Επενδύοντας στα συνθετικά ή ηλεκτρονικά καύσιμα, τα λεγόμενα eFuels, δίνεται η ευκαιρία στην Porsche να γίνει πρωτοπόρος στη χρήση του υποκατάστατου καυσίμου μηδενικών εκπομπών. Τα eFuels θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών και σε άλλους κλάδους, όπως είναι η ναυτιλία και οι αερομεταφορές.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς τα εναλλακτικά καύσιμα eFuel θα είναι ευρέως διαθέσιμα στους ιδιοκτήτες οχημάτων Porsche. Προς το παρόν η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το συνθετικό καύσιμο στα αγωνιστικά οχήματά της που κινούνται στα επτά Porsche Experience Centers που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ατλάντα και του Λος Άντζελες. Το νέο βιώσιμο καύσιμο θα μπορούσε να υποστηρίξει και τα σχέδια της Porsche εφόσον αποφασίσει να λάβει μέρος στους αγώνες της Formula 1. Εξάλλου, πέρυσι ο διεθνής οργανισμός αγώνων ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Η Fοrmula 1 έχει θέσει ως στόχο να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Η Porsche οδηγεί τη νέα τάση της μόδας

Η επένδυση σε εναλλακτικά καύσιμα μπορεί να είναι μια επιπλέον λύση για την αντιστάθμιση της συνεχιζόμενης έλλειψης μπαταριών στην αγορά, λόγω της τρέχουσας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα η Porsche τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, πέρα από το Taycan sedan, συμπεριλαμβάνοντας τα Macan και 718 έως το 2025. Τέλος, στα άμεσα σχέδιά της βρίσκεται και η οικοδόμηση ενός ιδιόκτητου παγκόσμιου δικτύου σταθμών φόρτισης μέσα στο επόμενο έτος.

Mε πληροφορίες από το TechChrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.