25 Απρ 2024
READING

To The Body Shop ξεκινά παγκόσμιο πρόγραμμα για επαναγέμισμα συσκευασιών

2 MIN READ

To The Body Shop ξεκινά παγκόσμιο πρόγραμμα για επαναγέμισμα συσκευασιών

To The Body Shop ξεκινά παγκόσμιο πρόγραμμα για επαναγέμισμα συσκευασιών

Η βρετανική εταιρεία καλλυντικών The Body Shop αποκάλυψε το φιλόδοξο πενταετές σχέδιό της, να πραγματοποιεί στα καταστήματά της παγκοσμίως επαναγέμισμα των συσκευασιών της. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των ευρύτερων στόχων της να μειώσει τον όγκο των πλαστικών απορριμμάτων.

Ένας από τους στόχους της σε πρώτη φάση είναι το πρόγραμμα αναπλήρωσης συσκευασιών να συμπεριληφθεί στο 49% των καταστημάτων των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2022. Οι σταθμοί αναπλήρωσης θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ξαναγεμίζουν εύκολα διάφορα προϊόντα στα καταστήματα, όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν και conditioners. Η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων θα διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα.

Διαβάστε επίσης: Chanel, Armani, Valentino και άλλα beauty brands στρέφονται στις επαναγεμιζόμενες συσκευασίες καλλυντικών

Το πρόγραμμα αναπλήρωσης συσκευασιών έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, και βρίσκεται διαθέσιμο σε περίπου 400 καταστήματα παγκοσμίως. Χάρη στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία η εταιρεία έχει ήδη εξοικονομήσει συνολικά πάνω από 3,7 τόνους πλαστικού, οι οποίοι ισοδυναμούν με 170.000 πλαστικά μπουκάλια.

Αν και το βρετανικό αυτό brand είναι εδραιωμένο σε αρχές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων, συνεπώς σε μια τέτοια καμπάνια η υπογραφή The Body Shop είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη, το concept του επαναγεμίσματος έχει αρχίσει να αποκτά ένα ιδιαίτερο momentum το τελευταίο διάστημα, ακόμα και μεταξύ των πολυτελών brands ομορφιάς. Μάρκες όπως η Chanel και ο Hermès έχουν λανσάρει τις δικές τους εκδοχές επαναγεμιζόμενων κραγιόν και κρεμών, καθώς αναδεικνύεται ο σοβαρά επιβαρυντικός ρόλος των πλαστικών συσκευασιών στη ρύπανση του πλανήτη. Υπάρχει μάλιστα από ειδικούς η προτροπή, η νοοτροπία του “χύμα” να προωθηθεί περισσότερο, όπου είναι δυνατόν, είτε πρόκειται για καλλυντικά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είτε για τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά του, το The Body Shop σημειώνει ότι, από το 1976, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία από την Anita Roddick, η βάση του περιβαλλοντικού ακτιβισμού του γεννήθηκε από ιδέες σαν αυτές. Η γενικότερη στρατηγική της εταιρείας είναι πάντα προσανατολισμένη προς τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας.

Με πληροφορίες από το Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.