H Nike ετοιμάζει κέντρο τεχνολογίας

Η Nike ανοίγει ένα νέο κέντρο τεχνολογίας στην Ατλάντα, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της, η οποία σχετίζεται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το μοντέλο πωλήσεων direct-to-consumer, στο οποίο επενδύει με σταθερά βήματα. Το κέντρο θα εδρεύει στο West Midtown και αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2023. Μέχρι τότε όλοι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η συγκεκριμένη τοποθεσία του τεχνολογικού κέντρου επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, εξαιτίας της ισχυρής σύνδεσης της Ατλάντα με τον αθλητισμό και δεύτερον χάρη στους εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους της πόλης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και επειδή υπάρχουν καλά πανεπιστήμια στην περιοχή. Επικεφαλής του κέντρου θα είναι η dr. Mona-Lisa Pinkney, η οποία είναι η συνιδρύτρια του Black Employees in Technology Network (BEiT).

Διαβάστε επίσης: H Nike λανσάρει think tank αθλητών εστιάζοντας στις γυναίκες

Ως μέρος του νέου project της Nike, θα δημιουργηθούν τρία κέντρα αριστείας (Centers of Excellence), τα οποία εστιάζουν σε κλάδους που έχουν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην περιοχή. Έτσι, θα αναδειχθεί ο τομέας των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας, σημαντικός για την ανάπτυξη της ψηφιακά ενισχυμένης αλυσίδας της Nike. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου συγκαταλέγεται ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας, που θα προσεγγιστεί με τη δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου cybersecurity. Τέλος, έμφαση θα δοθεί και στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, ώστε να εξερευνηθούν νέοι τρόποι για να γίνει η καταναλωτική εμπειρία καλύτερη.

To δημοφιλές brand τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη των νέων τεχνολογικών μέσων στη στρατηγική του, θέλοντας, όπως λέει, να επανακαθορίσει το μέλλον της εμπειρίας του πελάτη των αθλητικών ειδών, αλλά και του ίδιου του αθλητισμού. Νέες ψηφιακές πλατφόρμες, πρωτότυπα λανσαρίσματα, έμφαση στις εμπειρίες, αξιοποιούν τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής εποχής και γίνονται προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτού του προσανατολισμού, η Νike προσπαθεί παράλληλα να αποκτήσει τον έλεγχο της αλυσίδας εφοσιασμού της και να υιοθετήσει ένα DTC μοντέλο, οργανωμένα και με στρατηγικές κινήσεις, όχι μόνο ποντάροντας στην αξία ενός δυνατού brand που οι fans είναι έτοιμοι να ακολυθήσουν, αλλά επενδύοντας στην πρόοδο, όπως με αυτό το νέο κέντρο της Ατλάντα.

Με πληροφορίες από το Footwear News