25 Απρ 2024
READING

Η H&M και η Ikea συνεργάζονται για να αναδείξουν νέους creators

3 MIN READ

Η H&M και η Ikea συνεργάζονται για να αναδείξουν νέους creators

Η H&M και η Ikea συνεργάζονται για να αναδείξουν νέους creators

Η H&M συνεργάζεται με την Ikea, λανσάροντας πιλοτικά στο Λονδίνο ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα μαθητείας και προώθησης για νέους creators.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα Atelier100, μια “θερμοκοιτίδα δημιουργικότητας”, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους νέους δημιουργούς να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσω καθοδήγησης και να δημιουργήσουν βιώσιμα αλλά και εμπορικά προϊόντα για ένα νέο κατάστημα, το οποίο θα ανοίξει στο εμπορικό κέντρο της ΙΚΕΑ, Livat, στο Χάμερσμιθ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

20 ανερχόμενοι δημιουργοί από την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου θα επιλεχθούν μετά από ανοιχτό κάλεσμα, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αυτό το “εργοστάσιο ιδεών”, και θα λάβουν καθοδήγηση από designers που είναι κορυφαίοι στον χώρο τους. Στόχος είναι μέσα από προγράμματα μαθητείας και mentoring, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να αναπτύξουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες, μαθαίνοντας πώς να ξεπερνούν τα εμπόδια και να καινοτομούν.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το είδος των projects και των προϊόντων που μπορούν να υποβάλουν οι δημιουργοί. Μπορεί να αφορούν από μόδα και ομορφιά μέχρι τέχνη και μουσική. Σημασία έχει να αναδείξουν τις ιδέες τους οι creators, να τους δοθεί μια ευκαιρία να βρουν συνεργάτες ή συμμάχους, αλλά και να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους σε προϊοντα που μπορούν να έχουν και εμπορική αξία, με τη βοήθεια και μιας ενίσχυσης 10.000 λιρών που θα τους δοθεί.

Ιδιαίτερη αξία έχει το ότι θα μπορέσουν οι δημιουργοί να έρθουν κατευθείαν σε επαφή με το κοινό, μέσα από το νέο αυτό κατάστημα, που θα τους φιλοξενήσει, το οποίο μάλιστα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ιδέες που θα αναδειχθούν. Το μόνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι ότι οι νέες δημιουργίες θα πρέπει να μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από τους καταναλωτές.

Από την πλευρά της Ingka Group της ΙΚΕΑ, στη σχετική ανακοίνωση, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αξία που έχει η δημιουργικότητα για τα δύο συνεργαζόμενα brands. “Είμαστε δύο δημιουργικές και φιλοπερίεργες μάρκες, με αξίες που συνδέονται στενά μεταξύ τους και έχουν έναν κοινό στόχο, να βρουν νέες και ποικιλόμορφες ιδέες για το μέλλον”. Έτσι, εξηγείται, προέκυψε η ιδέα του προγράμματος, από την επιθυμία να αλλάξουν οι παλιοί τρόποι και να αναδειχθούν νέα ταλέντα, οι δημιουργικές προσωπικότητες του αύριο.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα επιστημονικής επιμόρφωσης λανσάρει η H&M

Η ιδέα για το Atelier100 υπήρχε αρκετό καιρό, εξηγούν εκπρόσωποι των δύο σουηδικών κολοσσών, αλλά η πανδημία ανέβαλε τα σχέδιά τους. Κάνουν λόγο, πάντως, για ένα project που λαμβάνει υπόψη του την παραδοχή ότι αυτήν τη στιγμή το εμπόριο βιώνει μια κρίσιμη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις, που όμως μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία να αναπτυχθούν τώρα οι τρόποι λειτουργίας του μέλλοντος, ώστε τελικά το αύριο να εξελιχθεί θετικά.

Με πληροφορίες από το Guardian

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.