19 Απρ 2024
READING

H Coca-Cola επενδύει στο mobile gaming

3 MIN READ

H Coca-Cola επενδύει στο mobile gaming

H Coca-Cola επενδύει στο mobile gaming

Η Riot Games και η Coca-Cola σύναψαν μία πρωτοποριακή συνεργασία, η οποία είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο των παιχνιδιών για κινητά αλλά και των esports. Η πολυετής συμφωνία προβλέπει ότι το δημοφιλές brand αναψυκτικών γίνεται ιδρυτικό μέλος της Wild Rift Esports, του πρώτου προγράμματος για mobile παιχνίδια ανταγωνισμού από την Riot Games, δημιουργό του θρυλικού παιχνιδιού League of Legends. H Wild Rift Esports, με την Coca-Cola, θα προσφέρει custom εμπειρίες και πολλά προνόμια στην ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα του League of Legends: Wild Rift.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα επερχόμενα projects της συγκεκριμένης συνεργασίας θα είναι μία εβδομαδιαία σειρά, με περιεχόμενο ιδανικό για τους hardcore fans του mobile gaming. Μάλιστα το Wild Rift Esports συμμετείχε και σε μία digital καμπάνια της Coca-Cola, τη λεγόμενη «It Must Be Real».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Coca-Cola συνεργάζεται με τη Riot Games, παρέχοντας στους χρήστες νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες. Από το 2014 έως το 2016, συνεργάστηκε με το League of Legends, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, προσφέροντας εμπειρίες και συλλεκτικά αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης: H Coca-Cola δημιουργεί νέες γεύσεις και ξεκινά με το Starlight – με γεύση από το σύμπαν

Το League of Legends: Wild Rift κυκλοφόρησε το 2020, αλλά επίσημα ξεκίνησε το καλοκαίρι έχοντας σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνoύς τουρνουά, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Wild Rift Icons.

Παράλληλα η Coke ενισχύει τη συνεργασία, προσφέροντας μία τροποποιημένη έκδοση του παιχνιδιού για κινητά μαζί με τη Wild Rift Esports. Το League of Legends παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα στο επαγγελματικό gaming, έχοντας βοηθήσει τη βιομηχανία να γίνει περισσότερο mainstream την τελευταία δεκαετία.

Το mobile gaming αναδεικνύεται σε ισχυρή δύναμη για τη βιομηχανία των παιχνιδιών, και η εκρηκτική ανάπτυξη των mobile esports, που συνδυάζουν το αθλητικό αγωνιστικό πνεύμα με την ψυχαγωγία των παιχνιδιών, δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσης για τις μεγάλες εταιρείες. Η πολυετής συμφωνία για τα Wild Rift Esports θα έχει εφαρμογή σε περισσότερες από 100 χώρες, υποδηλώνοντας πλάνα δυναμικής εξέλιξης και ανάπτυξης, αλλά αναδεικνύοντας και τον προσανατολισμό της Coca-Cola σε νέες μορφές χορηγιών και προωθητικών ενεργειών, που απευθύνονται σε ένα πολύ δυναμικό και διαρκώς διευρυνόμενο κοινό.

Ο γίγαντας των αναψυκτικών έχει αντιληφθεί πόσο δυναμικό είναι αυτό το κομμάτι της αγοράς, που εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Κλασικοί και καθιερωμένοι τίτλοι παιχνιδιών πλέον προσαρμόζονται για τον κλάδο των mobile esports, που φέρνει μια νέα εποχή στο ανταγωνιστικό gaming. H τόσο δυναμική είσοδος της Coca-Cola στο πεδίο δείχνει ότι η αγάπη των gamers για τα mobile esports δεν είναι παροδικό φαινόμενο που οφείλεται στο ατελείωτο gaming του ελεύθερου χρόνου των lockdowns, αλλά ένας κλάδος με προοπτικές.

Εξάλλου, το gaming έχει ήδη εδραιωθεί σε μία σημαντική δύναμη από την οποία αρκετοί marketers προσπαθούν να επωφεληθούν, με μεγάλα brands να επιδιώκουν συνεργασίες με σημαντικές πλατφόρμες. Πλέον, τα brands αναγνωρίζουν τη δυναμική ενός τεράστιου κοινού που έχει άποψη και είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία, και προσπαθούν να το κερδίσουν. Η Coca-Cola έρχεται να προστεθεί σε brands όπως το Netflix, που διαθέτει ήδη τα δικά του mοbile παιχνίδια, η Gucci ή η Nike, που προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην κοινότητα των gamers. H Coca-Cola τώρα κάνει απλώς το επόμενο βήμα, ποντάροντας σε αυτό το είδος “αθλητισμού” που τώρα έρχεται στην επικαιρότητα – τα mobile esports.

Mε πληροφορίες από Marketing Dive & Esports Insider

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.