26 Απρ 2024
READING

LinkedIn | Γιατί οι virtual διαδικασίες πρόσληψης ήρθαν για να μείνουν

3 MIN READ

LinkedIn | Γιατί οι virtual διαδικασίες πρόσληψης ήρθαν για να μείνουν

LinkedIn | Γιατί οι virtual διαδικασίες πρόσληψης ήρθαν για να μείνουν

Το LinkedIn ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Oribi, μια εταιρεία marketing analytics με έδρα το Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας ότι από την στιγμή που οι virtual χώροι έκαναν την εμφάνισή τους την περίοδο της πανδημίας, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν πολύ σύντομα.

Σε σχετικό blog post του, ο Tomer Cohen, Chief Product Officer του LinkedIn, σημείωσε ότι τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 43% σε ετήσια βάση, χάρη στις καινοτόμες λύσεις μάρκετινγκ, κάτι που ώθησε το LinkedIn στην εξαγορά της Oribi, αξίας 80 – 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Cohen αναφέρθηκε ακόμα στην πληθώρα των brands που αναπτύσσουν την ταυτότητά τους μέσα στο πλαίσιο των Pages, των σελίδων δηλαδή που, μέσα στο LinkedIn, είναι αφιερωμένες σε ξεχωριστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η επιτυχία του Pages, που αναδεικνύει τα brands των επιχειρήσεων και χτίζει το μοναδικό τους προφίλ, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πραγματοποιούνται 24.000 virtual events κάθε εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Το LinkedIn δοκιμάζει μια νέα επί πληρωμή υπηρεσία εκδηλώσεων 

Χάρη στις τεχνολογικές δυνατοτήτες της Oribi, οι πελάτες, δηλαδή οι recruiters (υπεύθυνοι προσλήψεων), κατανοούν καλύτερα τις καμπάνιες αναζήτησης εργασίας, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν σοφότερες αποφάσεις, προσαρμόζοντας τις στρατηγικές τους σε κάθε περίπτωση.

Ως επί το πλείστον οι virtual συνεντεύξεις και κατ’ επέκταση η πρόσληψη σε κάποια θέση εργασίας κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, έχουν απογειωθεί λόγω των περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά φαίνεται ότι αυτό δε σημαίνει ότι αποτελούν μία προσωρινή λύση.

Πλέον οι συνεντεύξεις πραγματοποιούνται κατά βάση online, επιτυγχάνοντας να διευρυνθεί η δεξαμενή των πιθανών μελλοντικών υπαλλήλων της εκάστοτε εταιρείας, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δε θα συνέβαινε. Eπιπλέον, τα events καριέρας και recruitment, όταν πραγματοποιούνται ψηφιακά, μπορούν να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικά, αφού, για παράδειγμα, ένα άτομο που αναζητά εργασία μπορεί να δεσμεύσει συγκεκριμένες ώρες συνάντησης με τους εργοδότες, αντί να περιμένει σε μία ουρά μαζί με άλλους υποψηφίους να παρουσιάσει τις δεξιότητές του. Ακόμα, ανοίγουν έτσι οι πόρτες και για υπαλλήλους από διάφορα σημεία του πλανήτη, με την εταιρεία να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ο σημαντικός ρόλος της σωστής ηγεσίας στην COVID-19 εποχή

Η επιτυχία των virtual δυνατοτήτων που προσφέρει το LinkedIn στους εργοδότες πελάτες του αποδεικνύει του λόγου το αληθές: οι εταιρείες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την ψηφιακή λύση των virtual events για την προώθηση των επιχειρηματικών τους στόχων, όπως των online πωλήσεων και της διεξαγωγής εκδηλώσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, από τον Ιανουάριο του 2022, τα ετήσια virtual events σημείωσαν ετήσια άνοδο 150%, ενώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις αυξήθηκε κατά 231%.

Η συνθήκη της πανδημίας ανέδειξε επίσης την ιδιαίτερη σημασία του branding της εκάστοτε επιχείρησης που βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων υπαλλήλων, μιας και προτού στείλει κάποιος βιογραφικό πλέον πραγματοποιεί τη σχετική έρευνα γύρω από το όνομα της εταιρείας που επιθυμεί να εργαστεί. Η διαδικασία πρόσληψης είναι  μοναδική για κάθε υποψήφιο, και οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αντιμετωπίσουν τα άτομα που αναζητούν εργασία με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν τους ικανότερους.

Με πληροφορίες από το HRDIVE
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.