25 Απρ 2024
READING

H Adidas λανσάρει πλατφόρμα δημιουργίας avatars βασισμένων στην προσωπικότητα του χρήστη

2 MIN READ

H Adidas λανσάρει πλατφόρμα δημιουργίας avatars βασισμένων στην προσωπικότητα του χρήστη

H Adidas λανσάρει πλατφόρμα δημιουργίας avatars βασισμένων στην προσωπικότητα του χρήστη

Mε αφορμή την άφιξη της τελευταίας συλλογής Ozworld, η Adidas λανσάρει την πρώτη στον κόσμο πλατφόρμα δημιουργίας avatar με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με το Ready Player Me. Οι χρήστες μπορούν μέσα στην πλατφόρμα να σχεδιάσουν τους μοναδικούς ψηφιακούς εαυτούς τους, και να περιηγηθούν μέσω της Ready Player Me, σε όλες τις metaverse πλατφόρμες, με την ίδια προσωπικότητα.

Για να δημιουργηθεί το avatar, οι χρήστες απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων, τις οποίες συλλέγει η πλατφόρμα και στη συνέχεια δημιουργεί ένα μοναδικό personalized avatar με βάση τις απαντήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Adidas θέλει να κατακτήσει το metaverse

Ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης, έχοντας στο δυναμικό του συνεργασίες με μερικούς από τους δημοφιλέστερους σχεδιαστές μόδας, celebrities και creators, εμπλούτισε τη συγκεκριμένη συλλογή δίνοντας έμφαση στην προσωπική έκφραση και τον πειραματισμό με το στυλ. Η νέα φουτουριστική collection σχεδιάστηκε συνδυάζοντας σύγχρονη αισθητική με την κουλτούρα της δεκαετίας του 1990, έχοντας ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Διαβάστε επίσης: Adidas & Gucci ενώνουν luxury fashion και sport style

Δημιουργώντας avatars με γνώμονα τις απαντήσεις ενός ερωτηματολογίου, αντί της τυπικής χειροκίνητης διαδικασίας που ακολουθούν συνήθως οι χρήστες, επιλέγοντας απλώς τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής τους εμφάνισης, η νέα μοναδική εμπειρία ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ιδιοσυγκρασία της συλλογής παπουτσιών Ozworld και των μηνυμάτων μου θέλει να περάσει.

Aφού δημιουργηθεί ο χαρακτήρας τους, οι χρήστες μπορούν να παίξουν και να περιηγηθούν με το avatar τους, δοκιμάζοντας ή ακόμη και αγοράζοντας αθλητικά παπούτσια. Επίσης οι χρήστες έχουν την δυνατότητα δημιουργήσουν stickers με το avatar τους και να τα χρησιμοποιούν σε διάφορες πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ασχολούμαστε με ψηφιακά ρούχα;

Η συνεργασία της Adidas Originals με την πλατφόρμα Ready Player Me οδήγησε σε μια μοναδική σύμπραξη, που ξεπερνά τα όρια των επιμέρους virtual πλατφορμών.  Οι χρήστες που δημιουργούν τον virtual χαρακτήρα τους μέσω της εμπειρίας Ozworld, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο χαρακτήρα σε περίπου 1.900 πλατφόρμες metaverse, κάτι που ενισχύει την παρουσία του brand Adidas ενώ, παράλληλα, δίνει μια ιδέα από τις δυνατότητες έχει αυτός ο νέος ψηφιακός κόσμος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.