23 Απρ 2024
READING

H Meta σχεδιάζει να φέρει τα NFTs στο Instagram

2 MIN READ

H Meta σχεδιάζει να φέρει τα NFTs στο Instagram

H Meta σχεδιάζει να φέρει τα NFTs στο Instagram

Σε μια συζήτηση στο φεστιβάλ SXSW (South by Southwest), ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πολύ σύντομα σχεδιάζει να εισαγάγει NFTs στο Instagram. Αν και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Meta δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, είπε ότι η προσπάθεια για ενσωμάτωση των μη ανταλλάξιμων διακριτικών στην εφαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να φέρει κανείς τα NFTs του στο Instagram και, αργότερα, ακόμα και να τα δημιουργεί μέσα στην πλατφόρμα. Εξάλλου, τον Δεκέμβριο, και ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri είχε πει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός τρόπου, μέσω του οποίου θα φέρει τα NFTs στην πλατφόρμα και κατ’ επέκταση στο ευρύ κοινό. Η δραστηριοποίηση προς αυτόν τον τομέα φάνηκε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Instagram φιλοξένησε το “Creator Week”, μια virtual ιδιωτική εκδήλωση για δημιουργούς NFTs.

Διαβάστε επίσης: Η βιομηχανία gaming γυρίζει την πλάτη στα NFTs;

Το ενδιαφέρον του Instagram για τα NFTs συμβαδίζει με το ευρύτερο όραμα της μητρικής του εταιρείας Meta, το οποίο σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός εικονικού κόσμου γεμάτου με ψηφιακά αγαθά. Για παράδειγμα, κάτι που θα μπορούσε να προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον είναι να υπάρχει η δυνατότητα τα ρούχα των avatars στο metaverse να μπορούν να μετατραπούν σε NFTs και να μεταφερθούν σε διαφορετικά σημεία μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Οι καινοτομίες της Meta που δίνουν μια εικόνα για το metaverse

Και άλλες εταιρείες social media έχουν εντάξει με κάποιον τρόπο τα NFTs στις πλατφόρμες τους. Τον Ιανουάριο, το Twitter επέτρεψε στους premium συνδρομητές του iOS να προσθέσουν φωτογραφία προφίλ με τη μορφή NFT, σκοπεύοντας να ακολουθήσει την ίδια λογική και για το λειτουργικό του Android. Ακόμη η πλατφόρμα Reddit ακολούθησε το παράδειγμα του Twitter, ανακοινώνοντας ότι δοκιμάζει avatars NFT.

Μπορεί η Meta να καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί στον τομέα αυτό, παρόλα αυτά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μπροστά της μιας και έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη δράση της στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και του blockchain. Εξάλλου, υπό τις πιέσεις των τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών είχε αναγκαστεί νωρίτερα να εγκαταλείψει τα φιλόδοξα σχέδιά της για το δικό της κρυπτονόμισμα. Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί τώρα η αξιοποίηση του hype των NFTs στις πλατφόρμες της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.