25 Απρ 2024
READING

H IKEA «αγοράζει» τα παλιά έπιπλά της

2 MIN READ

H IKEA «αγοράζει» τα παλιά έπιπλά της

H IKEA «αγοράζει» τα παλιά έπιπλά της

Η σουηδική αλυσίδα επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι θα μονιμοποιήσει την μέχρι τώρα πιλοτική υπηρεσία Buy Back & Resell σε 37 καταστήματα των ΗΠΑ. Αναλυτικότερα η εταιρεία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διατίθεται μόνο για έπιπλα Ikea, τα οποία ναι μεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά παραμένουν στην αρχική τους κατάσταση και πλήρως λειτουργικά.

Οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέφουν έπιπλα από διαφορετικές κατηγορίες όπως είναι συρτάρια γραφείου, βιβλιοθήκες, τραπεζάκια, ντουλάπια, τραπεζαρίες, γραφεία, καρέκλες και σκαμπό.

Ωστόσο η Ikea δεν θα δέχεται αντικείμενα, τα οποία είτε έχουν τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, είτε δεν συγκαταλέγονται στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της επωνυμίας. Επίσης θα εξαιρούνται και τα αντικείμενα, τα οποία έχουν ανακληθεί από την εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο.

Προτού δεχθεί κάποιο προϊόν, η εταιρεία ανέφερε ότι θα πραγματοποιείται κάποιου είδους έλεγχος και αξιολόγησης της τωρινής του κατάστασης, όπως είναι η ηλικία του και η λειτουργικότητά του. Στη συνέχεια αφού πάρει την έγκριση από την εταιρεία, τότε ο πελάτης θα λαμβάνει έκπτωση σε αγορές νέων προϊόντων από το εκάστοτε κατάστημα. Αναφορικά με τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα θα μεταπωλούνται και θα βρίσκονται διαθέσιμα σε ένα συγκεκριμένο section του καταστήματος σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ο δημοφιλής πωλητής επίπλων προσφέρει ήδη μια αντίστοιχη υπηρεσία buyback στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, κάτι που αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να γίνει μια «κυκλική» επιχείρηση έως το 2030.

Πιο συγκεκριμένα οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να ανταλλάζουν τα ελαφρώς μεταχειρισμένα αντικείμενα Ikea, και στη συνέχεια να λαμβάνουν έκπτωση έως και 50% σε νέα είδη που επιθυμούν να αγοράσουν. Τα αντικείμενα που έχουν αξιολογηθεί ότι βρίσκονται σε «πολύ καλή κατάσταση» κερδίζουν έκπτωση  40%, ενώ εκείνα που έχουν χαρακτηριστεί ως προϊόντα χρησιμοποιημένα αλλά σε καλή κατάσταση, θα λαμβάνουν έκπτωση 30%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.