25 Απρ 2024
READING

Το άνοιγμα του Chivas στην ασιατική αγορά

3 MIN READ

Το άνοιγμα του Chivas στην ασιατική αγορά

Το άνοιγμα του Chivas στην ασιατική αγορά

Το Chivas, το διάσημο brand ουίσκι, φιλοδοξεί να διευρύνει την επιρροή του σε μια νέα γενιά καταναλωτών της ασιατικής αγοράς. Η εταιρεία προσεγγίζει την κουλτούρα της K-Pop πραγματοποιώντας μία διαφορετική συνεργασία.

Το 2021, η εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Pernod Ricard, είδε άνοδο των πωλήσεών της κατά 20% στη συγκεκριμένη αγορά, και τις εξαγωγές της Σκωτίας στις χώρες της Ασίας του Ειρηνικού να αυξάνονται κατά 21%.

Έτσι, εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία, το Chivas συνεργάζεται με τη Lalisa Manoban (γνωστή και ως Lisa), η οποία είναι μέλος ενός από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή παγκοσμίως συγκροτήματα της K-pop, Blackpink. Η Lisa γίνεται η πρώτη γυναίκα ambassador του Chivas στην Ασία. Ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ του brand, Nick Blacknell, περιγράφει τη συγκεκριμένη συνεργασία ως το φυσικό επόμενο βήμα της εταιρείας, μέσω του οποίου προσεγγίζει μία νέα γενιά καταναλωτών στη γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Το Gatorade μετατρέπει τους αθλητές σε ambassadors δημιουργώντας περιεχόμενο στο TikTok  

Η Lisa, με περισσότερους από 72,54 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, έχει τη δύναμη να ασκήσει σημαντική επιρροή στους νέους καταναλωτές, καθώς απολαμβάνει ήδη στάτους γνήσιας influencer, ως μία από τις πιο αγαπημένες παρουσίες της μόδας στα social media, με συνεργασίες όπως με τον γαλλικό οίκο Celine. Η καμπάνια του Chivas, με τίτλο «I Rise, We Rise», φαίνεται να αποτελεί μία φρέσκια ιδέα, μέσω τη οποίας το brand προσελκύει μία διαφορετική μερίδα κοινού. Το διαφημιστικό spot είναι γυρισμένο σε μία τοποθεσία της Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου η Lisa απολαμβάνει ένα Chivas Highball, ενώ παράλληλα αφηγείται την ιστορία της τονίζοντας ότι έφυγε από την Ταϊλάνδη ώστε να κυνηγήσει τα όνειρά της και να γίνει τελικά μέλος ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά γκρουπ του κόσμου. Στόχος της καμπάνιας είναι να δείξει στη νέα γενιά των καταναλωτών στην οποία στοχεύει, πού μπορεί να φτάσει κανείς με σκληρή δουλειά. Εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι πρόκειται για μια ιδανική συνεργασία, που πατάει πάνω στις αξίες του brand.

Η νέα καμπάνια λανσαρίστηκε στην Κίνα, στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη, στη Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ, στην Καμπότζη, στην Ινδονησία, στη Μαλαισία και στις Φιλιππίνες μέσω υπαίθριας διαφήμισης, τηλεοπτικών διαφημίσεων, social media, καθώς και μέσω προωθητικών ενεργειών τύπου. Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, θα πραγματοποιηθούν live εκδηλώσεις αλλά και exclusive λανσαρίσματα με πρωταγωνίστρια τη Lisa. Η καμπάνια έχει μάλιστα ήδη προκαλέσει αρκετά θετικές εντυπώσεις στα social media, αλλά και αντιδράσεις: στην Ταϊλάνδη, που είναι και η πατρίδα της Lisa, οι αρχές διεξάγουν έρευνα, με την αιτιολογία ότι παρουσιάζει και προωθεί την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Market Data Forecast, η αγορά ουίσκι Ασίας-Ειρηνικού το 2021 άγγιξε σε αξία τα 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι το 2025 αναμένεται τα φτάσει τα 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα διάφορα brands του κλάδου παρακολουθούν στενά την άνοδο του ουίσκι στην αγορά τη Κίνας, που είναι εμφανές ότι παρουσιάζει μια εξαιρετική δυναμική.

Στην ασιατική αγορά οι έμποροι ουίσκι επενδύουν τώρα σε γενικές γραμμές περισσότερο στο νεότερο κοινό. Νέες καμπάνιες έχουν πραγματοποιήσει τελευταία το Ballantines, που το 2020 λάνσαρε την καμπάνια «There’s No Wrong Way», αλλά και το Johnnie Walker, που δημιούργησε το δημοφιλές project «The Walkers».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.