25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Οι 10 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στον κόσμο

5 MIN READ

Έρευνα | Οι 10 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στον κόσμο

Έρευνα | Οι 10 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στον κόσμο

Πολλές φορές οι εταιρείες λατρεύουν να καυχιούνται για τη “σπουδαία εργασιακή κουλτούρα” τους, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και για τους εργαζόμενους. Η κουλτούρα ενός οργανισμού αντικατοπτρίζεται συχνά στη δήλωση αποστολής και στην ηγεσία του και αναφέρεται στις συνθήκες εργασίας. Είναι εμφανής τόσο στον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους όσο και στις προσφερόμενες παροχές.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον ιστότοπο αξιολόγησης εταιρειών Comparably, η Microsoft είναι η νούμερο 1 παγκόσμια εταιρεία με την καλύτερη κουλτούρα στον χώρο εργασίας. Η ετήσια κατάταξη βασίζεται σε ανώνυμες αξιολογήσεις των εργαζομένων για 70.000 εταιρείες κατά τη διάρκεια μιας 12μηνης περιόδου από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Η Comparably εξέτασε περίπου 20 διαφορετικά θέματα που καθορίζουν τις θετικές εργασιακές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και των ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες, με 500 ή περισσότερα άτομα, που φάνηκε πως έχουν την καλύτερη εργασιακή κουλτούρα.

  1. Microsoft

Η Microsoft περιγράφει την εταιρική της κουλτούρα ως κουλτούρα υπευθυνότητας. Αυτό το πολιτισμικό χαρακτηριστικό διασφαλίζει ότι κάθε εργαζόμενος κατανοεί ότι οι πράξεις του έχουν συνέπειες στο πλαίσιο της εταιρείας. Επιπλέον, η Microsoft υποστηρίζει τη συνεχή επιμόρφωση για τους εργαζόμενους της και δεν τους θεωρεί παντογνώστες, ενώ λειτουργεί με επίκεντρο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ένταξη. Προσφέρει στους εργαζομένους της επιλογές ευέλικτης εργασίας και δίνει μεγάλη αξία στην καινοτομία.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft ζητά από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο

  1. IBM

Η ριζοσπαστική σκέψη είναι το πρωταρχικό και πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό της οργανωτικής κουλτούρας της IBM. Αυτό το πολιτισμικό χαρακτηριστικό συνεχίζει να ασκεί σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη της εταιρείας κατά τη διάρκεια των 100 και πλέον ετών λειτουργίας της στον κλάδο της πληροφορικής. Η IBM έχει δημιουργήσει ένα ηθικό, διασκεδαστικό, φιλικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, με πολλές ευκαιρίες συνεργασίας αλληλεπίδρασης εντός ομάδων.

  1. Google

Η κουλτούρα του Google αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Οι υπάλληλοί της έχουν το προνόμιο να εργάζονται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συμμετέχουν σε βάθος στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του κόσμου με την καλύτερη δυνατή χρήση της τεχνολογίας. Το Google ενθαρρύνει όλους τους εργαζομένους να μοιράζονται τη γνώμη τους και προωθεί την επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων. Επίσης, το Google είναι διάσημο για τα πολυτελή προνόμια, όπως το δωρεάν γκουρμέ φαγητό, το κούρεμα και τις υπηρεσίες καθαριστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Οι μαύροι υπάλληλοι της Google δεν είναι αρκετά «Googly» για τον κολοσσό

  1. HubSpot

Η κουλτούρα της HubSpot διακρίνεται από διάθεση για ανάπτυξη και αξίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η ορθή κρίση και η επίλυση προβλημάτων. Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει να χτίζει μια εταιρική κουλτούρα που ενδυναμώνει τους ανθρώπους να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά μέσω των βασικών αξιών της ευελιξίας, της αυτονομίας, της διαφάνειας και του ανήκειν.

  1. Elsevier

Η Elsevier B.V. είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους επιστημονικούς εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, που δημοσιεύει ετησίως περίπου το ένα τέταρτο όλων των άρθρων από επιστημονικά περιοδικά που δημοσιεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Elsevier επιδιώκει να προσφέρει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για όλους, το οποίο να είναι φροντισμένο, υποστηρικτικό και καλλιεργητικό. Η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης, καθώς και βέλτιστη ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής. Η ποικιλομορφία, η ευημερία και η ευεξία των εργαζομένων είναι κορυφαίες προτεραιότητες για την Elsevier.

  1. Chegg

Η Chegg, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας εκπαίδευσης που παρέχει ψηφιακές και φυσικές ενοικιάσεις σχολικών βιβλίων, σχολικά βιβλία, διαδικτυακή διδασκαλία και άλλες φοιτητικές υπηρεσίες. Από κριτικές εργαζομένων έχει φανεί ότι στην Chegg υπάρχουν υποστηρικτικοί συνάδελφοι, ισορροπημένη εργασιακή ζωή, σπουδαίες παροχές και πολύ γενναιόδωρη πολιτική ρεπό. Η εταιρεία ήταν επίσης εξαιρετικά διαφανής και επικοινωνιακή όσον αφορά την επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία και πίεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν.

  1. Concentrix

Η Concentrix είναι μια αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη δέσμευση πελατών και την επιχειρηματική απόδοση. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αγκαλιάζει την ποικιλομορφία, τη διαφορετικότητα και την ένταξη προσφέροντας για τους εργαζομένους συνεργασία, καινοτομία και άμεσο αντίκτυπο.

  1. RingCentral

Η RingCentral, Inc. είναι ένας αμερικανικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας που βασίζονται σε cloud για επιχειρήσεις. Συνολικά, οι εργαζόμενοι στην RingCentral είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την ομάδα τους. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι συναντήσεις στην RingCentral είναι αποτελεσματικές και οι περισσότεροι χαίρονται να αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους της. Το 84% των εργαζομένων θα συνιστούσε την εργασία στην RingCentral σε έναν φίλο και το 84% έχει θετικά αισθήματα για την επιχείρηση.

  1. Experian

Η εταιρεία δηλώνει ότι η πρόσληψη και η διατήρηση εμπνευσμένων εργαζομένων είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Διαθέτει πέντε αρχές που αποκαλεί “The Experian Way”, οι οποίες δίνουν έναν οδικό χάρτη για να γίνει το είδος της εταιρείας για την οποία ο καθένας θέλει να εργαστεί.

  1. Estée Lauder Companies

Στην Estée Lauder Companies, η κουλτούρα περιγράφεται συχνά ως ένας σπάνιος συνδυασμός οικογενειακών αξιών με μια δημόσια εταιρεία υψηλών επιδόσεων. Η ομορφιά αυτού του μείγματος είναι η μακροπρόθεσμη εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και το ότι πρόκειται για έναν χώρο εργασίας με σεβασμό, χωρίς αποκλεισμούς και συνεργασία, με ισχυρή επιδίωξη κέρδους για όλους.

Πολλές από τις ίδιες εταιρείες που παρουσιάστηκαν και στην περσινή κατάταξη, όπως οι HubSpot, IBM, RingCentral και Microsoft, που διατήρησαν τις θέσεις τους στην πρώτη δεκάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες συνεχίζουν να προσφέρουν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για τους υπαλλήλους και είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς η κουλτούρα μιας επιχείρησης επηρεάζει την επιτυχία της

Οι εργαζόμενοι στην Chegg, την IBM, την Elsevier και άλλους οργανισμούς εξήραν επίσης τις προσπάθειες της ηγεσίας να δημιουργήσει δίκαια εργασιακά περιβάλλοντα με ποικιλομορφία, με έναν εργαζόμενο στην Concentrix να γράφει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν βελτιώσει την κουλτούρα ώστε να είναι πιο “περιεκτική, ισότιμη και χαρούμενη”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.