20 Απρ 2024
READING

H τρισδιάστατη διαφήμιση έρχεται στο Instagram και το Facebook

2 MIN READ

H τρισδιάστατη διαφήμιση έρχεται στο Instagram και το Facebook

H τρισδιάστατη διαφήμιση έρχεται στο Instagram και το Facebook

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς το περιβάλλον του metaverse, η Meta (πρώην Facebook), εισήγαγε τη δυνατότητα τρισδιάστατων (3D) διαφημίσεων στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας έναν πιο διαδραστικό τρόπο προβολής διαφημίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα δυνατότητα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας ηλεκτρονικού εμπορίου Vntana, και θα βρίσκεται διαθέσιμη τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram. Από και δω και στο εξής τα brands θα μπορούν να ανεβάζουν 3D designs στις πλατφόρμες τους.

Διαβάστε επίσης: Η τρισδιάστατη εκτύπωση αλλάζει την εφοδιαστική αλυσίδα

To εργαλείο αυτό έγινε διαθέσιμο πρώτη φορά πέρυσι, στοχεύοντας στη βιομηχανία των beauty brands, ενώ φέτος θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα μπορεί να υποστηριχθεί και από εταιρείες ένδυσης, υποδημάτων και αξεσουάρ. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες αυτό που έχουν να κάνουν είναι να κλικάρουν πάνω στα 3D μοντέλα που εμφανίζονται στις διαφημίσεις και να περιστρέφουν το προϊόν ώστε να το δουν από όλες τις γωνίες. Η Meta υπογραμμίζει ότι μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το ότι δεν απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και περίπλοκες τροποποιήσεις αρχείων για να ανεβάσουν τα brands τις εικόνες τους στις πλατφόρμες.

Τόσο η τεχνολογία 3D όσο και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) στις online διαφημίσεις, αποτελούν το επόμενο βήμα για τις επωνυμίες, ώστε να μπορέσουν συνδεθούν ουσιαστικά με τον ψηφιακό καταναλωτή, ενώ παράλληλα είναι και ένα ακόμη βήμα προς το περιβάλλον του metaverse, το οποίο, αν και θα χρειαστεί περίπου μία δεκαετία για να γίνει πραγματικότητα, έτσι όπως το περιέγραψε ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, θα είναι περίπου το ίντερνετ εμπλουτισμένο με μια χωρική αντίληψη. Η τρισδιάστατη τεχνολογία που βρίσκεται τώρα στη διάθεση των brands, δίνει μια ιδέα τόσο στα ίδια και τους marketers τους, όσο και στους καταναλωτές, σχετικά με τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει το ψηφιακό λιανεμπόριο σε λίγο καιρό.

Με αυτό το νέο εργαλείο, λοιπόν, η Meta φιλοδοξεί να κάνει την τεχνολογία 3D στη διαφήμιση πιο προσιτή, δίνοντας μια εικόνα για τα επόμενα βήματα του digital marketing, αλλά και την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων σχετικά με το engagement του καταναλωτή. Από την πλευρά του, ο χρήστης μπορεί να έχει μια πιο πλούσια και διαδραστική εμπειρία στις online αγορές του. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.