25 Απρ 2024
READING

Η Puma θα ανακυκλώνει τις ποδοσφαιρικές φανέλες

2 MIN READ

Η Puma θα ανακυκλώνει τις ποδοσφαιρικές φανέλες

Η Puma θα ανακυκλώνει τις ποδοσφαιρικές φανέλες

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών Puma πρόκειται να εφαρμόσει πιλοτικά μια νέα κυκλική διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιώντας παλιές φανέλες ποδοσφαίρου για τη δημιουργία νέων. Η εταιρεία με έδρα το Χερτσόγκεναουραχ της Βαυαρίας δήλωσε ότι στόχος της είναι να μειώσει τα απόβλητα και να προχωρήσει προς ένα πιο κυκλικό μοντέλο παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Η κυκλική οικονομία στην μόδα μπορεί να γίνει μια αγορά 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Re:Jersey, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία ανακύκλωσης Gaiker, τον κατασκευαστή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων Antex και την τουρκική εταιρεία παραγωγής ενδυμάτων SLN. Σύμφωνα με την Puma, το υλικό των υπαρχόντων ενδυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων φανέλων. Τα παλιά λογότυπα, κεντήματα και σήματα που κάποτε καθιστούσαν δύσκολη τη διαδικασία, πλέον δεν αποτελούν εμπόδιο. Η Puma δήλωσε ότι τα ενδύματά της θα διασπώνται χημικά στα κύρια συστατικά τους και στη συνέχεια τα χρώματα θα φιλτράρονται. Έπειτα, το υλικό θα επανασυντίθεται χημικά για να δημιουργηθεί ένα νήμα που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης με τον παρθένο πολυεστέρα.

Με το project Re:Jersey, η Puma στοχεύει να αναπτύξει τρόπους για να μειώσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, να σεβαστεί τους φυσικους πόρους και να επαναχρησιμοποιήσει τα υλικά. Παράλληλα, τονίζει ότι οι γνώσεις που απέκτησε με το Re:Jersey θα τη βοηθήσουν να αναπτύξει πιο βιώσιμα προϊόντα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Η Adidas υστερεί της Nike και της Puma όσον αφορά στη διαφορετικότητα

Η Puma σημειώνει ότι τα ποδοσφαιρικά της σύνολα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ τα σύνολα Re:Jersey είναι κατασκευασμένα κατά 75% από επαναχρησιμοποιημένες φανέλες ποδοσφαίρου. Για το υπόλοιπο 25% χρησιμοποιείται συνθετικό νήμα Seaqual, που είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό σκουπιδιών που μαζεύονται από τη θάλασσα.

Τα πρώτα προϊόντα που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου Re:Jersey θα φορεθούν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από τον αγώνα από τους συλλόγους της PUMA Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund και Olympique de Marseille. Οι ομάδες θα φορέσουν τις φανέλες πριν από τους αντίστοιχους αγώνες πρωταθλήματος στα τέλη Απριλίου και τον Μάιο, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Manchester City εναντίον της Watford, στις 23 Απριλίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.