23 Απρ 2024
READING

H Heineken προσπαθεί να τρολάρει τα brands του metaverse λανσάροντας virtual μπύρα

2 MIN READ

H Heineken προσπαθεί να τρολάρει τα brands του metaverse λανσάροντας virtual μπύρα

H Heineken προσπαθεί να τρολάρει τα brands του metaverse λανσάροντας virtual μπύρα

Καθώς τα εμπορικά σήματα έχουν αποκτήσει εμμονή κατά κάποιο τρόπο με το να εισέλθουν στον εικονικό κόσμο του metaverse προσφέροντας προϊόντα και εμπειρίες που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, η Heineken μέσω της νέας της καμπάνιας θέλει να σατιρίσει αυτήν την τάση, λανσάροντας μία μπύρα, που δεν μπορεί κανένας να απολαύσει.

Η Heineken Silver βρίσκεται διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Decentraland. Παρασκευάζεται με Binary Coded Hops, ενώ καλλιεργείται από NPC (non-player character) αυτοματοποιημένους αγρότες. Όλη η διαδικασία παραγωγής επιβλέπεται αποκλειστικά από εικονικούς ζυθοποιούς, ψηφιοποιημένους δηλαδή αντικαταστάτες των περίφημων ζυθοποιών της Heineken.

Διαβάστε επίσης: D&G, Paco Rabanne, Etro, στην πρώτη εβδομάδα μόδας στο metaverse

H καμπάνια αυτή αποτελεί ένα μικρό τρολάρισμα των εταιρειών – ίσως και με κάποιον αυτοσαρκασμό – που έχουν αποκτήσει εμμονή με το metaverse, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία τού να απολαμβάνεις μία πραγματική μπύρα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη Heineken Silver σε μια ψηφιακή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα Decentraland. Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους avatar για να μπουν στην εικονική ζυθοποιία της Heineken. Εκεί, το avatar του Bram Westenbrink, επικεφαλής της Heineken, ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία να συνδέεται ουσιαστικά με τους καταναλωτές της. Επίσης σημείωσε ότι μπορεί μεν το metaverse να φέρνει κοντά τους ανθρώπους με όμορφο και δημιουργικό τρόπο, δεν αποτελεί όμως το κατάλληλο μέρος για brands όπως η Heineken, καθώς οι άνθρωποι τα προϊόντα της τα απολαμβάνουν πολύ καλύτερα στον πραγματικό παρά στον virtual κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Eνδιαφέρει όντως τους καταναλωτές το metaverse;

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι επισκέπτες της εικονικής ζυθοποιίας της Heineken μπορούσαν να εξερευνήσουν τον χώρο, να μάθουν πώς φτιάχνεται η μπύρα, να απολαύσουν αστακό και χαβιάρι σε pixel μορφή και να γνωρίσουν το avatar του brand ambassador της Heineken και σταρ του ποδοσφαίρου Thierry Henry. Ακόμη, υπήρχε ένας εικονικός DJ και χορευτές ντυμένοι με ρούχα Heineken. Τέλος, ένας Ισπανός street artist ο J. Demsky, σχεδίασε ορισμένα parts του εικονικού κόσμου της Heineken. Την καμπάνια δημιούργησαν η Publicis Italy και η Le Pub.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.