20 Απρ 2024
READING

To CNN λανσάρει υπηρεσία streaming που θέλει να αλλάξει τις ειδήσεις

4 MIN READ

To CNN λανσάρει υπηρεσία streaming που θέλει να αλλάξει τις ειδήσεις

To CNN λανσάρει υπηρεσία streaming που θέλει να αλλάξει τις ειδήσεις

Από την Τρίτη, 29 Μαρτίου, το CNN ανήκει και στον χώρο των υπηρεσιών streaming, καθώς λάνσαρε τη δική του πλατφόρμα, το CNN+, που φιλοδοξεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην ειδησεογραφία.

Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία, που είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι, η οποία συνδυάζει live εκπομπές, interactive συνεντεύξεις και video on demand, σε ένα φορμά που μοιάζει να θέλει να δημιουργήσει για τις ειδήσεις αυτό που έχουν κάνει οι μεγάλες πλατφόρμες για την ψυχαγωγία.

Με στόχο την αμερικανική αγορά, η υπηρεσία κοστίζει έξι δολάρια τον μήνα και εξήντα τον χρόνο, και δεν έχει σχέση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του CNN, που θα συνεχίσει να μεταδίδεται κανονικά. Για τη νέα πλατφόρμα, το CNN προσέλαβε το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες υπαλλήλους και δημοσιογράφους, ώστε να δημιουργήσουν και να στήσουν τις εκπομπές της πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οκτώ καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές και εκπομπές συνεντεύξεων, που θα στριμάρονται ζωντανά αλλά έπειτα θα είναι διαθέσιμες και ως video on demand. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα και πάνω από δέκα εβδομαδιαίες εκπομπές.

Η υπηρεσία αυτή του CNN έρχεται ως απάντηση στις αντίστοιχες πλατφόρμες των Fox News και MSNBC, και υπόσχεται να προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τις εκπομπές και τη δημοσιογραφία. Περισσότερη ευελιξία και εξατομίκευση είναι οι προτεραιότητες που δίνουν έμφαση στις επιθυμίες του θεατή, ενώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του CNN και επικεφαλής του CNN+, οι χρήστες που θέλουν να ενημερωθούν από το CNN, τώρα θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών, χάρη στην πλούσια βιβλιοθηκη του video on demand και τις δυνατότητες διάδρασης. Τα υπόλοιπα κανάλια του CNN, της καλωδιακής τηλεόρασης και της ιντερνετικής του πλατφόρμας, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Google δυσκολεύεται να πείσει τα ΜΜΕ να του δίνουν ειδήσεις, ακόμα και αν τα πληρώνει

Ωστόσο, οι ειδικοί του χώρου σημειώνουν ότι αργά ή γρήγορα, το CNN θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με το ποιο είναι το κανάλι από το οποίο θα μεταδίδει το καλύτερό του δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Καθώς το πρόγραμμα που ξεκινά τώρα την πορεία του στην πλατφόρμα streaming είναι εντελώς διαφορετικό και νέο, σε σχέση με όσα προσφέρει το παραδοσιακό τηλεοπτικό κανάλι του CNN, πολλοί σχολιάζουν ότι δεν απευθύνεται τόσο σε τηλεθεατές που θέλουν να διακόψουν τις υπηρεσίες γραμμικής τηλεόρασης και να στραφούν μόνο στο streaming, όπως συμβαίνει με την ψυχαγωγία, αλλά σε όσους πληρώνουν ήδη το CNN στην καλωδιακή τους, το αγαπούν και ευχαρίστως θα παρακολουθούσαν και το νέο περιεχόμενό του.

Υπάρχει όμως η τάση διακοπής των ακριβών συνδρομών της καλωδιακής τηλεόρασης, με τους τηλεθεατές να στρέφονται στις φθηνότερες υπηρεσίες streaming· αποτελεί συνεπώς μια πρόκληση για το CNN να προσελκύσει νέους χρήστες, χωρίς να χάσει από το κοινό της τηλεόρασης, αλλά και χωρίς να υποβιβάσει την ποιότητα σε κανένα από τα δύο κανάλια του. Πάντως, προς το παρόν από την εταιρεία δηλώνουν ότι δε σκοπεύουν να μετακινήσουν εκπομπές από το γραμμικό κανάλι στην πλατφόρμα streaming ή αντίστροφα, καθώς φιλοδοξούν στην τελευταία να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Ίσως το CNN+ απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό, που θέλει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που καταναλώνει, εξού και αναμένεται η υποδοχή της νέας πλατφόρμας να δώσει και τον τόνο για τη μελλοντική εικόνα των ειδησεογραφικών μέσων.

Πάντως, παρόλο τον ενθουσιασμό της εταιρείας για το λανσάρισμα, υπάρχει ακόμα μια αβεβαιότητα στο πώς θα εξελιχθεί η λειτουργία της νέας πλατφόρμας, καθώς δεν είναι ακόμα σαφές τι θα συμβεί με τη συγχώνευση της μητρικής του CNN,  WarnerMedia, με το Discovery. Υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί μια νέα δέσμη καλωδιακών καναλιών ή να συνδυαστούν όλες οι υπηρεσίες streaming σε μία ενιαία πλατφόρμα. Σε αυτήν την περίπτωση και η εξέλιξη του ίδιου του CNN+ και του περιεχομένου που προσφέρει θα μπορούσε να επηρεαστεί.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.