Η Walmart είναι ο κορυφαίος retailer στον κόσμο για το 2022

Η Walmart κατέκτησε την 1η θέση στον ετήσιο κατάλογο των 50 κορυφαίων παγκόσμιων λιανοπωλητών για το 2022, μια λίστα που συγκροτεί η αμερικανική National Retail Federation (NRF) και η Kantar, η μεγάλη εταιρεία παροχής και επεξεργασίας δεδομένων, πληροφοριών και συμβουλών.

Για τη δημιουργία του καταλόγου, η Kantar απέδωσε πόντους στους λιανοπωλητές με βάση τα εγχώρια και διεθνή έσοδα λιανικής πώλησης. Οι εταιρείες λιανικής πώλησης έπρεπε να έχουν άμεσες επενδύσεις σε τουλάχιστον τρεις χώρες για να μπουν στη λίστα. Μετά η Walmart, το Amazon.com κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με τη Schwarz Group, στην οποία ανήκουν τα Lidl και Kaufland, να βρίσκεται στο νούμερο 3. Άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης στην πρώτη δεκάδα είναι οι Aldi, Costco, Ikea και Home Depot.

Διαβάστε επίσης: Amazon VS Walmart | Ο μεγάλος αγώνας επικράτησης στην αγορά συνεχίζεται

Τα έτη 2020 και 2021 με την παγκόσμια πανδημία του Covid-19 αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για το παγκόσμιο λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, αυτό αναδύθηκε με πολύ περισσότερα έσοδα και κέρδη, καθώς διαχειρίστηκε τις αλλαγές στις ανάγκες και τις συνήθειες των αγοραστών. Ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο, η Walmart ήταν μία από τις εταιρείες που ξεχώρισαν και βρήκαν τρόπο να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των συνοδών προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού. Για παράδειγμα, για να προετοιμαστεί για την περίοδο των εορτών, η Walmart κατάφερε να εξασφαλίσει από νωρίς προμήθειες και να ναυλώσει πλοία για να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Στο πιο πρόσφατο τρίμηνό της, η Walmart ξεπέρασε τις προσδοκίες και ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 572,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύνολο του έτους, αυξημένες κατά 2,4% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία δήλωσε ότι επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, καθώς και από τις πληρωμές της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας.

Η Walmart ανακοίνωσε πρόσφατα τον στόχο της να προσλάβει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους για να στελεχώσει τα καταστήματα, τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας στις ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο. Δήλωσε επίσης ότι θα προσλάβει περισσότερους από 5.000 παγκόσμιους συνεργάτες τεχνολογίας το 2022 και θα προσθέσει τεχνολογικούς κόμβους στο Τορόντο και την Ατλάντα.

Για να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξή της, η Walmart αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής και επιδιώκει να εναρμονιστεί. Μια μεγάλη τάση που αφορά το e-commerce είναι το livestream shopping. Συγκεκριμένα, η Walmart εμβαθύνει περισσότερο στο livestreaming και το κοινωνικό εμπόριο με μια διευρυμένη συνεργασία με την Talkshoplive. Με αυτήν τη συνεργασία, η Walmart θα προσφέρει οκτώ εμπειρίες livestreaming αγορών, ενώ είχε φιλοξενήσει και το πρώτο shoppable livestream στο Twitter τον Νοέμβριο, ενόψει τότε της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: H Walmart επενδύει περισσότερο στο livestream shopping

Η Walmart δείχνει να είναι σε ετοιμότητα για να αδράξει κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, ώστε να επιτύχει ακόμα περισσότερους στόχους. Φαίνεται πλέον ότι έχει αρχίσει να υπερισχύει και έναντι του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, ο οποίος δεν είναι άλλον από το Amazon.