25 Απρ 2024
READING

H Walmart επενδύει περισσότερο στο livestream shopping

3 MIN READ

H Walmart επενδύει περισσότερο στο livestream shopping

H Walmart επενδύει περισσότερο στο livestream shopping

Η Walmart εμβαθύνει περισσότερο στο livestreaming και το κοινωνικό εμπόριο με μια διευρυμένη συνεργασία με την Talkshoplive. Με αυτή τη συνεργασία, η Walmart θα προσφέρει οκτώ εμπειρίες livestreaming αγορών.

Τα νέα livestream shows της Walmart ξεκίνησαν στις 15 Φεβρουαρίου και διαρκούν έως 21 Μαρτίου. Παρουσιάστηκαν μάρκες που έχουν ιδρυθεί από μαύρους επιχειρηματίες και από γυναίκες, καθώς και βρεφικά προϊόντα. Οι θεατές μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με τους οικοδεσπότες των εκπομπών και να πραγματοποιούν αγορές μέσα στο βίντεο χωρίς να χρειάζεται να βγουν από τη ζωντανή ροή.

Διαβάστε επίσης: Οι πλατφόρμες live shopping προετοιμάζονται για το 2022

Γενικότερα, η Walmart συνεχίζει να επικεντρώνεται στο να προσεγγίζει τους πελάτες εκεί που βρίσκονται και να διευκολύνει τις αγορές τους. Αυτή η φιλοσοφία βρίσκεται και πίσω από την εμπλοκή της στο livestream shopping. Μέσα από τη συνεργασία, η Walmart θα μπορέσει να αυξήσει τις μετατροπές των πωλήσεων, να οικοδομήσει την αφοσίωση των πελατών και να δημιουργήσει πρωτότυπες και φρέσκες εμπειρίες αγορών για τις οποίες όλοι μιλούν.

Τα livestreams με δυνατότητα αγορών που φιλοξενούνται από έναν influencer, εμπειρογνώμονα ή διάσημο που στηρίζει τη μάρκα έχουν σχεδιαστεί για να εμπλέκουν ενεργά τους καταναλωτές και να ισχυροποιούν τις σχέσεις μαζί τους. Τα brands συχνά συνεργάζονται με μια πλατφόρμα ζωντανών αγορών για να βοηθήσουν στον σχεδιασμό, τη ρύθμιση και την πρόσβαση στην τεχνολογία που απαιτείται για την εκτέλεση. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση όλων των παραπάνω είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς συνδυάζει πτυχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του influencing, του σχεδιασμού εκδηλώσεων, του omni-channel commerce, της έρευνας καταναλωτών και όχι μόνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Walmart και η Talkshoplive ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πέρυσι, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν ώστε μια συσκευή αναπαραγωγής βίντεο να ενσωματωθεί στον ιστότοπο της Walmart, στην καρτέλα αγορών MSN και στους ιστότοπους συνεργατών. Έτσι, οι πελάτες μπορούσαν να αγοράσουν προϊόντα μέσα από το βίντεο.

Η Walmart έχει αξιοποιήσει ξανά τις δυνατότητες του livestream shopping κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου με μεγάλη επιτυχία, καθώς, όπως αναφέρει, είδε θετική επίδραση στις πωλήσεις. Φιλοξένησε μάλιστα το πρώτο shoppable livestream στο Twitter τον Νοέμβριο, σε μια απόπειρα να ενώσει το εμπόριο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την προσπάθεια αυτή, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Jason Derulo, τον γνωστό τραγουδιστή RnB, για τη μετάδοση ενός σόου προώθησης προϊόντων σε κατηγορίες όπως ηλεκτρονικά είδη, είδη σπιτιού, ενδύματα και εποχική διακόσμηση.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι πάροχοι πληρωμών επενδύουν στις αγορές μέσω livestream

Η Walmart δεν είναι ο μόνος λιανοπωλητής που πειραματίζεται με τις αγορές μέσω ζωντανής ροής τον τελευταίο καιρό. Η ψηφιακή εμπειρία αγορών είναι δημοφιλής στην Κίνα και οι λιανοπωλητές δοκιμάζουν ολοένα και περισσότερους νέους τρόπους για να αξιοποιήσουν την εμπειρία αγορών σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. Η Hasbro πραγματοποιησε πέρυσι κατά την περίοδο των διακοπών την πρώτη της εκδήλωση αγορών livestream. Η εικονική εμπειρία αγορών περιλάμβανε ειδικούς καλεσμένους και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών συσκευασίας δώρων και επιδείξεων προϊόντων που μεταδόθηκαν ζωντανά στα κανάλια Hasbro Instagram και Facebook Live.

Διαβάστε επίσης: Η Hasbro παρουσιάζει παιχνίδια Χριστουγέννων στο πρώτο της livestream shopping event

Το κοινωνικό εμπόριο θεωρείται το μέλλον του εμπορίου. Πρόκειται για έναν επιταχυνόμενο χώρο, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να φτάνουν σχεδόν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος και αναμένεται να φτάσουν τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2025. Οι αγορές μέσω livestream, οι οποίες είδαν αυξημένη εμπλοκή των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι σήμερα μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ακολουθούν. Μάλιστα, αναμένεται ότι θα είναι μια βιομηχανία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2023. Η Walmart έχει αντιληφθεί την ανοδική αυτή τάση του Livestream shopping και φαίνεται πρόθυμη να εμπλακεί από νωρίς και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.