20 Απρ 2024
READING

Μέλλον του λιανεμπορίου | ρομποτικά smart stores φέρνουν ένα μίνι κατάστημα εκεί που πρέπει

3 MIN READ

Μέλλον του λιανεμπορίου | ρομποτικά smart stores φέρνουν ένα μίνι κατάστημα εκεί που πρέπει

Μέλλον του λιανεμπορίου |  ρομποτικά smart stores φέρνουν ένα μίνι κατάστημα εκεί που πρέπει

Η νεοσύστατη εταιρεία αυτοματισμού Tortoise που ιδρύθηκε το 2019 με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε κινητά “έξυπνα καταστήματα”. Τα έξυπνα καταστήματα βασίζονται σε τηλεχειριζόμενα containers, τα οποία επιτρέπουν στους ανθρώπους να αγοράζουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα χωρίς να αλληλεπιδρούν με κάποιον άνθρωπο.

Η Tortoise στο παρελθόν είχε επικεντρωθεί στη χρήση των ρομποτικών καροτσιών για την παράδοση ειδών παντοπωλείου στους καταναλωτές και τη μεταφορά τους μεταξύ των εγκαταστάσεων λιανικής πώλησης. Στη συνέχεια, όμως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προσφορά ενός κινητού καταστήματος είναι μια καλύτερη χρήση της τεχνολογίας της.

Η Tortoise συνεργάζεται επί του παρόντος με περισσότερους από 18 συνεργάτες για να λανσάρει τις μη εποπτευόμενες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης. Για την παροχή δυνατοτήτων πώλησης χωρίς επίβλεψη, η Tortoise χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα προώθησης και ασφαλείς μονάδες αποθήκευσης που είχε αναπτύξει προηγουμένως για τα ρομπότ διανομής. Κάθε καρότσι φιλοξενεί δύο μονάδες αποθήκευσης, καθεμία από τις οποίες προορίζεται να μεταφέρει πολλαπλές μεμονωμένες συσκευασίες που περιέχουν το ίδιο προϊόν.

Όσον αφορά την πληρωμή, η εταιρεία πρόσθεσε readers tap-to-pay στα κουτιά για να ξεκλειδώνουν ταυτόχρονα το καπάκι και να πληρώνουν για τα προϊόντα. Οι πελάτες δεν χρειάζονται λογαριασμό ή εφαρμογή για να αγοράσουν ένα προϊόν. Ουσιαστικά, λοιπόν, οι καταναλωτές απλώς πλησιάζουν σε ένα Mobile Smart Store, πατούν για να πληρώσουν στο καπάκι του δοχείου, το οποίο στη συνέχεια ξεκλειδώνει, παίρνουν το προϊόν από μέσα και φεύγουν.

Τα έξυπνα καταστήματα ελέγχονται από τηλεχειριστές με έδρα το Μεξικό, οι οποίοι τα καθοδηγούν στα σημεία, παρακολουθούν τις συναλλαγές και παρέχουν ηχητικά μηνύματα για τους αγοραστές. Η Tortoise παρέχει τον εξοπλισμό στους λιανοπωλητές χωρίς προκαταβολικό κόστος και χρεώνει αμοιβή 10% επί των ακαθάριστων πωλήσεων.

Η εταιρεία δηλώνει ότι η νέα της ιδέα μπορεί να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να αποκομίσουν σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα από αυτά που θα μπορούσαν με τους παραδοσιακούς αυτόματους πωλητές. Τα Mobile Smart Stores μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις για τις εταιρείες καθιστώντας επιλεγμένα προϊόντα διαθέσιμα σε περιπτώσεις που διαφορετικά δεν θα ήταν προσβάσιμα στους πελάτες και χωρίς να απαιτείται πρόσθετο κεφάλαιο, υποδομή ή προσωπικό. Μάλιστα, τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κινητά έξυπνα καταστήματά μπορούν να αποφέρουν 80 έως 100 δολάρια ανά ώρα σε πωλήσεις, δηλαδή 25 φορές περισσότερα από τα ωριαία κέρδη ενός παραδοσιακού σταθερού αυτόματου πωλητή.

Ακόμα, η Tortoise παρουσιάζει τα Mobile Smart Store ως έναν ευέλικτο τρόπο να συναντά τους πελάτες εκεί που βρίσκονται ήδη. Οι μονάδες μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των τοποθεσιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούνται για την πώληση ειδών μετά το πέρας του ωραρίου, μέσα σε ένα κατάστημα ή σε γήπεδα και άλλους χώρους.

Μερικές από τις εταιρείες λιανικής πώλησης με τις οποίες συνεργάζεται η Tortoise είναι η Choice Market, το Go Grocer, το Edith’s, το οποίο είναι ένα κατάστημα λιανικής πώλησης στη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στο εβραϊκό comfort food, το ψηφιακό παντοπωλείο Jiffy με έδρα το Λονδίνο και το Opie Stores. Η παγκόσμια επέκταση των Mobile Smart Stores της Tortoise περιλαμβάνει τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Λονδίνο, το Ντένβερ, το Ντάλας, το Σαν Ντιέγκο, τη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας και τη Νότια Καρολίνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.