H Nike λανσάρει think tank αθλητών εστιάζοντας στις γυναίκες

Η Nike έχει μακρά ιστορία να υποστηρίζει τις αθλήτριές της εντός και εκτός αγώνων. Εμπνευσμένη τόσο από τα επιτεύγματα όσο και από την αφοσίωση της γυναικείας αθλητικής κοινότητας, η μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών δημιουργεί μα “δεξαμενή σκέψης” με 13 ιδρυτικά μέλη που είναι σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η ηγεσία της Nike ήρθε σε επαφή με κορυφαίους  αθλητές και τους κάλεσε να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις ιδέες τους, θέτοντας ζητήματα που αφορούν το μέλλον, και να επισημάνουν σε ποιους τομείς απαιτείται βελτίωση. Τους ρώτησαν πώς μπορεί να πάει μπροστά ο αθλητισμός, ποια εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν και πώς. Μία από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις για τον γυναικείο αθλητισμό είναι η δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο οικοδομείται η πρωτοβουλία Nike Athlete Think Tank, η οποία επικεντρώνεται στην καλλιέργεια πιο ουσιαστικών σχέσεων με τους αθλητές, εστιάζοντας κατά βάση στις γυναίκες του χώρου. Η πρωτοβουλία γίνεται σε συνεργασία με το CAF America (Charities Aid Foundation America) και για την πραγματοποίησή της θα διατεθούν 1,3 εκατομμύρια δολάρια μέσα από ένα πρόγραμμα από 20 χορηγιών.

Διαβάστε επίσης: H καμπάνια του Gatorade για ισότητα στον αθλητισμό

Η ομάδα αποτελείται από καταξιωμένες αθλήτριες. Ανάμεσά τους, η Ada Hegerberg, η Angela Davis και η Serena Williams, οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έθιξαν ζητήματα όπως είναι η σημασία της καθολικής πρόσβασης στον αθλητισμό, χωρίς διακρίσεις, για όλους, και για άτομα με αναπηρίες, η συμπερίληψη, η αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών. Οι αθλήτριες μίλησαν με την ανάμνηση των δικών τους δυσκολιών, αναφερόμενες επίσης σε προγράμματα και υποτροφίες που τους βοήθησαν να τις ξεπεράσουν.

Το να συμμετέχουν γυναίκες αθλήτριες σε τέτοιου είδους συζητήσεις είναι σημαντικό όχι μόνο για την ανάπτυξη της Nike ως εταιρείας, αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητισμού γενικότερα. Για πρώτη φορά ήρθαν κοντά καταξιωμένες γυναίκες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο, από διαφορετικά αθλήματα, έχοντας ως βασικό στόχο να διαμορφώσουν μία στρατηγική που θα κάνει τη θεωρία πράξη, μέσω της οποίας θα βελτιωθεί η εμπειρία όλων των κοριτσιών και των γυναικών στον αθλητισμό.