26 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day

2 MIN READ

Campaign of the Day

Campaign of the Day

Σε κάθε newsletter το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Σήμερα παρουσιάζουμε την καμπάνια «Love Needs Space», που δημιούργησε ο ιταλικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός CoorDown, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, που τιμάται στις 21 Μαρτίου. Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι ανθρώπων με σύνδρομο Down από την Ολλανδία, η Kenya Koene και ο Liam de Waele, που δείχνουν να αγωνίζονται να βρουν λίγο προσωπικό χρόνο οι δυο τους. Στόχος της καμπάνιας και του βίντεο που τη συνοδεύει είναι να θυμίσει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down έχουν δικαίωμα σε μια ανεξάρτητη ερωτική ζωή, στο να τους αντιμετωπίζουμε όχι ως ανθρώπους με ένα σύνδρομο, αλλά ως ανθρώπους σκέτο, που έχουν επίσης ανάγκη από λόγη ιδιωτικότητα.

Πρόκειται για ένα θέμα που σπάνια προσεγγίζεται, όπως λένε από τη νεοϋορκέζικη διαφημιστική Small, που δημιούργησε την καμπάνια, με χορηγό τη μάρκα προφυλακτικών Control. Σύμφωνα με έρευνες, οι οικογένειες των ανθρώπων με σύνδρομο Down, οι κοινωνικοί λειτουργοί και το ευρύτερο δίκτυο στήριξής τους, κάνουν συνήθως πολύ έντονη την παρουσία τους στη ζωή αυτών των ατόμων, έστω και από καλή πρόθεση να τους προστατεύσουν. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο θέμα, που αναζητά να εντοπίσει τα όρια ανάμεσα στη στήριξη, την προστατευτικότητα και την ιδιωτικότητα, να αναδείξει αυτήν τη δύσκολη ισορροπία, και να ξεκινήσει μια συζήτηση που ελάχιστα γίνεται.

Δείτε ακόμα: Μια καμπάνια που τιμά αυτούς που απαθανατίζουν τη ζωή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.