27 Ιαν 2025
READING

H Unilever καλεί start-ups και ερευνητές για συνεργασίες στον χώρο των προϊόντων ομορφιάς

3 MIN READ

H Unilever καλεί start-ups και ερευνητές για συνεργασίες στον χώρο των προϊόντων ομορφιάς

H Unilever καλεί start-ups και ερευνητές για συνεργασίες στον χώρο των προϊόντων ομορφιάς

Η Unilever προσκαλεί νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κλίμακας και ακαδημαϊκά spinouts να συνεργαστούν μαζί της σε μια νέα επιχειρηματική πρόκληση που επικεντρώνεται σε βιώσιμες λύσεις ομορφιάς.

Η Unilever αναζητά start-ups που μπορούν να φέρουν νέα λειτουργικά συστατικά, φιλικά προς το περιβάλλον, στα προϊόντα και τις συσκευασίες ομορφιάς της. Η άποψη της Unilever είναι ότι η συνεργασία με start-ups αποτελεί σημαντικό βήμα για την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας. Η πλατφόρμα Positive Beauty Growth Platform αποδεικνύεται καταλύτης για την εύρεση των μεγαλύτερων καινοτομιών και την ενίσχυση του πειραματισμού σε κλίμακα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Positive Beauty Growth Platform της Unilever, η οποία στοχεύει να υποστηρίξει μια νέα εποχή ομορφιάς που θα είναι δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και βιώσιμη για το περιβάλλον. Επικεφαλής της πλατφόρμας Positive Beauty Growth Platform είναι το τμήμα Ομορφιάς και Προσωπικής Φροντίδας της Unilever, το οποίο περιλαμβάνει παγκόσμια εμπορικά σήματα όπως τα Dove, AXE και Love Beauty & Planet, καθώς και το Unilever Foundry, το συνεργατικό δίκτυο καινοτομίας της εταιρείας. Το Foundry έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα πάνω από 400 έργα νεοφυών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με τη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης για την περιποίηση της επιδερμίδας HelloAva και την αγορά υπηρεσιών καθαρισμού Helpling.

Στόχος της Unilever είναι η εξεύρεση της επόμενης γενιάς βιοδιασπώμενων και βιώσιμων συστατικών και συσκευασιών. Η Unilever αναζητά υλικά που να προσφέρουν οφέλη στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν το όραμά της να κάνει καλό στον πλανήτη και να επιταχύνει την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της για την προστασία και την αναγέννηση της φύσης.

Διαβάστε επίσης: Η Unilever θα δοκιμάσει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της με κίνδυνο το “greenwashing”

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μοναδικά βιοδιασπώμενα και βιώσιμα καλλυντικά συστατικά ή λύσεις συσκευασίας στην Unilever στον τομέα της ομορφιάς και σε ειδικούς επαγγελματίες. Οι κορυφαίες ιδέες θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να διερευνήσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας στο πλαίσιο της επιχείρησης ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας της Unilever, αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο παρελθόν η Unilever, και πάλι μέσα από την πλατφόρμα ανάπτυξης Positive Beauty Growth Platform, είχε απευθυνθεί σε startups που δραστηριοποιούνται στον ταχέως αναπτυσσόμενο και εξελισσόμενο κόσμο του κοινωνικού εμπορίου. Στην ευρύτερη μορφή του, το κοινωνικό εμπόριο είναι ο συνδυασμός  των social media και του e-commerce. Η παγκόσμια αγορά του κοινωνικού εμπορίου αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 3.370 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, με τον τομέα της ομορφιάς και της προσωπικής φροντίδας να αναμένεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) άνω του 30% μεταξύ 2021-2028.

Διαβάστε επίσης: Η Dermalogica της Unilever εκπαιδεύει τους επαγγελματίες δέρματος με μια virtual ειδικό

Στο μεταξύ, η Unilever προσπαθεί να συνδυάσει τις αλλαγές στην κουλτούρα με το marketing, με γνώμονα να διαφοροποιήσει τα ιδεώδη ομορφιάς. Μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν η απαγόρευση της χρήσης της λέξης “κανονικό” στη διαφήμιση και στις συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, όπου συχνά αναφέρονται χαρακτηρισμοί “κανονικό δέρμα”, “κανονικά (normal) μαλλιά”, και να την αντικαταστήσει με πιο συγκεκριμένους περιγραφικούς χαρακτηρισμούς. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.