19 Απρ 2024
READING

H Marie Claire λανσάρει ηλεκτρονικό κατάστημα

3 MIN READ

H Marie Claire λανσάρει ηλεκτρονικό κατάστημα

H Marie Claire λανσάρει ηλεκτρονικό κατάστημα

Σε ένα παράδειγμα του πώς μπορεί το καλό περιεχόμενο να συνδεθεί με πωλήσεις σε ένα κοινό που εκτιμά τους δημιουργούς, ο διάσημος γυναικείος τίτλος Marie Claire προχωρά στο λανσάρισμα ενός πλούσιου ηλεκτρονικού καταστήματος, με brands και προϊόντα επιλεγμένα από την ομάδα του περιοδικού.

Πρόκειται για τα πρώτα βήματα του εκδόσεων στην αμερικανική αγορά του e-commerce, έπειτα από το πολύ επιτυχημένο ανάλογο κατάστημα που δημιούργησε το Marie Claire στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2018.

Μέσα από την πλατφόρμα του Marie Claire Edit, όπως ονομάζεται, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν σε έναν ιστότοπο συγκεντρωμένα πολλά διαφορετικά brands, να κάνουν συγκρίσεις, να δουν τα προϊόντα που έχει επιλέξει η συντακτική ομάδα του περιοδικού και να διαβάσουν απόψεις και κριτικές, και φυσικά να κάνουν τις αγορές τους.

Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη in-house, και λανσάρεται για τους πρώτους δύο μήνες σε αποκλειστική συνεργασία με το πολυκατάστημα πολυτελείας Nordstrom, με την προοπτική να επεκταθεί έπειτα με συμφωνίες και με άλλους λιανεμπόρους. Ξεκινώντας όμως από το στιβαρό και αναγνωρισμένο Nordstrom, το Μarie Claire Edit έχει αμέσως τη δυνατότητα να προσεγγίσει μια ήδη ευρεία πελατειακή βάση, να εδραιώσει τη διαδικτυακή εμπορική του παρουσία και να εμπλουτίσει το κοινό του, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στους πιστούς αναγνώστες του περιοδικού.

Διαβάστε ακόμα: Πώς χτίζεται το brand identity μέσα σε ένα digital marketplace

ηλεκτρονικά market place για τα προϊόντα που πωλούν
Η περιήγηση και η πραγματοποίηση αγορών από τις online αγορές μπορεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά ευχάριστο παιχνίδι για τους πελάτες. Ωστόσο, πλέον η Πολιτεία…

Εξάλλου, η επιτυχία του βρετανικού Marie Claire Edit – που τα πάει εξαιρετικά από το 2018, διπλασιάζοντας χρόνο με τον χρόνο τα έσοδά του, και σε συνεργασία με τα επιτυχημένα marketplaces Net-a-porter και Matchesfashion – μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος μιας επιτυχημένης πορείας και του αμερικανικού αντίστοιχου ιστότοπου.

Όταν είχε λανσαριστεί το πρώτο Edit, η διευθύντριά του τότε είχε δώσει το στίγμα, πάνω στο οποίο φαίνεται ότι βασίστηκε η επιτυχία του και χάρη στο οποίο ενδεχομένως θα προχωρήσει και το Marie Claire Edit που λανσάρεται τώρα: Το concept έχει πυρήνα του ουσιαστικά τη σύνδεση της ειδικής γνώσης, της άποψης των συντακτών του επιτυχημένου περιοδικού, της έμπνευσης που βρίσκουν οι αναγνώστες στο περιεχόμενό του, με τις επιλογές αγορών των αναγνωστών ως καταναλωτών. Το Marie Claire ως μέσο καταλαβαίνει τις αναγνώστριες, γνωρίζει, νιώθει τι θέλουν και τι αναζητούν και κατανοεί ότι μπορεί να το εντοπίσει και να τους το προσφέρει.

Είναι σαν η σφαίρα επιρροής του μέσου να διευρύνεται, και το περιοδικό, ως άλλος influencer, να προσφέρει αφενός τη γνώση του στους καταναλωτές που το εμπιστεύονται, επειδή το γνωρίζουν και το διαβάζουν, και αφετέρου τη δύναμη της επιδραστικότητάς του στα brands με τα οποία συνεργάζεται. Κάπως έτσι, έχει φτάσει σήμερα να διαθέτει πάνω από 1,5 εκατομμύρια προϊόντα από 55 brands στον ιστότοπό του, με την αξία της μέσης παραγγελίας μάλιστα να αγγίζει τα 473 ευρώ.

Το νέο λανσάρισμα έρχεται σε συντονισμό με τον στόχο της νέας μητρικής εταιρείας του Marie Claire, της Future Plc, που θέλει να διευρύνει την απήχηση του τίτλου στο ιντερνετικό κοινό. Όπως φαίνεται, πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη δραστηριοποίηση στο λιανεμπόριο ειδών πολυτελείας, αλλά με μια προσέγγιση που συνδυάζει ιδανικά τη διαφήμιση με το ηλεκτρονικό εμπόριο, με το οργανικό reach και τη βάση του περιεχομένου που το κοινό εμπιστεύεται.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι δυνατότητες που προσφέρει είναι σημαντικές και για τα brands, καθώς οι διαφημιστές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από αυτήν την πλατφόρμα να προσεγγίσουν το κοινό με διάφορους τρόπους, είτε πρόκειται για την παρουσία στα social media είτε μέσα από content marketing.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.