26 Απρ 2024
READING

100% άνοδος στις παραγγελίες Tesla καθώς αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

2 MIN READ

100% άνοδος στις παραγγελίες Tesla καθώς αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

100% άνοδος στις παραγγελίες Tesla καθώς αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα δεδομένου του υψηλού κόστους του φυσικού αερίου, κάτι που οδήγησε σε απότομη αύξηση των αγορών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μία από τις εταιρείες που επωφελήθηκε σημαντικά εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης των τιμών του πετρελαίου είναι η Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες οχημάτων Tesla στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 100% μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου επηρέασε σημαντικά τις τσέπες εκατομμυρίων ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, η τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εχουν ανέβει, αγγίζοντας την καθημερινότητα των καταναλωτών. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς το ρωσικό πετρέλαιο, οδήγησαν σε ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, δυσκολεύοντας αρκετά τους ανθρώπους σε οικονομικό επίπεδο, κάτι που τους έστρεψε στην εναλλακτική των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο, η λύση των EVs βρίσκεται σημαντικά ψηλά στις επιλογές τους. Ορισμένοι οδηγούνται προς τη συγκεκριμένη εναλλακτική είτε επειδή απογοητεύτηκαν είτε επειδή σκέφτονται πιο μακροπρόθεσμα, θεωρώντας ότι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα ίσως μελλοντικά αποβεί μία αρκετά πιο οικονομική λύση μετακίνησης.

Διαβάστε επίσης: Τελικά η άνοδος των EVs επηρεάζει τις πωλήσεις των συμβατικών αυτοκινήτων;

Έτσι και η Tesla, βίωσε μία απότομη άνοδο των παραγγελιών των οχημάτων της, χωρίς να σημαίνει όμως ότι το τμήμα της παραγωγής θορυβήθηκε, επιταχύνοντας τις παραδόσεις. Παραδείγματος χάρη οι παραδόσεις των νέων παραγγελιών του Model 3 έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2022, ενώ του Model Y για τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρόλα αυτά, αν και είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να στραφούν προς διάφορα μοντέλα των ανταγωνιστών τους όπως είναι το Ioniq 5 της Hyundai και το ID.4 της Volkswagen, εξαιτίας της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης οι περιορισμοί στο κομμάτι της παραγωγής αποτελούν γενικό φαινόμενο.

Επί του παρόντος, η Tesla είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής EVs στις ΗΠΑ, έχοντας κατακτήσει το 80% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Εξαιτίας της αύξησης των παραγγελιών η εταιρεία του Elon Musk βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, καθώς αναγκάζεται κατά κάποιο τρόπο να επιταχύνει τις δραστηριότητές της στη χώρα και κατ’ επέκταση να υπερισχύσει στην αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.