21 Δεκ 2024
READING

Οι τρόποι που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη δημιουργία περιεχομένου

4 MIN READ

Οι τρόποι που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη δημιουργία περιεχομένου

Οι τρόποι που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη δημιουργία περιεχομένου

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της επισκεψιμότητας στα social media και προσπαθούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη δέσμευση τους πελάτες, η ανάγκη για πρωτότυπο περιεχόμενο είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε κάθε τομέα, και η δημιουργία περιεχομένου δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, η AI, με την εξέλιξή της, βρίσκεται πλέον σε θέση να βοηθήσει στην απαιτητική ζήτηση περιεχομένου. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο μιας μάρκας, το πιθανότερο είναι πως τα ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Πρέπει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα, καθώς έχει ορισμένους περιορισμούς. Η δημιουργικότητα, το πάθος και η ενσυναίσθηση είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οι μηχανές δεν μπορούν να αναπαράγουν. Οι ανθρώπινοι συγγραφείς θα έχουν πάντα θέση στη δημιουργία περιεχομένου, επειδή μόνο αυτοί μπορούν να παρουσιάσουν μια εμπειρία με τον πιο ανθρώπινο και ελκυστικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι υπολογιστές δεν χρειάζεται να συγκρίνονται με την ανθρώπινη νοημοσύνη

Και αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σαρώσει χιλιάδες ιστοσελίδες για να πραγματοποιήσει έρευνα και να επιβεβαιώσει τα γεγονότα που απαιτούνται για τη συγγραφή. δε χρειάζεται να θεωρείται ανταγωνιστική. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο συνεργάτη στη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη συγγραφή

Οι κορυφαίοι συγγραφείς τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφορούν σήμερα χρησιμοποιούν την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να προβλέψουν κείμενο με βάση την πληροφορία που τους έχει δοθεί. Η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP) είναι ένας κλάδος της Τεχνητής Νοημοσύνης που επιτρέπει στις μηχανές να κατανοούν την ανθρώπινη γλώσσα. Στόχος της είναι η δημιουργία συστημάτων που μπορούν να κατανοούν το κείμενο και να εκτελούν αυτόματα εργασίες όπως η μετάφραση, ο ορθογραφικός έλεγχος ή η ταξινόμηση θεμάτων.

Όταν εισάγεται ένα ερώτημα στον AI writer, αυτός σαρώνει για δεδομένα που σχετίζονται με την καταχώρηση από εκατομμύρια ιστότοπους. Στη συνέχεια, το λογισμικό επεξεργάζεται τα δεδομένα σε ανθρώπινη γλώσσα, εφαρμόζοντας κανόνες γραμματικής και στίξης, δομή προτάσεων και άλλες μεταβλητές.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι αλγόριθμοι Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να επηρεάσουν τις ανθρώπινες σχέσεις

Παρακάτω παρουσιάζονται τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου και να βελτιώσει τη διαδικασία εξοικονομώντας χρόνο.

  1. Αυτοματοποίηση προσχεδίων περιεχομένου

Μια πρόσφατη έκθεση της MarketsandMarkets προέβλεψε ότι η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πόσο κυρίαρχη είναι η τεχνητή νοημοσύνη στο περιβάλλον των social media.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Οι Έλληνες και η Τεχνητή Νοημοσύνη

Με λίγη καθοδήγηση, η AI μπορεί να αναπτύξει αξιοποιήσιμο περιεχόμενο για την εκάστοτε μάρκα σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες για να αυξήσει τη δέσμευση των χρηστών. Αυτά τα κομμάτια περιεχομένου προφανώς δεν θα είναι άρτια, αλλά θα μπορούν να χρησιμεύσουν ως προσχέδια και πάνω σε αυτά θα μπορεί να εργαστεί ένας επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου.

  1. Φρέσκα θέματα και λέξεις-κλειδιά

Μερικές φορές οι κειμενογράφοι φτάνουν σε δημιουργικό τέλμα και δυσκολεύονται να δημιουργήσουν πρωτότυπο περιεχόμενο. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ολόκληρων λιστών για θέματα περιεχομένου και λέξεις-κλειδιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με μερικά κλικ. Μερικά τέτοια δημοφιλή εργαλεία είναι το Blog Topic Generator της HubSpot, το Content Idea Generator της Portent και το ContentIdeator. Το μόνο που απαιτείται είναι η εισαγωγή λέξεων-κλειδιών και το πρόγραμμα δίνει έναν σχεδόν απεριόριστο κατάλογο ιδεών.

  1. Συλλογή περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι το 90% των πελατών λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για τις αγορές τους με βάση πληροφορίες από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC – User Generated Content). Στο πλαίσιο της σημασίας της επιρροής του UGC στην εκστρατεία marketing μιας εταιρείας, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίζει και να συλλέγει τα σχόλια των πελατών που σχετίζονται με τα προϊόντα της.

Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. Η τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης εντοπίζει εικόνες των προϊόντων, ενώ η επεξεργασία φυσικής γλώσσας εντοπίζει τόνους περιεχομένου από χρήστες σχετικά με το κάθε brand στο διαδίκτυο.

Αυτό που είναι υψίστης σημασίας, είναι να διακριθεί η χρήση των εργαλείων AI ως πόρων δημιουργίας περιεχομένου και όχι ως βασικών κειμενογράφων. Πολλά από τα εργαλεία που κυκλοφορούν βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και ακόμη και τα πιο ανεπτυγμένα μπορεί να μην κατανοούν τους στόχους μιας μάρκας όσο οι άνθρωποι. Παράλληλα, το πιθανότερο είναι ότι θα λείπει η ανθρώπινη πινελιά και το κείμενο θα είναι πιο απρόσωπο ψυχρό. Εκεί είναι που απαιτείται η ανθρώπινη παρουσία, η οποία θα εκμεταλλεύτει τη συνδορμή της τεχνητής νοημοσύνης και θα τελειοποιήσει το κείμενο στην τελική του μορφή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.