25 Απρ 2024
READING

Το Netflix δοκιμάζει επιλογή για μοίρασμα λογαριασμού με ανεβασμένη τιμή

3 MIN READ

Το Netflix δοκιμάζει επιλογή για μοίρασμα λογαριασμού με ανεβασμένη τιμή

Το Netflix δοκιμάζει επιλογή για μοίρασμα λογαριασμού με ανεβασμένη τιμή

Σε μια κίνηση που μοιάζει προορισμένη να κόψει την κοινή συνήθεια των συνδρομητών να μοιράζονται λογαριασμούς, το Netflix ανακοίνωσε ότι ξεκινά δοκιμαστικά ένα νέο πρόγραμμα, σε συγκεκριμένες αγορές, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το account τους με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους, αλλά με έξτρα χρέωση.

Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέπει στα νοικοκυριά να προσθέτουν στον λογαριασμό τους μέχρι δύο επιπλέον «υπο-λογαριασμούς», που θα κοστίζουν όμως λιγότερο από τον βασικό. Αυτή η νέα επιλογή θα δοκιμαστεί αρχικά στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν και πότε θα λανσαριστεί αυτή η δυνατότητα και σε άλλες αγορές.

Κάθε υπο-λογαριασμός θα έχει κανονικά το δικό του προφίλ και τις εξατομικευμένες προτάσεις του, καθώς και τον δικό του κωδικό για να κάνει login. Επιπλέον, αν ο χρήστης θελήσει να δημιουργήσει έναν κανονικό, δικό του λογαριασμό, όλα του τα στοιχεία, το ιστορικό του και οι προτάσεις θα μεταφερθούν σε αυτό το νέο, προσωπικό του account.

H προσθήκη αυτών των νέων accounts θα γίνεται μέσω του βασικού, αρχικού χρήστη, ο οποίος θα λαμβάνει με email έναν κωδικό που θα επιβεβαιώνει αυτήν την έξτρα υπηρεσία που θα προσφέρει ουσιαστικά ο δικός του λογαριασμός σε χρήστες εκτός του νοικοκυριού του. Μάλιστα, η χρέωση θα γίνεται στον αρχικό χρήστη, συνεπώς η εξόφληση θα γίνεται από εκείνον, που σημαίνει ότι είναι στη δική του ευχέρεια η χρέωση και η πληρωμή από τους χρήστες των υπο-λογαριασμών.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το interactive περιεχόμενο το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Netflix;

Η χρέωση σε αυτούς τους υπο-λογαριασμούς είναι μικρότερη από ένα πλήρες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδρομής, δεν παύει όμως να έχει ένα κόστος, σε σχέση με το «δωρεάν» μοίρασμα των κωδικών που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο – εν γνώσει του Netflix, βεβαίως.

Στο παρελθόν, ο τότε CEO του Netflix είχε δηλώσει μάλιστα ότι αυτό το μοίρασμα είναι «κάτι θετικό», γιατί αποτελεί έναν τρόπο να γνωρίσει περισσότερος κόσμος πόσα έχει να προσφέρει η πλατφόρμα. Στο τώρα, που όλοι πια γνωρίζουν τι εστί Netflix, η εταιρεία έχει προβεί σε διάφορους πειραματισμούς για να καταφέρει να αποτρέψει τους χρήστες από αυτήν την πρακτική, ενώ, επιπλέον, προσπαθεί να συνεχίσει να προσελκύει νέους συνδρομητές συνεχίζοντας την ανάπτυξή του, που φαίνεται να έχει ανακοπεί το τελευταίο διάστημα.

Το νέο αυτό πλάνο που θα δοκιμαστεί τώρα, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν έχει σκοπό να «χτυπήσει» το μοίρασμα των κωδικών μεταξύ των νοικοκυριών, αλλά να κάνει εν καιρώ κανονικούς συνδρομητές εκείνους που θα ξεκινήσουν τώρα ως υπο-λογαριασμοί. Πάντως, καθώς θα θεωρείται ότι χρησιμοποιούν το account κάποιου άλλου, οι χρήστες αυτοί  δε θα υπολογίζονται ως νέοι χρήστες της πλατφόρμας.

Κατά πόσο αυτό το νέο πλάνο θα επηρεάσει ή θα ανακοψει αυτό που συμβαίνει τώρα, όπου διαφορετιά νοικοκυριά μοιράζονται, κατά παράβαση θεωρητικά των κανόνων του Netflix, ένα account, και αν οι συνδρομητές θα το δουν με θετικό μάτι ως εναλλακτική, μένει να φανεί. Όπως επίσης δεν μπορεί με βεβαιότητανα προβλεφθεί κατά πόσο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η πλατφόρμα να προσελκύσει νέους συνδρομητές, από αυτήν την ομάδα «υπο-λογαριασμών» που θα δημιουργηθεί. Ίσως από αυτό θα εξαρτηθεί και το αν θα λανσαριστεί μελλοντικά ως δυνατότητα σε περισσότερες αγορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.