19 Απρ 2024
READING

Η ΙΚΕΑ χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να παρουσιάσει τις δυνατότητες των προϊόντων της

3 MIN READ

Η ΙΚΕΑ χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να παρουσιάσει τις δυνατότητες των προϊόντων της

Η ΙΚΕΑ χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να παρουσιάσει τις δυνατότητες των προϊόντων της

Το ΙΚΕΑ, η πασίγνωστη σουηδική εταιρεία επίπλων, βάλθηκε να αποδείξει ότι εκτός από το να δίνει κίνητρο να αναπτύξουμε τις DIY ικανότητές μας και να μαγειρεύει σουηδικά κεφτεδάκια, κανονικά ή με τρισδιάστατο εκτυπωτή, γνωρίζει καλά και τις δυνατότητες της προηγμένης τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας: Πρόσφατα εγκαινίασε το Space Unfolded, ένα in-store pop-up που βρίσκεται στην τοποθεσία της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που βασίζεται σε αυτήν.

Το Space Unfolded βασίζεται λοιπόν στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR), άνοιξε για το κοινό στις 27 Φεβρουαρίου και θα μείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Adweek, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, το IKEA συνεργάστηκε με τα πρακτορεία Ogilvy και Wavemaker για να δημιουργήσει το pop-up. Η εγκατάσταση πήρε τέσσερις μήνες για να δημιουργηθεί και περίπου ένα μήνα για να κατασκευαστεί. Χρησιμοποιεί ήχους, φώτα που αναβοσβήνουν και προβολές που μοιάζουν με τις immersive εκθέσεις Van Gogh που κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια θραύση σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Με όλα αυτά τα μέσα επιδιώκει να αναδείξει τις τελευταίες προσφορές του και να εμπνεύσει τους αγοραστές με χωροταξικές δυσκολίες και τους ιδιοκτήτες σπιτιών.

Διαβάστε επίσης: Η IKEA υλοποιεί την στρατηγική αστικής ανάπτυξης

Μόλις μπουν μέσα, οι πελάτες χρησιμοποιούν μια κονσόλα με οθόνη αφής για να επιλέξουν ένα από τα τρία δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Στη συνέχεια, η επιλογή τους προβάλλεται στον χώρο και εμφανίζεται ταυτόχρονα στην οθόνη, όπου παρέχονται συμβουλές, ιδέες σχεδιασμού και προτάσεις προϊόντων που προωθούν την εστίαση της εταιρείας στην αποθήκευση και την οργάνωση για κάθε πελάτη και χώρο διαβίωσης. Καθώς σχεδιάζουν τους χώρους των ονείρων τους, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες μέσα στα μοντέλα δωματίων και να μοιραστούν τα οράματά τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το #IKEASpaceUnfolded.

Το ΙΚΕΑ επιδιώκει να δώσει στους πελάτες μια ψηφιακή εμπειρία που δεν θα μπορούσαν να έχουν στον εκθεσιακό χώρο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αξιοποιεί τις ψηφιακές της δυνατότητες και εντάσσεται στην προσπάθειά της για συνεχή καινοτομία.

Διαβάστε επίσης: Η ΙΚΕΑ ψάχνει ταλαντούχους συνεργάτες και τους καλεί για κεφτεδάκια από 3D printer

Φαίνεται πως τα διάφορα καινοτόμα retail trends, τα οποία συνδέονται άμεσα με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) καθώς και με μηχανικές μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουν έρθει για να μείνουν. Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές βασίστηκαν στις διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι retailers να αξιοποιούν εργαλεία τεχνολογικού χαρακτήρα AR με στόχο να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του ψηφιακής και της φυσικής αγοράς. Οι δυναμικές ενεργοποιήσεις έγιναν ολοένα και πιο ζωτικής σημασίας και το IKEA το εφαρμόζει αυτό με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, που βελτιστοποιεί την εμπειρία του καταναλωτή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.