24 Απρ 2024
READING

Εξαιρετικά τα νέα απο την Apple

4 MIN READ

Εξαιρετικά τα νέα απο την Apple

Εξαιρετικά τα νέα απο την Apple

Εξαιρετικά τα νέα απο την Apple, καθώς παρουσίασε τη νέα γενιά iPhone SE και iPad Air, καθώς και τον ολοκαίνουριο, πανίσχυρο επιτραπέζιο υπολογιστή Mac Studio με τη νέα, εκθαμβωτική οθόνη Studio Display, προϊόντα τα οποία το δίχως άλλο θα ικανοποιήσουν τους φίλους της τεχνολογίας, αλλά και το ολοένα και απαιτητικότερο καταναλωτικό κοινό εν γένει.

Συγκεκριμένα στο πρόσφατο διαδικτυακό Apple Event αποκαλύφθηκε η κυκλοφορία της νέας,γενιάς των ήδη δημοφιλών iPhone, ονόματι iPhone SE, αλλά και του νέου iPad Air, καθώς και την προσθήκη μίας νέας εντυπωσιακής απόχρωσης των iPhone 13 Prο και iPhone 13. Εξίσου τα βλέμματα τράβηξε ο νέος πανίσχυρος υπολογιστής της εταιρείας Mac Studio με Studio Display, ο οποίος έχει ιδιαίτερο design και εντυπωσιάζει τόσο σε επιδόσεις όσο και σε εργονομία, λόγω των διαστάσεων του.

Το νέο iPhone SE προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο, με καταπληκτικές επιδόσεις σε προσιτή τιμή. Στον τομέα της εμφάνισης, διατηρεί στοιχεία του δημοφιλούς σχεδιασμού του, με συμπαγές και ανθεκτικό σχεδιασμό, όπως άλλωστε συνηθίζει Apple. Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία, τα οποία αν συνδυάσει κανείς με το λειτουργικό iOS 15 και την επεξεργαστική δύναμη του A15 Bionic chip που ενσωματώνει το νέο iPhone, και εξαιτίας των οποίων μπορούμε να περιμένουμε  μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης, ακόμα και σε απαιτητικές λειτουργίες, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών, η απόδοση της κάμερας αλλά και τα mobile games, τότε το νέο iPhone αποτελεί μια ελκυστικότατη αγοραστική επιλογή.

Βασικά στοιχεία του iPhone SE αποτελούν τόσο η υποστήριξη 5G δικτύων, χαρακτηριστικό ουσιαστικά  απαιτούμενο στις τηλεπικοινωνίες σήμερα, αλλά και η μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία, την οποία πολλοί  αναζητούσαν σε προηγούμενα μοντέλα, καθώς οι απαιτήσεις των χρηστών αλλά και των όλο και πιο ενεργοβόρων εφαρμογών αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το νέο iPhone SE διατίθεται σε τρία εκπληκτικά χρώματα Midnight, Starlight και (PRODUCT)RED, ικανοποιώντας αισθητικά ακόμα και το πιο απαιτητικό μάτι. Κλείνοντας το κεφάλαιο iPhone, παρουσιάστηκαν 2 νέες αποχρώσεις για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13, οι Alpine Green και Green αντίστοιχα, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλομορφία στη χρωματική γκάμα των υπαρχόντων μοντέλων.

Όσον αφορά το νέο iPad Air, στο τεχνικό κομμάτι παρατηρούμε την ενσωμάτωση του σχεδιασμένου από την Apple M1 chip, γεγονός που ανεβάζει σε δυσθεώρητα πλέον ύψη τον πήχη της απόδοσης. Περεταίρω στοιχεία που συντελούν στο παραπάνω είναι η ευρυγώνια (Ultra Wide) μπροστινή κάμερα με λειτουργία Center Stage, που θα ικανοποιήσει τόσο τους λάτρεις της selfie φωτογραφίας, όσο και καλύτερη απόδοση εικόνας στις τηλεδιασκέψεις. Οι προηγμένες κάμερες θα βρούν το κοινό τους σε κάθε απαιτητικό χρήστη, απο μαθητή εως και content creator, δίνοντας τους βήμα να να ξεπεράσουν τα όρια της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας τους, υποβοηθούμενοι από τη συμβατότητα με τα αξεσουάρ τελευταίας γενιάς.

Κλείνοντας το κομμάτι της παρουσίασης, η Apple παρουσίασε τα ολοκαίνουρια Mac Studio και Studio Display, έναν καινοτόμο επιτραπέζιο υπολογιστή και μια οθόνη Mac αντίστοιχα που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους χρήστες, όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργούν χωρίς όρια. Ένας από τους ισχυρότερους επεξεργαστές τροφοδοτεί τον πρωτοποριακό προσωπικό υπολογιστή, ονόματι M1 Max, ο οποίος σε συνδυασμό με το επίσης νέο και ισχυρότατο M1 Ultra chip παρέχει στον κάτοχο του επιδόσεις που δύσκολα συναντά κανείς σε συμβατικούς υπολογιστές.

Ο σχεδιασμός του δεν στοχεύει σε εντυπωσιασμούς αλλά είναι στιβαρός χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην κομψότητα, δέν κουράζει το μάτι, ενώ μπορεί να βρεί τη θέση του σε κάθε γραφείο λόγω των compact διαστάσεων του. Όσον αφορά την οθόνη Mac Studio, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τους χρήστες, αφού μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν είναι δυνατά σε καμία άλλη επιφάνεια εργασίας, όπως η απόδοση τεράστιων τρισδιάστατων περιβαλλόντων και η αναπαραγωγή 18 ροών βίντεο ProRes, χαρακτηριστικά που ικανοποιούν ακόμα και το πιο εξειδικευμένο και απαιτητικό κοινό.

Η οθόνη Studio Display, αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα του Mac Studio, αλλά δεν περιορίζει τους κατόχους άλλων Mac, καθώς μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με κάθε Mac υπολογιστή. Διαθέτει μια εκθαμβωτική οθόνη 5K Retina 27-ιντσών, κάμερα Ultra Wide 12 MP με Center Stage και σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας έξι ηχείων με χωρικό ήχο, στοιχεία που αναβαθμίζουν την εμπειρία εικόνας και ήχου στους προσωπικούς υπολογιστές. Μαζί, το Mac Studio και το Studio Display μεταμορφώνουν οποιονδήποτε χώρο εργασίας σε ένα studio δημιουργικής ισχύος.

Καταλήγοντας, η Apple παρουσίασε νέα και ανανεωμένα προϊόντα που συμπληρώνουν άψογα την ήδη δημοφιλή γκάμα της. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι η εταιρεία για ακόμη μια φορά κρατάει ψηλά τον δείκτη της ποιότητας από κάθε άποψη, γεγονός που θα ικανοποιήσει τον καθημερινό χρήστη, δίνοντας όμως ταυτόχρονα και την απάντηση στις ανάγκες του πιο εξειδικευμένου και απαιτητικού κοινού με επιτυχία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.