20 Απρ 2024
READING

Θα δούμε κάποια στιγμή διαφημίσεις στο Netflix;

3 MIN READ

Θα δούμε κάποια στιγμή διαφημίσεις στο Netflix;

Θα δούμε κάποια στιγμή διαφημίσεις στο Netflix;

Το Netflix έχει επιμείνει σθεναρά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εισαγάγει μια υπηρεσία που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Ωστόσο, πρόσφατα, η εταιρεία υιοθέτησε μια πιο ήπια στάση, ναι μεν αναφέροντας ότι δεν έχει επί του παρόντος σχέδια να εισαγάγει ένα διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα VOD (Video on Demand), αλλά χωρίς να το αποκλείει για κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το Netflix, γενικά, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Στις ΗΠΑ, το Netflix κατέχει λιγότερο από το 10% του τηλεοπτικού χρόνου. Περισσότερο από το 90% της αύξησης των συνδρομητών της Netflix το 2021 προήλθε από χώρες εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά. Ταυτόχρονα η εταιρεία κέρδισε περίπου 1,2 εκατομμύρια καθαρές νέες συνδρομές (έχοντας υπολογίσει δηλαδή τους συνδρομητές που διέκοψαν και τα προγράμματα που έληξαν) το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά, την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων τριών ετών στην περιοχή.

Πάντως, εάν το Netflix μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει την αξία του και να προσφέρει μια λογική μηνιαία τιμή συνδρομής, αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο και υγιές μοντέλο εσόδων και θα μπορέσει να είναι αρκετά κερδοφόρο. Στο τέλος του 2021, το Netflix είχε 221,8 εκατομμύρια συνολικούς συνδρομητές παγκοσμίως. Ωστόσο, οι αυξήσεις των τιμών της Netflix στις ΗΠΑ και τον Καναδά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να επιβραδύνουν την ανάπτυξη. Το Netflix δήλωσε για την αύξηση αυτή ότι κοστολογεί βάσει της αξίας που θεωρεί ότι παρέχει.

Διαβάστε επίσης: Πτώση 20% στις μετοχές του Netflix, καθώς μειώνεται το ενδιαφέρον για νέες συνδρομές

Οι συζήτηση σε σχέση με την ύπαρξη οικονομικότερης συνδρομής με διαφημίσεις αναζωπυρώθηκε αφού η Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αναπτύξει ένα σχέδιο για το Disney+ από τα τέλη του 2022. Συγκεκριμένα, η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μια υποστηριζόμενη από διαφημίσεις έκδοση της υπηρεσίας streaming Disney+ στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ σχεδιάζει να τη διαθέσει στο εξωτερικό το 2023. Η επιλογή αυτή θα έχει μειωμένη τιμή, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει ο θεατής να παρακολουθήσει τις διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι επιχειρήσεις είναι τόσο πρόθυμες να φύγουν από τη Ρωσία

Αρκετοί από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Netflix προσφέρουν πακέτα με διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων των Hulu, HBO Max και Paramount Plus. Εξαίρεση αποτελεί ο μεγάλος αντίπαλος Apple TV+. Το Netflix επικεντρώνεται στην οικοδόμηση μιας κερδοφόρας επιχείρησης, η οποία, αν και από άποψη ελεύθερων ταμειακών ροών ήταν πεσμένη πέρυσι, φέτος προβλέπεται θα παρουσιάσει καλύτερους δείκτες.

Διαβάστε επίσης: Netflix, Disney ή Apple; Θα έχει νικητή ο παγκόσμιος πόλεμος του streaming;

Στο μεταξύ, το Netflix σε ένδειξη συμπαράστασης για την Ουκρανία ανέστειλε την υπηρεσία streaming στη Ρωσία εν μέσω της επίθεσης στην Ουκρανία. Εκτός από τα ζητήματα των κυρώσεων και των προκλήσεων με τις πληρωμές, η Ρωσία είναι μια αρκετά περίπλοκη αγορά και, στη συνέχεια, θα υπάρχει το ηθικό ζήτημα που αφορά τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα. Βέβαια, η Ρωσία αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων της Netflix, οπότε για την εταιρεία ήταν προφανές το τι έπρεπε να κάνει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.