18 Απρ 2024
READING

Η καμπάνια της Toyota στο Spotify αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής στο marketing

3 MIN READ

Η καμπάνια της Toyota στο Spotify αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής στο marketing

Η καμπάνια της Toyota στο Spotify αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής στο marketing

Η σύνδεση μεταξύ μουσικής και μιας διαδρομής με το αυτοκίνητο είναι λίγο πολύ αυτονόητη, και το Spotify δε θα γινόταν να μην το λάβει υπόψη του. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα μια καμπάνια του 2019, που έδειχνε τους οδηγούς να μένουν για περισσότερη ώρα μέσα στο αυτοκίνητό τους, για να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική στο Spotify.

To επόμενο λογικό βήμα, συνεπώς, και καθώς οι υπηρεσίες streaming, μουσικής αλλά και podcast, που προσφέρει το brand γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ήταν η συνεργασία με μεγάλα brands της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, μαζί με το Spotify και τις υπηρεσίες του, εξελίσσεται και ο τρόπος διαφήμισης μέσα σε αυτό. Παράλληλα, και τα μεγάλα brands, στην προκειμένη περίπτωση η Toyota, στρέφονται σε στρατηγικές προώθησης που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον καταναλωτή και τον βοηθούν να συνδεθεί με πιο προσωπικούς τρόπους με τη μάρκα, κάτι που μια παραδοσιακή διαφήμιση δε θα μπορούσε να πετύχει.

Η Toyota, λοιπόν, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου της Toyota Corolla Cross, λάνσαρε μια νέα καμπάνια στο Spotify, τη «Miles and Milestones», με τη συμμετοχή των influencers των social media Emmy Cho, James Henry και Jesús Morales.

Οι τρεις τους δημιούργησαν playlists με κομμάτια που έχουν ακούσει, έχουν αγαπήσει και τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους – όπως συμβαίνει συνήθως με τη μουσική, που λειτουργεί για τον καθένα σαν αναμνηστικός σελιδοδείκτης σημαντικών στιγμών. Μάλιστα, οι playlists είναι εμπλουτισμένες με σχόλια, όπου ο καθένας εξηγεί γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Διαβάστε ακόμα: Το περίπλοκο streaming παρόν του Spotify

Ανάλογες καμπάνιες έχουν κάνει σε συνεργασία με το Spotify και η Hyundai («My City Unlocked»), αλλά και η Volvo («Conversations From the Future»), ενώ η επιτυχία αυτού του απλού αλλά τόσο αποτελεσματικού, όπως φαίνεται, concept, αποδεικνύεται από τα νούμερα που δημοσιοποίησε το Spotify: Τα έσοδα της εταιρείας από διαφημιστικές συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκαν κατά 52,8% το 2021, σε σχέση με το 2020, ενώ και οι διαφημιστές που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί κατά 11%.

Από το αρμόδιο τμήμα ανάπτυξης του Spotify επισημαίνουν ακριβώς τη συναισθηματική σύνδεση που έχει η μουσική και πώς μας ταξιδεύει, και μάλιστα ακόμα πιο φυσικά όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο. «Είτε φτιάχνουμε playlists για ένα roadtrip είτε τη λίστα με τα αγαπημένα μας podcasts για να οδηγήσουμε μέχρι το σούπερ μάρκετ, τα brands αυτοκινήτων βρίσκουν τρόπους να συνδυάσουν αυτές τις κατηγορίες και να επιτύχουν πραγματικά», λένε.

Πράγματι, το Spotify φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή για το αυτοκίνητο, κάτι που ενδεχομένως αποτελεί ένα δέλεαρ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μάλιστα, η εταιρεία έχει λανσάρει και το πρώτο της gadget, το «Car Thing», μια εύχρηστη συσκευή με οθόνη αφής, που δέχεται φωνητικές εντολές, έτοιμη με την εφαρμογή του Spotify, για χρήση στο αυτοκίνητο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.