25 Απρ 2024
READING

Το LinkedIn λανσάρει podcast

3 MIN READ

Το LinkedIn λανσάρει podcast

Το LinkedIn λανσάρει podcast

Τα podcasts γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το μέσο. Σύμφωνα με το Podcast Insights, από την αρχή του 2021 υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια podcasts και πάνω από 48 εκατομμύρια επεισόδια. Ακόμα, η έρευνα της Edison ανέφερε πέρυσι ότι περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον εβδομαδιαίοι ακροατές podcasts, ενώ 116 εκατομμύρια συντονίζονται σε podcasts μηνιαίως.

Το LinkedIn στηρίζεται σε αυτή την αυξανόμενη δημοτικότητα των podcasts με την πιλοτική έναρξη του νέου του “LinkedIn Podcast Network”. Εκεί θα φιλοξενεί μια σειρά εκπομπών που θα επικεντρώνονται σε βασικές επαγγελματικές τάσεις και θα δημιουργούνται τόσο από εσωτερικό προσωπικό όσο και από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. Η θεματολογία των podcasts που θα μπορεί να βρει κανείς και να ακούσει στο LinkedIn αφορά μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων ενδιαφέροντος ενός επαγγελματία, όπως η τεχνολογία, η διαδικασία προσλήψεων και η ψυχική υγεία.

Αυτά τα podcasts θα δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να συνδεθεί με κορυφαίες επαγγελματικές φωνές. Το LinkedIn έχει αξιοποιήσει ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων δημιουργών για την έναρξη του δικτύου podcast και όλα τα podcasts του θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, ενώ οι ακροατές θα μπορούν επίσης να συντονίζονται μέσω των Apple Podcasts, του Spotify ή οποιουδήποτε άλλου παρόχου ήχου. H λειτουργία των podcasts στο LinkedIn θα είναι δοκιμαστική σε πρώτη φάση, ενώ αναμένεται αργότερα να έρθει σε πιο μόνιμη βάση.

Διαβάστε επίσης: Το LinkedIn δοκιμάζει μια νέα επί πληρωμή υπηρεσία εκδηλώσεων

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι με τη σύνδεση με τους ομιλητές αυτούς στο LinkedIn, θα μπορεί το κοινό να επεκτείνει τη συζήτηση πέρα από την παθητική εμπειρία ακρόασης. Οι ομιλητές θα μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους ακροατές μέσω αναρτήσεων, βίντεο, Newsletters, εκδηλώσεων LinkedIn Live και άλλων. Οι χρήστες θα πρέπει απλώς να εντοπίσουν τα προφίλ των αγαπημένων τους podcasters και να κάνουν κλικ στο Follow, ενώ υπάρχει και η επιλογή με το εικονίδιο με το καμπανάκι και να λαμβάνουν ενημερώσεις.

Το LinkedIn πρόκειται να δώσει επίσης στην πλατφόρμα μια άλλη επιλογή για να βοηθήσει στην προώθηση κάποιων από τους κορυφαίους δημιουργούς του, με τις αιτήσεις να είναι επίσης ανοιχτές για άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ενταχθούν στο δυναμικό του για επαγγελματικά podcasts. Ακόμα, τα podcasts θα μπορούν να υποστηρίζονται από διαφημίσεις εάν το επιθυμεί ο δημιουργός τους. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απήχηση των podcasts, παρουσιάζονται επιπλέον σημαντικές δυνατότητες διαφήμισης, με τα έσοδα να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023.

Διαβάστε επίσης: Τα podcasts αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τους διαφημιζομένους

Γενικά, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός podcasts που απευθύνονται σε επαγγελματικά ακροατήρια, ιδιαίτερα στον κλάδο του marketing. Η φιλοξενία του podcast μιας εταιρείας στο LinkedIn μπορεί να τη βοηθήσει, ειδικά αν πρόκειται για ένα B2B brand, να έρθει πιο κοντά σε επαγγελματικά ακροατήρια απ’ ό,τι θα μπορούσε να γίνει στο Apple Podcasts ή στο Spotify.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.