20 Απρ 2024
READING

Η Old Navy βάζει τους χρήστες του TikTok να γράψουν τις διαφημίσεις της

2 MIN READ

Η Old Navy βάζει τους χρήστες του TikTok να γράψουν τις διαφημίσεις της

Η Old Navy βάζει τους χρήστες του TikTok να γράψουν τις διαφημίσεις της

H Old Navy, η οποία ανήκει στην Gap και αυτοαποκαλείται ως το πιο δημοκρατικό brand ρούχων της Αμερικής, κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό σποτ πριν από μερικές μέρες που είναι εμπνευσμένο από ένα post στην πλατφόρμα του TikTok.

Η παραπάνω προσπάθεια του γνωστού εμπόρου λιανικής, αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών μάρκετινγκ της εταιρείας για το 2022. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, ένας τελειόφοιτος λυκείου δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον εαυτό του στην τάξη, γράφοντας ότι πολύ σύντομα η Old Navy θα κυκλοφορήσει ίσως μία από τις πιο σημαντικές διαφημίσεις στην ιστορία του brand. Περισσότεροι από 1.300 χρήστες σχολίασαν, τι ήταν αυτό που θα ήθελαν να δουν σε μία διαφήμιση της Old Navy. Έτσι το πρακτορείο Martin Agency, βρήκε το TikTok του Beasley και το μοιράστηκε με στελέχη της Old Navy καταλήγοντας να το χρησιμοποιήσει σαν έμπνευση για το σποτ.

Διαβάστε επίσης: Πώς το TikTok βοηθά brands όπως την Gap και την Abercrombie να αναγεννηθούν

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι προσέφερε στους θεατές αυτό που ήθελαν και μετέτρεψε τους εικονικούς σχολιαστές σε co-creators, δημιουργώντας ένα διαφημιστικό σποτ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα σχόλια των χρηστών στα social media. Πράγματι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαφήμισης των 60 δευτερολέπτων, εμφανίζονται λέξεις και φράσεις των ανθρώπων που σχολίασαν, αποσκοπώντας παράλληλα και στο λανσάρισμα της νέας ανοιξιάτικης συλλογής της εταιρείας.

Tώρα, η Old Navy ζητά από τους fans της να κάνουν tag τη μάρκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να μοιραστούν πρόσθετες ιδέες αναφορικά με το μάρκετινγκ του λιανοπωλητή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Όπως σχολιάζουν από την εταιρεία, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε ένα δημοκρατικό brand, πρέπει οι πελάτες να ακουγονται – και αυτό το concept αφορά πλέον και τoν σχεδιασμό του marketing της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.