23 Απρ 2024
READING

Πώς η Uber προσπαθεί να γίνει one stop shop εμπειριών

3 MIN READ

Πώς η Uber προσπαθεί να γίνει one stop shop εμπειριών

Πώς η Uber προσπαθεί να γίνει one stop shop εμπειριών

Πριν από μερικές μέρες η Uber λάνσαρε μία νέα λειτουργία, η οποία θα προσφέρει στους πελάτες σε 15 πόλεις των ΗΠΑ και του Μεξικού τη δυνατότητα να περιηγούνται και να κάνουν κράτηση σε μία σειρά από εμπειρίες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως είναι για παράδειγμα η κράτηση σε ένα εστιατόριο ή σε κάποιο live event, απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Ουσιαστικά μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής της Uber βρίσκεται ένα explore tab, στο οποίο οι χρήστες συμπληρώνουν ορισμένα βασικά στοιχεία όπως είναι ο προτεινόμενος προορισμός, ώστε να τους δοθούν συγκεκριμένες επιλογές από διάφορες κατηγορίες ψυχαγωγίας όπως φαγητό και ποτό, τέχνη και πολιτισμός, νυχτερινή ζωή, μουσική και shows και πολλά ακόμη. Οι συγκεκριμένες επιλογές εμφανίζονται με βάση τι είχε επιλέξει να κάνει ο χρήστης είτε στο Uber είτε στο Uber Eats. Ακόμη επιλεγμένα εστιατόρια και μπαρ θα προσφέρουν έκπτωση 15% σε διαδρομές, αξίας έως 10 δολαρίων, η οποία δεν θα επιβαρύνει καθόλου τους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης: Η Uber άνοιξε ένα online κατάστημα με βάση την εποχικότητα 

Η δημιουργία του Uber Explore, έχει ως στόχο να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους πελάτες σε διαφορετικό επίπεδο. Οι άνθρωποι μέχρι τώρα επέλεγαν το συγκεκριμένο app για τη μετακίνησή τους. Σήμερα η Uber κάνει το επόμενο βήμα προσφέροντας εξατομικευμένες προσφορές και συνδυάζοντας εμπειρίες, μέσω των οποίων οι άνθρωποι βλέπουν δημοφιλείς τοποθεσίες και παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Μπορεί η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2021 να σημείωσε αύξηση των κερδών της στο κομμάτι των παραδόσεων (78%) και των μεταφορών (245%) συγκριτικά με το 2020, εξακολουθεί ωστόσο να μην είναι κερδοφόρα. Ίσως γι’ αυτό προσπαθεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα της με διάφορους νέους και καινοτόμους τρόπους. Ο στόχος της Uber με αυτή τη νέα δυνατότητα είναι να αυξήσει τις διαδρομές και να ενισχύσει την αφοσίωση των χρηστών.

Ουσιαστικά η Uber για να καταφέρει να θέσει σε εφαρμογή τη δυνατότητα Explore, θα στηριχθεί σε μια σειρά από συνεργασίες. Η πρώτη εκδοχή του Explore λανσάρεται σε συνεργία με τη Yelp, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν κριτικές και αξιολογήσεις, να λαμβάνουν προτάσεις, καθώς και να κάνουν κρατήσεις σε διάφορα εστιατόρια. Η δεύτερη συνεργασία της Uber είναι αυτή με την PredictHQ, μία πλατφόρμα πληροφοριών με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, μέσω της οποία οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια κράτηση είτε να μάθουν περισσότερα για κάποια εκδήλωση.

Η Uber σχεδιάζει να επεκτείνει το συγκεκριμένο προϊόν σε περισσότερες περιοχές το επόμενο διάστημα, ενσωματώνοντας επιπλέον δυνατότητες και εμπειρίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή κάποιας εκδήλωσης. Αν αυτό το νέο concept βρει καλύ υποδοχή, τότε η Uber σταδιακά ενδεχομένως να αλλάξει χαρακτήρα και να μετατραπεί σε one-stop shop εμπειριών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, χάρη στην εξατομίκευση των προτάσεων. Στόχος δηλαδή είναι να καλύπτει όλα τα στάδια μιας εξόδου, από την αναζήτηση και την κράτηση, μέχρι τη μετακίνηση από και προς τον επιλεγμένο προορισμό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.