25 Απρ 2024
READING

H IBM θα προσφέρει δωρεάν τεχνολογική στήριξη σε οργανισμούς εναντίον της κλιματικής αλλαγής

3 MIN READ

H IBM θα προσφέρει δωρεάν τεχνολογική στήριξη σε οργανισμούς εναντίον της κλιματικής αλλαγής

H IBM θα προσφέρει δωρεάν τεχνολογική στήριξη σε οργανισμούς εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Η IBM πήρε την απόφαση να υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως, οι οποίοι βοηθούν κοινότητες που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε περιβαλλοντικές απειλές συμπεριλαμβανομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων και της ρύπανσης.

Έτσι, έθεσε επίσημα σε ισχύ ένα πρόγραμμα στήριξης χωρίς οικονομική επιβάρυνση, το IBM Sustainability Accelerator. Μάλιστα είχε ξεκινήσει αθόρυβα να το εφαρμόζει από το προηγούμενο έτος επιλέγοντας τρεις οργανισμούς που εργάζονταν για τη βιώσιμη γεωργία. Το νέο πρόγραμμα του τεχνολογικού γίγαντα τέθηκε επισήμως σε ισχύ πριν μερικές μέρες και οι στόχοι του για το 2022 θα επικεντρωθούν στην καθαρή ενέργεια. Με την επίσημη έναρξη του προγράμματος, η IBM θα προσφέρει στους αποδέκτες βοήθεια όπως υπηρεσίες cloud και AI καθώς και πρόσβαση στο οικοσύστημα συνεργατών της εταιρείας, διαμορφώνοντας στρατηγικές που θα συμβάλουν στην επίτευξη των περιβαλλοντικών τους στόχων.

Διαβάστε επίσης: Η επικοινωνία για την κλιματική αλλαγή

Κάθε χρόνο θα επιλέγει πέντε οργανισμούς, στους οποίους θα παρέχει υπηρεσίες αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, για την περίοδο 2021-2023. Κάθε αποδέκτης θα λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία καθώς και υπηρεσίες αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις της IBM.

Όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου μέρους πρωτοβουλιών σχετικά με τη κλιματική αλλαγή των Big Tech, οι οποίες με τη σειρά τους στοχεύουν στη μείωση των δικών τους εκπομπών. Παραδείγματος χάρη, η Microsoft, μέσω του επιχορηγούμενου προγράμματος AI for Earth, υποστηρίζει έργα τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη αλλάζοντας τον τρόπο όπου τόσο οι άνθρωποι όσο και οι οργανισμοί διαχειρίζονται τα φυσικά συστήματα της Γης. Το Amazon έχει δημιουργήσει το ταμείο κλιματικής αλλαγής και το Google συνεργάζεται με startups επιχειρήσεις που εστιάζουν στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: Είναι το ενδιαφέρον της αγοράς για την κλιματική αλλαγή η επόμενη μεγάλη φούσκα;

Αντίστοιχα και η IBM έχει θέσει ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2030. Έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς του προγράμματος αποτελεί η εύκολη πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αποδοτικότητα και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, προωθώντας πάντα τις επενδύσεις στον σχετικό κλάδο.

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί ώστε να υποστηρίξει τους ευάλωτους πληθυσμούς, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η προσιτή τιμή της καθαρής ενέργειας, μιας και μόνο η ενημέρωση και η προσβασιμότητα δυστυχώς δεν αρκούν.

Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με την ομάδα κατά της φτώχειας Heifer International, βοηθώντας αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Μαλάουι, προστατεύοντας τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πιθανές ακραίες καιρικές συνθήκες. Άλλοι δύο αποδέκτες του προγράμματος είναι οι οργανισμοί Nature Conservancy India και Plan21 Foundation for Sustainable Human Development, οι οποίοι θα ενταχθούν δυναμικά στο κομμάτι της βιώσιμης γεωργίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.