25 Απρ 2024
READING

PepsiCo και Coca-Cola ανακοινώνουν τις πολιτικές τους για diversity

4 MIN READ

PepsiCo και Coca-Cola ανακοινώνουν τις πολιτικές τους για diversity

PepsiCo και Coca-Cola ανακοινώνουν τις πολιτικές τους για diversity

Η PepsiCo δημιούργησε μια νέα επιχειρηματική μονάδα, αφενός για την επιτάχυνση της φυλετικής ισότητας, αφετέρου για την προώθηση ταχύτερων βιώσιμων αλλαγών σε ολόκληρη την εταιρεία. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Πολυπολιτισμικών Επιχειρήσεων και Ισότητας της PepsiCo θα λειτουργεί σε όλες τις επιχειρήσεις ποτών και τροφίμων της στη Βόρεια Αμερική.

Το νέο επιχειρηματικό τμήμα της PepsiCo εστιάζει τόσο στη στη λειτουργία όσο και στους ανθρώπους. Οι προσπάθειες περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης των συνεργατών και την επέκταση των προγραμμάτων που υποστηρίζουν τις κοινότητες των μαύρων και των ισπανόφωνων. Ακόμα, περιλαμβάνει την ενίσχυση του προφίλ της ως εργοδότη που υπηρετεί το diversity και τον ορισμό “πολυπολιτισμικών ομάδων” στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και των πωλήσεων. Ο γενικότερος στόχος είναι αυτή η νέα μονάδα να επιτρέψει στην εταιρεία να υποστηρίξει καλύτερα την κοινωνική πρόοδο.

Η νέα επιχειρηματική μονάδα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Racial Equality Journey της PepsiCo, την οποία ξεκίνησε το 2020 για να αναβαθμίσει τις κοινότητες των μειονοτήτων και να ανταποκριθεί στη συστημική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό, η μητρική εταιρεία της Frito-Lay επένδυσε σε δύο προσπάθειες που επικεντρώνονται στην υποστήριξη περιθωριοποιημένων ομάδων, με 400 εκατομμύρια δολάρια για τις κοινότητες των μαύρων και πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια για τις ισπανόφωνες κοινότητες.

Η PepsiCo, όπως και πολλές εταιρείες CPG, κατέβαλε μια πιο συνειδητή προσπάθεια να συμπεριλάβει το diversity στην πλατφόρμα της εταιρείας της μετά τις κινητοποιήσεις για τξ δολοφονία του George Floyd το 2020. Η εταιρεία ποτών και σνακ δήλωσε ότι μέχρι το 2025 στοχεύει να επιτύχει την ισότητα των φύλων σε ολόκληρη την εταιρεία της, μαζί με την αύξηση της εκπροσώπησης των μαύρων σε διευθυντικούς ρόλους κατά 30% και της εκπροσώπησης των ισπανόφωνων κατά 10%.

Διαβάστε επίσης: Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση | Πράξεις και όχι μόνο λόγια από τις εταιρείες

Ακόμα, η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι το 10% των ετήσιων κινήτρων των στελεχών της για το 2022 θα συνδέεται με τους στόχους της εταιρείας για την προώθηση της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης. Συγκεκριμένα, η Coca-Cola έχει ως στόχο οι γυναίκες να κατέχουν το 50% των ανώτερων ηγετικών θέσεων και να αντικατοπτρίζουν τα στατιστικά στοιχεία της εθνικής απογραφής για τη φυλή και την εθνικότητα στο σύνολο των εργαζομένων της μέχρι το 2030.

Επί του παρόντος, το 8% της ανώτερης ηγεσίας της εταιρείας είναι μαύροι, ενώ το 11% είναι ισπανόφωνοι. Η εταιρεία διαθέτει επίσης δύο εσωτερικά συμβούλια ηγεσίας που εργάζονται για την πρόσληψη, την ανάπτυξη και την προώθηση γυναικών και διαφορετικών εργαζομένων. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει επιπλέον ένα πρόγραμμα για την προώθηση της διαφορετικότητας μεταξύ των προμηθευτών του και στοχεύει να δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την προσπάθεια αυτή μέχρι το 2022.

Διαβάστε επίσης: Η δύναμη της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ποικιλομορφίας στην διαφήμιση

Στο μεταξύ, η πρακτική αυτή έχει πρόσφατα υιοθετηθεί στον χώρο της εστίασης από αλυσίδες όπως τα Starbucks, η Chipotle και τα McDonald’s. Τα Starbucks ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της προώθησης και της πρόσληψης μαύρων ατόμων για ηγετικούς ρόλους στις παραγωγικές της δραστηριότητες φέτος, προσπαθώντας να ενισχύσει τις σταδιακές βελτιώσεις στη φυλετική και έμφυλη ποικιλομορφία συνολικά έως το 2025. Αντίστοιχα, τα McDonalds έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι το 2025 θα έχουν τουλάχιστον το 35% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων και των ανώτερων ηγετικών θέσεων κατειλημμένες από άτομα που ανήκουν σε υποεκπροσωπούμενες ομάδες. Ο γίγαντας των fast-food δήλωσε επίσης ότι θα επιδιώξει να εκπροσωπούν οι γυναίκες τουλάχιστον το 45% των ανώτερων βαθμίδων της.

Τέλος, η Chipotle ανακοίνωσε ότι θα συνδέσει την αποζημίωση των στελεχών της με ετήσιους στόχους που αποσκοπούν στη βελτίωση των προσπαθειών της για βιωσιμότητα και της ποικιλομορφίας του προσωπικού της σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η προσπάθεια αφορά την ισότητα των φύλων και των αμοιβών, καθώς και την παροχή βοήθειας στους υφιστάμενους υπαλλήλους να εξελιχθούν στην εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Οι καταναλωτές προτιμούν να φιλτράρουν τις μάρκες με βάση τις αξίες

Πέρυσι, μετά τη δολοφονία του George Floyd, πολλές εταιρείες δεσμεύτηκαν να παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες σε μαύρους εργαζόμενους και να διαφοροποιήσουν τα διοικητικά τους συμβούλια. Ωστόσο, και φέτος αυτές οι δραστηριοποιήσεις από τους δύο γίγαντες αναψυκτικών σηματοδοτούν την αξία που βλέπουν οι εταιρείες CPG στην επέκταση της εμβέλειας της εταιρείας τους σε περιθωριοποιημένες ομάδες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.