18 Απρ 2024
READING

Γιατί το Netflix αγοράζει τη φινλανδική εταιρεία gaming Next Games

3 MIN READ

Γιατί το Netflix αγοράζει τη φινλανδική εταιρεία gaming Next Games

Γιατί το Netflix αγοράζει τη φινλανδική εταιρεία gaming Next Games

Καθώς το Netflix προσπαθεί να διατηρήσει την ηγετική του θέση στον χώρο του home entertainment, σε μια περίοδο που το Disney+ δυναμώνει γρήγορα τη θέση του στην αγορά και ενώ για πρώτη φορά παρουσίασε πτώση στον ρυθμό ανάπτυξής του, φαίνεται να ξεδιπλώνει μια μελετημένη στρατηγική που δίνει έμφαση σε τύπους περιεχομένου διαφορετικούς από τις σειρές και τις ταινίες.

Έχοντας ήδη παρουσία στον χώρο των mobile games, o κολοσσός του streaming ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της φινλανδικής Next Games, σημαντικής εταιρείας ανάπτυξης mobile παιχνιδιών, για 65 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Το Netflix έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον του για ανάπτυξη στον τομέα των παιχνιδιών, τον οποίο προσεγγίζει όπως φαίνεται με ένα ολοκληρωμένο πλάνο, ώστε να έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει πρωτότυπο, συναρπαστικό περιεχόμενο που θα κρατήσει τους υπάρχοντες συνδρομητές του και θα προσελκύσει νέους. Αυτο αποδεικνύουν οι λίγες, για τα δεδομένα του μεγέθους και των δυνατοτήτων του, εξαγορές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής ένα στούντιο για ειδικά εφέ, δύο εταιρείες που δημιουργούν interactive περιεχόμενο, έναν εκδότη άνιμε, αλλά και τα δικαιώματα των έργων του παραμυθά Roald Dahl. Η Next Games είναι η πρώτη εταιρεία που αποκτά που είναι αμιγώς εξειδικευμένη στο gaming, αλλά η επιλογή της μοιάζει ιδανική, καθώς τα δύο brands έχουν ήδη ιστορικό επιτυχημένης συνεργασίας.

Η Next Games είναι η εταιρεία που έχει δημιουργήσει παιχνίδια βασισμένα σε επιτυχημένα franchises του Netflix, όπως το Stranger Things και το The Walking Dead. Με το πλούσιο περιεχόμενο που περιλαμβάνει ο εντυπωσιακός κατάλογος του Netflix, το οποίο μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης νέων παιχνιδιών, φαντάζει αυτονόητο το βήμα η δημιουργική δυναμική της Next Games να περάσει αυτούσια στο Netflix.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το interactive περιεχόμενο το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Netflix;

Γιατί η Νext Games διαθέτει ένα ιστορικό επιτυχιών, μια ταλαντούχα ομάδα δημιουργών, αλλά και μια κερδοφόρα επιχείρηση πώλησης υπηρεσιών και assets για τους παίκτες εντός της εφαρμογής: το 95% των πωλήσεών της προήλθε το 2020 από αυτές τις in-app πωλήσεις. Επιπλέον, προέρχεται από το gaming οικοσύστημα της Φινλανδίας, που εδώ και 25 χρόνια αναπτύσσεται και πρωτοπορεί στον κλάδο, έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή βιομηχανία με περισσότερα από 200 δημιουργικά στούντιο. Από αυτά, η Next Games, ιδρυμένη το 2013 και έχοντας δημιουργήσει παιχνίδια όπως τα Angry Birds, θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα.

Όπως εξηγεί και ο αντιπρόεδρος παιχνιδιών του Netflix, η Next Games, ως ένα από τα κορυφαία στούντιο σε μια στρατηγική αγορά, θα διευρύνει τις εσωτερικές δυνατότητες του Netflix στο gaming, ώστε να μπορέσοουν μαζί να χτίσουν «ένα πορτφόλιο από διεθνούς επιπέδου παιχνίδια, που θα ενθουσιάσουν τους συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο».

Από την πλευρά της, η Νext Games, μέσω του ιδρυτή και CEO της, σημειώνει ότι ενώνοντας δυνάμεις με το Netflix, έχει την ευκαιρία να βρει τη «λογική και συναρπαστική συνέχεια της στρατηγικής» της να δημιουργεί διαδραστικές εμπειρίες.

Μετά και το λανσάρισμα της νέας interactive animation σειράς του, είναι πλέον σαφές ότι το Netflix προσδοκά να κερδίσει το κοινό του με καινοτόμο περιεχόμενο, το οποίο μάλιστα είναι αποφασισμένο να δημιουργεί μόνο του, επενδύοντας στην ποιότητά του, και έπειτα αξιοποιώντας τη δυναμική του, να χτίζει νέα franchises που θα αναπτύσσονται μέσα από πολλά διαφορετικά κανάλια, προσφέροντας μια ποικιλία εμπειριών, και καλύπτοντας τις ανάγκες για διασκέδαση και ψυχαγωγία ενός πολύ πιο διευρυμένου κοινού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.