26 Απρ 2024
READING

Πλάνα επέκτασης για τον όμιλο Capri, των Versace, Jimmy Choo, Michael Kors

3 MIN READ

Πλάνα επέκτασης για τον όμιλο Capri, των Versace, Jimmy Choo, Michael Kors

Πλάνα επέκτασης για τον όμιλο Capri, των Versace, Jimmy Choo, Michael Kors

Τα τρία μεγάλα brands της Capri Holdings, δηλαδή τα Jimmy Choo, Versace και Michael Kors, παρουσίασαν πολύ θετικά αποτελέσματα, με τον όμιλο να δηλώνει ότι οι νεότεροι καταναλωτές δεν συνδέονται μαζί τους μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στα φυσικά καταστήματα.

Τα έσοδα του ομίλου μόδας κατά το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση στα 1,6 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 80% στα 322 εκατ. δολάρια. Η Michael Kors ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της Capri, με τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 20% και τα λειτουργικά κέρδη να φτάνουν τα 335 εκατ. δολάρια από 281 εκατ. δολάρια πέρυσι. Τα έσοδα της Versace αυξήθηκαν κατά 29%, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερδιπλασιάζονται και τα έσοδα της Jimmy Choo αυξήθηκαν κατά 47%, με τα λειτουργικά κέρδη να εκτοξεύονται στα 16 εκατ. δολάρια από τα 8 εκατ. δολάρια ζημιά πέρυσι. Βέβαια, ακόμη και η μάρκα με τις χαμηλότερες επιδόσεις της Capri, η Michael Kors ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Η επιτυχία της Capri συμβαδίζει με ένα σκηνικό ισχυρών καταναλωτικών δαπανών όπου οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να περιποιηθούν τον εαυτό τους με πολυτελή ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γιορτών, αλλά και ως αποτέλεσμα ενός διαφορετικού προσανατολισμού well being και αυτοφροντίδας που προέκυψε από την πανδημία. Η αγορά δώρων ήταν, λογικά, επίσης αυξημένη με τα ρούχα υψηλής ποιότητας να εμφανίζονται στις λίστες δώρων περισσότερων καταναλωτών από ό,τι το προηγούμενο έτος – ίσως επειδή την προηγοούμενη χρονιά δεν είχαν την ευκαιρία να ξοδέψουν στον ιδιο βαθμό. Όλες οι ετικέτες της Capri επωφελήθηκαν από αυτή την τάση, αλλά φυσικά ορισμένες επωφελήθηκαν περισσότερο από άλλες.

Εκτός του ότι τα brands αυτά αποδεικνύεται ότι επωφελούνται από τη θετική εικόνα της αγοράς πολυτελείας στο σύνολό της, κερδίζουν και από την ισχυρή τους ταυτότητα, που είναι κάτι που έχει σημαντική δυναμική στους νέους καταναλωτές. Η έμφαση στη φυσική παρουσία των brands δείχνει επίσης αποτελεσματική, αντικατοπτρίζοντας την επιστροφή του κοινού στις φυσικές αγορές και την προτίμησή του στην αναζήτηση εμπειριών που να το συνδέουν με μια μάρκα.

Διαβάστε επίσης: Η Hip Hop σκηνή βοηθά τον οίκο Versace στην επέκτασή του

Σημειώθηκε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια του τριμήνου του τέλους του 2021 και αυτό συνεχίζεται. Η εταιρεία περιέγραψε τολμηρά βήματα για το τρέχον οικονομικό έτος, ειδικά όσον αφορά τη Versace, όπου τα σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση του αποτυπώματος σε 300 καταστήματα, από 212 τον Δεκέμβριο, και την αύξηση των τιμών. Η ιταλική μάρκα έδειχνε ήδη πολλά υποσχόμενη μεταξύ των νεότερων καταναλωτών όταν η Capri την εξαγόρασε για περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Η διαφορά μεταξύ των ετικετών της Capri έιναι πως η Jimmy Choo και η Versace κάνουν πολύ ξεκάθαρο αυτό που αντιπροσωπεύουν και δείχνουν ξεχωριστές, ενώ είναι πολύ πιο δύσκολο να διακρίνει κανείς την ουσία της πιο κλασικής Michael Kors, καθώς δεν έχει μια ξεχωριστή εστίαση. Για να αλλάξει αυτό, η μάρκα πρέπει να εργαστεί στο να επινοήσει μια ξεχωριστή τοποθέτηση και κάτι που θα την διαφοροποιήσει. Τούτου λεχθέντος, η Capri εργάζεται ήδη για την ενίσχυση της μάρκας Michael Kors. Στόχος της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της σειράς activewear MKGO και της ανδρικής ένδυσης στα 500 εκατομμύρια δολάρια την καθεμία.

Διαβάστε επίσης: Η Fossil κυκλοφορεί τα νέα smartwatches για τις εταιρείες Emporio Armani, Diesel και Michael Kors

Ακόμα, η Michael Kors ήδη έχει διαμορφώσει υψηλότερες τιμές, ακόμη και στη Βόρεια Αμερική, όπου οι προσφορές είναι συνήθως πιο συχνές. Ο στόχος είναι να επιστρέψει η μάρκα στην προηγούμενη δόξα της με τις περιζήτητες τσάντες και σχέδια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.