23 Απρ 2024
READING

3 πρακτικοί τρόποι αξιοποίησης της ιστορίας ενός brand

3 MIN READ

3 πρακτικοί τρόποι αξιοποίησης της ιστορίας ενός brand

3 πρακτικοί τρόποι αξιοποίησης της ιστορίας ενός brand

Το brand storytelling είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται στο marketing για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας. Η αφήγηση ιστοριών από μια μάρκα μπορεί να ενισχύσει και να αυξήσει το κοινό της δημιουργώντας μια συναισθηματική σύνδεση και μια πιο προσωπική σχέση. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημερινό κοινό που αποτελείται από καταναλωτές της Γενιάς Ζ και Μillennials καθοδηγείται από τις προσωπικές συνδέσεις που κάνει με τις μάρκες.

Διαβάστε επίσης: Το Storytelling πάντα κερδίζει

Η άνθηση του ψηφιακού περιεχομένου και η ποικιλία των διαθέσιμων πλατφορμών για την κοινοποίηση ιστοριών δίνει πολλές επιλογές για τον τρόπο που μια μάρκα μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα ιστορία της και χτίσει μια νέα, καθώς επίσης και να ελέγξει το περιεχόμενο και τον τρόπο που θα το επικοινωνήσει στο κοινό της. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένοι τρόποι με τους οποίους ένα brand μπορεί να μοιραστεί την ιστορία του και να τραβήξει την προσοχή.

  1. Παρουσίαση του προσώπου της επιχείρησης

Ο απλούστερος τρόπος για να αξιοποιήσει μια μάρκα την ιστορία της είναι να παρουσιάσει το πρόσωπο της επιχείρησής της και το back story του. Η ιστορία του ιδρυτή μιας επιχείρησης είναι ένα από τα πράγματα που τη διαφοροποιούν και την κάνουν να ξεχωρίζει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να ταυτιστούν ή να αισθανθούν θαυμασμό για το πρόσωπο της επιχείρησης και αυτό μπορεί να οδηγήσει από την αύξηση πελατών μέχρι την εύρεση συνεργατών και συμμάχων.

Διαβάστε επίσης: Οι τέσσερις καλύτερες στρατηγικές για τις μάρκες πολυτελείας για το 2022

  1. Αξιοποίηση των social media

Τα social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους, ένας από αυτούς είναι η εμφάνιση του προσώπου της μάρκας σε βίντεο και αναρτήσεις. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εδραιώσει το κύρος στον κλάδο της μια εταιρεία και να συνδεθεί με πελάτες, επενδυτές και συνεργάτες.

Μπορεί να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη σελίδα στα social media όπου θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την επωνυμία της επιχείρησης. Η μετατόπιση των κύριων λογαριασμών ώστε να αντιπροσωπεύουν την επωνυμία και το ταξίδι της επιχείρησης θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και συνδέσεις. Μάλιστα, η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ανατεθεί σε εξειδικευμένους επαγγελματίες ψηφιακού marketing που θα παρουσιάσουν την  ιστορία της επιχείρησης με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: 10 τάσεις στο content marketing για το 2022

  1. Podcasting

Η έναρξη ενός podcast είναι ένας οικονομικά αποδοτικός και απλός τρόπος σύνδεσης ενός brand με το κοινό και υπάρχουν εξαιρετικά και χαμηλού κόστους εργαλεία για γίνει αυτό. Μια ακόμα επιλογή, εκτός απο τη δημιουργία podcast, είναι η προσέγγιση ενός δημιουργού podcast στο οποίο θα ταίριαζε να εμφανιστεί ο εκπρόσωπος του brand ως καλεσμένος. Οι περισσότεροι δημιουργοί podcast αναζητούν συνεχώς νέους καλεσμένους με συναρπαστικές αφηγήσεις και τεχνογνωσία.

Όταν μια επιχείρηση μοιράζεται την ιστορία της με το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που ξεπέρασε και τον επιτευγμάτων της, σε ένα χαλαρό και διασκεδαστικό πλαίσιο, όπως ένα podcast, δημιουργούνται ευκαιρίες για εξοικείωση του κοινού και ενίσχυσης της σχέσης του με το brand.

Διαβάστε επίσης: Το podcasting αποκτά μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

Ανάλογα με τον τρόπο που μια μάρκα επιλέγει να πει την ιστορία της προσελκύει διαφορετικό κοινό – είτε η πρόσβαση γίνεται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσω podcasts, βίντεο, αναρτήσεων σε ιστολόγια ή άρθρα. Κοινοποιώνας την ιστορία ένα brand θα μπορέσει να προσεγγίσει και να εμπνεύσει άλλους, καθώς και να χτίσει το προσωπικό του backround για να προσελκύσει πελάτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.