19 Απρ 2024
READING

Cosmote-Wind | Ο “πόλεμος” ξεκινά με την μάχη της καρτοκινητής

4 MIN READ

Cosmote-Wind | Ο “πόλεμος” ξεκινά με την μάχη της καρτοκινητής

Cosmote-Wind | Ο “πόλεμος” ξεκινά με την μάχη της καρτοκινητής

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο τομέας της καρτοκινητής μεταξύ των βασικών παικτών της εγχώριας αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Την αρχή έκανε η Wind, προσφέροντας για πρώτη φορά στα χρονικά της καρτοκινητής τη δυνατότητα στους χρήστες της συγκεκριμένης τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας να έχουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας. Μία κίνηση που επί της ουσίας ήρθε να ανεβάσει σε υψηλότερα επίπεδα τον πήχη του ανταγωνισμού, με στόχο να αυξήσει τη συνδρομητική της βάση και επί της ουσίας να ενισχύσει τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά.

Η απάντηση από την Cosmote

Η κίνηση αυτή δεν άργησε να βρει απάντηση από πλευράς της Cosmote, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφάσισε και εκείνη να προσφέρει στους πελάτες της καρτοκινητής απεριόριστο χρόνο ομιλίας. Μάλιστα για να προωθήσει και να κάνει γνωστή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών προχώρησε ταυτόχρονα και στην προβολή της συγκεκριμένης κίνησης μέσω εκτεταμένης διαφημιστικής καμπάνιας στην τηλεόραση. Πρόκειται για μία κίνηση που θεωρήθηκε από αρκετούς στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ως αναμενόμενη, δεδομένης της προσπάθειας και από πλευράς της Cosmote να διατηρήσει τα κεκτημένα και ταυτόχρονα την ισχυρή πελατειακή της βάση ανεπηρέαστη, με τη Wind να έχει επιδείξει μία αρκετά επιθετική τιμολογιακή πολιτική στα πρώτα της βήματα υπό την ιδιοκτησία της United Group.

Η έννοια της απεριόριστης συνομιλίας στην καρτοκινητή τηλεφωνία ήταν κάτι παντελώς άγνωστο μέχρι πρότινος για τα δεδομένα του συγκεκριμένου τομέα της αγοράς. Η αρχή στις τηλεπικοινωνίες με απεριόριστο χρόνο ομιλίας – αλλά και αργότερα με data – έγινε από τα προγράμματα συμβολαίου το 2020, ωστόσο η ένταση του ανταγωνισμού το τελευταίο διάστημα καθώς και η εξαγορά της Wind από τη United Group, φαίνεται ότι φέρνουν νέα δεδομένα.

Tι παρέχει η Wind στους πελάτες της

Η Wind από την πλευρά της με το πιο ενισχυμένο πρόγραμμα F2G Unlimited Talk Max που λάνσαρε, παρέχει απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους, 400 γραπτά μηνύματα προς όλους καθώς και 4gb για κάθε χρήση με κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο, το οποίο ανέρχεται στα 17,5 ευρώ με υποχρέωση ανανέωσης ανά μήνα. Ως οικονομικότερη επιλογή παρέχεται από τη συγκεκριμένη εταιρεία το πακέτο Unlimited Talk Plus με απεριόριστα λεπτά προς όλους 200 sms και 2gb ίντερνετ, με κόστος αγοράς που ανέρχεται στα 12,9 ευρώ. Στις επιλογές της Wind είναι και το Talk to All Data, χωρίς ωστόσο να διαθέτει απεριόριστα λεπτά ομιλίας, αλλά 600 λεπτά προς όλους, 60 sms προς όλους και 600mb ίντερνετ, με αξία πακέτου στα 10,4 ευρώ.

Η κίνηση της Cosmote

Σε ό,τι αφορά την Cosmote ήρθε να παρέχει μέσω του What’s Up Unlimited Calls, απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους, 600 γραπτά μηνύματα προς όλους και 1,5gb για χρήση του διαδικτύου. Στην προκειμένη περίπτωση το όριο χρήσης ανέρχεται στον ένα μήνα με την τιμή του πακέτου να ανέρχεται στα 13,5 ευρώ. Ταυτόχρονα, με χρέωση 10,9 ευρώ και διάρκεια ενός μήνα για το πακέτο η Cosmote έφερε και το πρόγραμμα What’s Up Calls to All που περιλαμβάνει 600 λεπτά προς όλους, 512mb ίντερνετ, 100 λεπτά συνομιλίας προς χρήστες What’s Up καθώς και 300 γραπτά μηνύματα προς όλους.

Στο κάδρο η συνδυαστική παροχή υπηρεσιών κινητής, σταθερής και τηλεόρασης

Στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιεί το νέο σχήμα των Forthnet-Nova μετά την απόκτησή τους από τη United Group, σχεδιάζεται μελλοντικά και η παροχή συνδυαστικών πακέτων κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και τηλεόρασης προς τους συνδρομητές. Επομένως η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται προάγγελος για τη συγκεκριμένη στρατηγική, έχοντας κάνει το άνοιγμα και σε νέους πελάτες μέσα από την πρωτοβουλία αυτή στον τομέα της καρτοκινητής.

Διαβάστε ακόμα: Η θέση της Vodafone στο ανταγωνιστικό τοπίο των εγχώριων τηλεπικοινωνιών

Αναμένεται η κίνηση της Vodafone

Ως προς τη Vodafone, αυτή μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί με ανάλογη προσφορά. Τα πακέτα καρτοκινητής που διαθέτει παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαμορφώνουν τον χρόνο ομιλίας που επιθυμούν επιλέγοντας από 500, 600 ή 700 λεπτά προς όλους αλλά και από 800mb, 1,1gb και 1,6gb σε συνδυασμό, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 15 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα Vodafone You. Η εταιρεία διαθέτει και δύο προκαθορισμένα προγράμματα με 600 λεπτά προς όλους, 100 sms προς όλους και 600mb ίντερνετ, με αξία αγοράς 10 ευρώ καθώς και ενός ακόμη με αξία 12 ευρώ που προσφέρει 600 λεπτά προς όλους, 100 sms προς όλους και 800mb ίντερνετ. Ο χρόνος ισχύος των πακέτων καρτοκινητής της Vodafone ανέρχεται στον ένα μήνα.

Mε ενδιαφέρον αναμένεται πώς θα κινηθεί προσεχώς η Vodafone, ιδίως μετά τη δραστική κίνηση που γνωστοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Cosmote και το εάν θα εισέλθει με τη σειρά της στον «χορό» του απεριόριστου χρόνου ομιλίας για τα πακέτα καρτοκινητής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.