24 Απρ 2024
READING

Ένας virtual influencer παρουσιαστής στο live shopping event της Samsung

2 MIN READ

Ένας virtual influencer παρουσιαστής στο live shopping event της Samsung

Ένας virtual influencer παρουσιαστής στο live shopping event της Samsung

Το metaverse ως έννοια γίνεται όλο και πιο γνωστό και παρέχει πολλές επιλογές στις μάρκες. Τώρα, η Samsung πειραματίζεται με νέους τρόπους προώθησης των αγορών σε αυτόν τον επερχόμενο ψηφιακό χώρο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποίησε έναν virtual influencer, τον influencer-avatar Zero, για να παρουσιάσει το smartphone Samsung Galaxy S22 σε μια εικονική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τον δημιουργό του TikTok Liam Kalev. Οι influencers avatars κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα στα social media και οι μάρκες τούς χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Διαβάστε επίσης: Η Dermalogica της Unilever εκπαιδεύει τους επαγγελματίες δέρματος με μια virtual ειδικό

Οι virtual influencers είναι δημιουργημένοι να μοιάζουν, να φέρονται και να αλληλεπιδρούν μέσα από τα social media όπως οι πραγματικοί άνθρωποι. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 150 virtual influencers. Καθώς η πρόοδος στην τεχνολογία γραφικών έχει θολώσει τα όρια μεταξύ του ποιος είναι πραγματικός και ποιος avatar στα social media, οι εικονικοί influencers έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό σε εφαρμογές όπως το Instagram.

Διαβάστε επίσης: Το influencer marketing στο metaverse

Αυτό έχει προσελκύσει την προσοχή των brands, τα οποία θεωρούν ότι τέτοιες οντότητες είναι μερικές φορές πιο ασφαλείς στη συνεργασία σε σχέση με πραγματικούς ανθρώπους και ότι είναι επιπλέον ένας τρόπος να φανεί μια μάρκα πιο προοδευτική. Ένας virtual influencer, καθώς είναι δημιουργημένος σύμφωνα με τα επιθυμητά δεδομένα, είναι καλύτερα ελεγχόμενος, δεν κουράζεται, δε δυσκολεύει στις φωτογραφίσεις, μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τις αξίες και την ταυτότητα της εκάστοτε μάρκας και δεν υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει κανένα σκάνδαλο που θα βλάψει την εικόνα των εταιρειών.

Στο μεταξύ, το livestream shopping έχει γίνει μια σημαντική τάση για τις μάρκες και είναι κάτι περισσότερο από μια τάση. Αυτήν τη στιγμή είναι ο πιο καθιερωμένος τρόπος αγορών στην Ασία, ιδίως στην Κίνα, όπου οι ζωντανές πλατφόρμες κυριαρχούν στην καταναλωτική αγορά. Η δημοτικότητα της μορφής αυτής εξαπλώνεται σταδιακά τώρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το livestream shopping είναι ένα μείγμα ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι θεατές αγοράζουν προϊόντα online από influencers που επιδεικνύουν τα τελευταία τους ευρήματα μέσω ζωντανών επιδείξεων και άμεσων πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης: Οι πλατφόρμες live shopping προετοιμάζονται για το 2022

Η Samsung δήλωσε υπερήφανη που αποτελεί πρωτοπόρο στη μεταφορά των ζωντανών αγορών μέσω βίντεο στον εικονικό κόσμο, καθώς και στη σύνδεση της εικονικής πραγματικότητας με την πώληση φυσικών αγαθών. Θεωρεί τον εαυτό της εταιρεία που καθοδηγείται από την καινοτομία, οπότε είναι φυσικό να εξερευνά και το μέλλον του μεταεμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.