19 Απρ 2024
READING

Η interactive καμπάνια της Heinz για την παιδική πείνα

3 MIN READ

Η interactive καμπάνια της Heinz για την παιδική πείνα

Η interactive καμπάνια της Heinz για την παιδική πείνα

Η Heinz έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Magic Breakfast που αντιμετωπίζει την παιδική πείνα στο Ηνωμένη Βασίλειο. Η καμπάνια ευαισθητοποιεί το κοινό για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η συγκέντρωση των παιδιών όταν πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα.

Για να ζωντανέψει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα, η καμπάνια χρησιμοποιεί την τεχνολογία LookOut της Ocean για να δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία που δείχνει τη σοβαρότητα του παιδικού υποσιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η καμπάνια περιλαμβάνει διαδραστικά billboards με τη φράση: “Τόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να συγκεντρωθούν όταν πεινάνε”. Η φράση θα γίνεται όλο και πιο θολή όσο περισσότερο κοιτάζουν οι περαστικοί.

Τα billboards θα τοποθετηθούν σε εννέα τοποθεσίες, στις οποίες το 30% των παιδιών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η διαφήμιση ζητά από τους ανθρώπους να δωρίσουν 5 λίρες μέσω γραπτού μηνύματος στη φιλανθρωπική οργάνωση Magic Breakfast, η οποία θα προσφέρει σε ένα παιδί “μαγικό” πρωινό σχεδόν για ένα μήνα. Όταν κάποιος το κάνει, η φράση στην οθόνη θα ξεθαμπώνει και θα είναι ευανάγνωστη.

Η εκστρατεία αποτελεί μέρος μιας πενταετούς συνεργασίας μεταξύ της Heinz και της Magic Breakfast, η οποία έχει συνεργαστεί με πάνω από 1.000 σχολεία σε μειονεκτικές περιοχές για να προσφέρει θρεπτικό πρωινό, που περιλαμβάνει το προϊόν της Heinz Beanz, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πείνα των παιδιών. Η Magic Breakfast δηλώνει ενθουσιασμένη για τη συνεργασία με τη Heinz σε αυτή τη διαδραστική καμπάνια. Η οργάνωση τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλίμακα και τον αντίκτυπο της παιδικής πείνας, ειδικά όσον αφορά την επίδραση που μπορεί να έχει η πείνα στη μάθηση ενός παιδιού, η οποία έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή του.

Καθώς οι οικογένειες στη χώρα αντιμετωπίζουν αυξανόμενη οικονομική πίεση, η Heinz ελπίζει ότι η εκστρατεία της θα αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση για το θέμα της παιδικής πείνας και θα ενθαρρύνει ευρείες δωρεές για έναν ζωτικό σκοπό.

Διαβάστε επίσης: Η Heinz βοηθά τους gamers να κάνουν ένα διάλειμμα για σνακ

Η καμπάνια ξεκινά τη στιγμή που εκτιμάται ότι 1,7 εκατομμύρια παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπιζαν υποσιτισμό πριν από την πανδημία, με τον αριθμό να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λόγω της αύξησης του κόστους ζωής. Επί του παρόντος, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 5,5%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), με τις τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών να αυξάνονται κατά 4,3%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.