25 Απρ 2024
READING

H Kraft-Heinz κλείνει μεγάλη συνεργασία με το Google για το ψηφιακό της μέλλον

3 MIN READ

H Kraft-Heinz κλείνει μεγάλη συνεργασία με το Google για το ψηφιακό της μέλλον

H Kraft-Heinz κλείνει μεγάλη συνεργασία με το Google για το ψηφιακό της μέλλον

Η Kraft Heinz είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κόσμο, με καθαρές πωλήσεις που έφτασαν περίπου τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την αύξηση των εσόδων, η εταιρεία αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, όπως λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και το Google πρόκειται να παίξει βασικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Kraft Heinz Company και το Google ανακοίνωσαν μια πολυετή στρατηγική συνεργασία που αποσκοπεί στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του γίγαντα των συσκευασμένων αγαθών. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνολογιών του Google σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις σχέσεις και τη δέσμευση των καταναλωτών παρέχοντας εξατομικευμένο περιεχόμενο σε κλίμακα.

Η Kraft Heinz είχε παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020, το οποίο προβλέπει ότι η εταιρεία θα επανεπενδύσει στις μάρκες της και θα μειώσει το κόστος κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω αναβαθμίσεων της αποδοτικότητας έως το 2024. Η μεγάλη CPG εταιρεία έχει εργαστεί για την ανάπτυξη εσωτερικών ψηφιακών δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας πλατφόρμας δεδομένων που ονομάζεται Kraft-O-Matic, και οι τεχνολογίες δεδομένων και ανάλυσης που παρέχονται από το Google Cloud και το Google Ads θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό αυτών των προσπαθειών.

Συγκεκριμένα, η Kraft Heinz θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML) του Google Cloud για να προωθήσει καινοτομίες στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων νέων γεύσεων, συνθέσεων και προϊόντων, ενώ θα αποκρυπτογραφεί πιο γρήγορα τι αναζητούν οι καταναλωτές σε διάφορες κατηγορίες και κανάλια.

Παράλληλα, θα αντλεί πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα δεδομένα και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα δεδομένων πελατών στο Google Cloud. Το Google Cloud θα αποτελέσει επίσης τον πυρήνα της πλατφόρμας δεδομένων Kraft-O-Matic, η οποία θα επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί first-party data που έχουν συγκεντρωθεί από κανάλια όπως τα τηλεφωνικά κέντρα και οι αγορές στα καταστήματα.

Το σύστημα της Kraft Heinz θα τροφοδοτείται από τη διαχειριζόμενη αποθήκη δεδομένων BigQuery του Google Cloud. Το BigQuery δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να συλλέγουν πολλαπλούς τύπους επιχειρηματικών δεδομένων, όπως αρχεία καταγραφής αγορών και πληροφορίες προϊόντων αποθέματος, σε ένα μέρος, και στη συνέχεια να εξάγουν insights χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή σύνταξη ερωτημάτων SQL.

Ο στόχος είναι να εξατομικεύει τις εμπειρίες των καταναλωτών με τρόπο που να διασφαλίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι προσπάθειες των εταιρειών CPG για τη συλλογή περισσότερων firt-party δεδομένων φαινεται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία καθώς οι αλλαγές της Google και της Apple κάνουν πιο αυστηρό το τοπίο της ιδιωτικότητας των δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Η νέα πολιτική απορρήτου της Apple προκαλεί την αντίδραση του Facebook

Η συνεργασία θα βοηθήσει επίσης την Kraft Heinz να βελτιώσει τις ενεργοποιήσεις μέσων ενημέρωσης και την αποτελεσματικότητα στις διαφημίσεις Google Ads, καθώς συνεχίζει να αξιοποιεί το YouTube και τους δημιουργούς του. Πέρυσι, οι διαφημίσεις Google Ads βοήθησαν τον έμπορο να αυξήσει “σημαντικά” τα ποσοστά προβολής και να μειώσει το CPM, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: Η Heinz βοηθά τους gamers να κάνουν ένα διάλειμμα για σνακ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Kraft Heinz έρχεται καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες προκλήσεις της πανδημίας. Ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, το κόστος και τον πληθωρισμό, τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και η εταιρεία αναμένει οργανική αύξηση των πωλήσεων για ολόκληρο το έτος σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά.

Η συνεργασία εντάσσεται στις προσπάθειες της Kraft Heinz για τη δημιουργία ενός ιδιόκτητου οικοσυστήματος εσωτερικών ψηφιακών δυνατοτήτων που θα τη βοηθήσουν να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις βάσει δεδομένων, καθώς η συμπεριφορά των καταναλωτών συνεχίζει να μετατοπίζεται στα διαδικτυακά κανάλια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.