24 Απρ 2024
READING

Το μέλλον του social commerce βασίζεται στο AR: το πετυχημένο πείραμα του Snapchat

5 MIN READ

Το μέλλον του social commerce βασίζεται στο AR: το πετυχημένο πείραμα του Snapchat

Το μέλλον του social commerce βασίζεται στο AR: το πετυχημένο πείραμα του Snapchat

Ο όρος «κοινωνικό εμπόριο», ή αλλιώς social commerce, περιγράφει τη διαδρομή του πελάτη από την ανακάλυψη έως την αγορά ενός προϊόντος μέσα σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το 2021. Το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το TikTok έχουν εντείνει την εστίασή τους στο social commerce τους τελευταίους 18 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Οι αγορές μέσω των social media θα φτάσουν το 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

Με το πέρασμα του χρόνου, το κοινωνικό εμπόριο γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει μέσο για τις εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στα first-party δεδομένα των καταναλωτών, τα οποία τους στέρησε η Apple με το νέο της χαρακτηριστικό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η ανάπτυξη ενημερωμένων λειτουργιών αγορών από το Snapchat είναι ένα ακόμη σημάδι ότι τα κοινωνικά δίκτυα βλέπουν πολλές ευκαιρίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μητρική εταιρεία Snap συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν τις άμεσες πωλήσεις.

Το Snapchat έχει ξεκινήσει δοκιμές σε νέους φακούς αγορών με τη χρήση καταλόγου σε συνεργασία με το κατάστημα λιανικής Ulta Beauty και το brand μακιγιάζ MAC Cosmetics, συνδυάζοντας την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα των εμπορικών καταλόγων με την εξατομίκευση και την απόδοση της AR (Artificial Intelligence). Τώρα, οι μάρκες μπορούν να συνδέσουν τους καταλόγους προϊόντων τους με τις εμπειρίες των φακών AR στο Snapchat.

Η δοκιμές αυτές φαίνεται να έχουν θετικά αποτελέσματα, με την Ulta να πετυχαίνει πωλήσεις ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερες από 30 εκατομμύρια δοκιμές προϊόντων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, ενώ ο φακός αγορών της MAC δοκιμάστηκε 1,3 εκατομμύρια φορές. Παρουσίασε 17 φορές αύξηση στις αγορές μεταξύ των γυναικών, αύξηση εννέα φορές στην πρόθεση αγοράς και 2,4 φορές στην αναγνωρισιμότητα της μάρκας.

Αντί να δείχνουν δισδιάστατες εικόνες των προϊόντων τους στους χρήστες του Snapchat, οι επιχειρήσεις έχουν τώρα εργαλεία για να εμπλέξουν τους αγοραστές μέσω των smartphones τους με καθηλωτικό περιεχόμενο, όπως εικονικές δοκιμές καλλυντικών. Ο στόχος είναι να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις στους χρήστες αφού περιηγηθούν σε προϊόντα, κάνοντας τους από παθητικούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ενεργούς αγοραστές και πελάτες που πληρώνουν.

Η τεχνολογία AR παρέχει στους χρήστες μια τρισδιάστατη προβολή που μπορούν να ελέγχουν με εκφράσεις του προσώπου ή με πατήματα στην οθόνη. Η εμπειρία AR βοηθά να ζωντανέψουν τα προϊόντα, ενώ παράλληλα μιμείται την εμπειρία στο κατάστημα, κάτι σημαντικό ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19 που οι καταναλωτές μετατοπίζουν όλο και περισσότερο τις δαπάνες τους στο διαδίκτυο.

Η ανάπτυξη του κοινωνικού εμπορίου

Η ανάπτυξη του κοινωνικού εμπορίου οφείλεται στην πανδημία, η οποία ανάγκασε τους καταναλωτές να ψωνίζουν μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, το κοινωνικό εμπόριο ήρθε στο προσκήνιο λόγω της Κίνας, η οποία είναι η πιο προηγμένη αγορά κοινωνικού εμπορίου στον κόσμο. Οι Κινέζοι καταναλωτές αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους μέσω των social media κατά 35,5% σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα, το κοινωνικό εμπόριο στην Κίνα προβλέπεται να περιλαμβάνει το 13,9% των συνολικών πωλήσεων λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου φέτος, σε σύγκριση με μόλις το 4,6% στις ΗΠΑ. Αυτή η διαφορά υποδηλώνει ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης καθώς οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης αυξάνουν τις δυνατότητες αγορών των εφαρμογών τους.

Οι νεότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το κοινωνικό εμπόριο, σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με έρευνα της Forrester, το 29% των ατόμων ηλικίας κάτω των 25 ετών δήλωσαν ότι ολοκληρώνουν τουλάχιστον μία αγορά σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο εβδομαδιαίως, σε σύγκριση με μόνο το 12% των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών.

Για να προωθήσουν την ανάπτυξη του social commerce, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να βρουν τον τρόπο να μειώσουν τη διστακτικότητα και τη δυσπιστία των καταναλωτών στις πλατφόρμες τους. Η έκθεση της Forrester σημειώνει ότι μόνο το 19% των ενήλικων Αμερικανών ενηλίκων πιστεύει ότι οι πληροφορίες που διαβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αξιόπιστες και μόλις το 10% εμπιστεύεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα διατηρούν τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή.

Διαβάστε επίσης: Trends 2022 | Ο αναβαθμισμένος ρόλος των social media

Αξιοποίηση των χαρακτηριστικών AR

Το τελευταίο εργαλείο αγορών AR της Snap έρχεται καθώς και άλλες εταιρείες τεχνολογίας επεκτείνουν το φάσμα των υπηρεσιών τους που σχετίζονται με το εμπόριο. Πρόσφατα, το Pinterest εισήγαγε ένα εργαλείο Try On for Home Decor για να δώσει στους αγοραστές μια AR προεπισκόπηση των επίπλων πριν κάνουν μια αγορά. Στο μεταξύ, η εταιρεία λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια το περιεχόμενο AR για τις διαδικτυακές εταιρείες λιανικής πώλησης που θέλουν να παρέχουν πιο ζωντανές επιδείξεις προϊόντων.

Τα νέα χαρακτηριστικά αγορών του Snapchat συνδυάζουν ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων φωτογραφιών, δηλαδή τους φακούς AR, με τη δυνατότητα των εμπορικών σημάτων να πωλούν προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές. Σύμφωνα με τη Snap, οι χρήστες του Snapchat ασχολούνται με τα χαρακτηριστικά AR της εφαρμογής περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια φορές την ημέρα, ενώ το 93% από αυτούς ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για αγορές. Επιπλέον, η βάση των χρηστών του διευρύνθηκε κατά 23% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τα 306 εκατομμύρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εφαρμογή έχει αντοχή μακροπρόθεσμα.

Η Snap είχε στραφεί από νωρίς στην επαυξημένη πραγματικότητα προχωρώντας στην  παγκόσμια συνεργασία με την WPP με επίκεντρο την ανάπτυξη προϊόντων επαυξημένης πραγματικότητας και συγκεκριμένα εκείνων που μπορούν να συνδέσουν της δυνατότητες AR με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επίσης, η Snap ήταν χορηγός ενός τριμηνιαίου διαγωνισμού παραγωγής AR δυνατοτήτων, με στόχο να κερδίσει η WPP πελάτες από διαφορετικές αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς.

Διαβάστε επίσης: Η νέα συνεργασία του Snapchat για επαυξημένη πραγματικότητα στο social commerce

Η εταιρεία δηλώνει ότι η επαυξημένη πραγματικότητα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, παίζουμε και μαθαίνουμε, και μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αφηγούνται τις ιστορίες τους και πωλούν τα προϊόντα τους. Οι ανανεωμένοι φακοί AR Shopping Lenses παρέχουν μια πιο ελκυστική εμπειρία για την κοινότητα του Snapchat.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.