29 Απρ 2024
READING

H Mango λανσάρει συλλογή με sustainable τζιν

3 MIN READ

H Mango λανσάρει συλλογή με sustainable τζιν

H Mango λανσάρει συλλογή με sustainable τζιν

Η Mango συνδυάζει το πιο δημοφιλές ένδυμα στην ιστορία, την ταυτότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο της αποστολής της να μειώσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, η Mango παρουσίασε μια συλλογή denim που διαθέτει 100% βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Βιωσιμότητα | Πού θα κινηθεί η μόδα το 2022

Η σειρά προορίζεται για όλα τα φύλα και επεκτείνεται στις συλλογές Woman, Man και Kids, προσφέροντας βιώσιμα προϊόντα σε όλους τους καταναλωτές της. Χρησιμοποιεί tie-dye τεχνικές βαφής και EcoWash, το οποίο είναι ένα λογισμικό που μετρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πλυσίματος και του φινιρίσματος των τζιν. Μάλιστα, η διαδικασία φινιρίσματος των κομματιών denim της σειράς θα εξοικονομήσει 30 εκατομμύρια λίτρα νερού, χάρη στις  καινοτόμες και πιο βιώσιμες διαδικασίες. Επιπλέον, η ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελούν βασικά στοιχεία σε κάθε προϊόν, καθιστώντας τα ρούχα πιο ανθεκτικά. Η Mango προωθεί έναν μεσογειακό τρόπο ζωής, συνδεδεμένο με τη θάλασσα και τη φύση, έτσι ώστε οι πελάτες της να αγαπούν τα ρούχα τους για πολλές εποχές.

Τα πατρόν είναι εμπνευσμένα από τα denim ρούχα της δεκαετίας του ’90 και το denim σε ανοιχτούς τόνους επιστρέφει με τη μορφή τζιν πουκάμισων και παντελονιών με ζώνες. Επιπλέον, το patchwork σε φούστες, παντελόνια και σακάκια αντιπροσωπεύει το πνεύμα της δεκαετίας του ’90 και δίνει στα κλασικά ρούχα πρόσθετο στυλ. Από την επιστροφή των denim φορεμάτων μέχρι το νέο twist στα τζιν και τα σακάκια, η Mango για αυτήν την άνοιξη προωθεί το denim ως total look.

Διαβάστε επίσης: Η Levi’s λανσάρει τα νέα 501 από ανακυκλωμένα παλιά denim

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά στους στόχους της για βιωσιμότητα, ενώ πέτυχε τον σκοπό της να παράγει το 80% όλων των ενδυμάτων με την ετικέτα Committed. Τα είδη που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία λέγεται ότι περιέχουν τουλάχιστον 30% βιώσιμες ίνες και έχουν κατασκευαστεί με βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής σε ελεγχόμενα εργοστάσια. Η εταιρεία στοχεύει να διασφαλίσει ότι όλα τα ενδύματά της θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μέσα το 2022.

Η Mango έχει επίσης διπλασιάσει τον αρχικό της στόχο για τη χρήση πολυεστέρα, προβλέποντας πλέον ότι το 100% του πολυεστέρα της θα ανακυκλώνεται μέχρι το 2025. Σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει 100% ελεγχόμενες και ανιχνεύσιμες ίνες κυτταρίνης έως το 2025, επισπεύδοντας την αρχική της δέσμευση κατά πέντε χρόνια. Άλλοι στόχοι που περιγράφονται από την εταιρεία περιλαμβάνουν την εξάλειψη των πλαστικών σακουλών που χρησιμοποιούνται για τη διανομή των προϊόντων.

Η βιωσιμότητα είναι πλέον μια πολύ σημαντική συνιστώσα στον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες, οι οποίες επιδιώκουν να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Οι καταναλωτές έχουν αφυπνιστεί και δίνουν μεγάλη βάση στις δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.